UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2012 67,4
Jan Klička

Tato banka vždy platila za průkopníka levných hypoték, za což se jí také dostává
častého ocenění. Úrokové míry se neobává snižovat ani nyní - u fixovaných
hypoték na tři a pět let je to shodně 3,39%. Když k tomu připočteme rostoucí síť
kamenných poboček, má banka takříkajíc slušně našlápnuto k dobré pozici na
trhu.

Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- v I. čtvrtletí roku 2012 nedošlo k žádné úpravě poplatků za bankovní služby

 Oblast úrokových sazeb:

- došlo ke změně úrokových sazeb hypotečních úvěrů

- zvýšila se maximální úroková sazba u Presto půjčky

- ve sledovaném období došlo  růstu sazby pro Provozní úvěry pro firmy a veřejný sektor v Kč

Inovace  a novinky:

- banka připravila pro klienty časově omezenou nabídku Presto půjčky a kreditní karty Visa Classic

Marketingové aktivity, komunikace:

- prostřednictvím schránek internetového bankovnictví byli klienti informováni o novém Sazebníku poplatků, který začne platit od 1.4.2012

 - reklamní kampaň na produkty banky

Otakar Schlossberger

 

Banka střední až větší velikosti na poměry ČR. Je universální a poskytuje v podstatě všechny služby, které si lze pro spotřebitele představit. Informace na internetových stránkách jsou přehledné a docela příjemně sestavené. Lze se dobrat celkem jednoduše všem potřebným informacím. Banka je také vidět na reklamních plochách, ale fakterm je, že osobně si nepamatuji, o jaké produkty šlo. Podprahově na mne působila jen značka.

Sazebník poplatků je strukturován do 15-ti kategorií, které se dají jednoduše rozkliknout, ale i tato banka se nevyhnula odkazům v sazebníku na jiné části. To není pro klienta zrovna „příjemné“ a vstřícné.

Banka se věnuje všem druhům společenské odpovědnosti – charitativní aktivity, kultura i sport. Za to je ji nutno pochválit. 

Martina Hedvičáková

 

UniCredit Bank navýšila svůj kapitál.

UniCredit Bank Czech Republic, a.s. obdržela nejvyšší ocenění v soutěži Best Trade Finance Bank udělované každoročně odborným finančním titulem Euromoney.

UniCredit Bank od začátku února snížila sazbu u Hypotečního úvěru Individual s roční fixací o 0,36 procentního bodu a poprvé v historii se tak dostala pod hranici tří procent.

UniCredit Bank snižuje od 1. března 2012 úrokové sazby u hypotečních úvěrů s fixní úrokovou sazbou na historické minimum. Od prvního jarního měsíce banka ještě více zatraktivňuje a zjednodušuje nabídku hypoték, neboť sazba u 3 a 5 leté fixace začíná shodně na 3,39 % p.a. (snížení u 3leté sazby o 0,11 % a u 5leté sazby o 0,27 %). U hypotečního úvěru s jednoletou fixací UniCredit Bank ponechává úrokovou sazbu na 2,99 % p.a.

Bedřich Danda

 

Unicreditbank (UB), pokračuje více méně v tradičním zaměření přednostně na vybranou klientelu privátního a firemního charakteru.

Moje osobní důvěrné info říkají, že se zatím nepodařilo u teto banky nastavit po sloučení kvalitní vnitrobankovní komunikaci a nemá dostatečné sladěné   IT programy. 

Bankovní poplatky 1Q 2012 71.3
Bankovní poplatky.com

 

Banka je v poslední době vidět především v souvislosti s nabídkou hypotečních a spotřebitelských úvěrů. V aktuálním I. čtvrtletí to UniCredit výrazně potvrdila, kdy opakovaně snižovala úrokovou sazbu u hypoték či nabídla úvěr PRESTO bez poplatků. K žádným strukturálním změnám v poplatkové politice banky však nedošlo, a proto v této části hodnocení neměníme.

UniCredit Bank změnila významně svůj sazebník k 15.3.2011 a od té doby k žádným zásadním poplatkovým změnám nepřistoupila. V I. čtvrtletí nabídla banka zvýhodněný úvěr PRESTO s kreditní kartou a bez poplatků za zpracování. Opět několikrát snížila úrokovou sazbu u hypotečních úvěrů. Vzhledem k tomu, že jsme dva roky neměnili hodnocení banky v této části a i přesto, že se změny až na výjimku přímo netýkají poplatkové politiky banky, rozhodli jsme hodnocení zvýšit o 0,5 bodu.

Sazebník byl výrazně změněn již loni v I. čtvrtletí a je nyní jednoznačně přehlednější a pro klienty vlídnější. Banka se vydala směrem k vytvoření jedné přehledné tabulky, kde jsou všechny druhy kont (podobně jako u KB). Součástí tabulky je i sloupec, kde klient najde ceny služby mimo nabízené balíčkové účty, což jistě zákazník ocení. V aktuálním čtvrtletí se podoba sazebníku nezměnila a my tudíž neměníme ani hodnocení.

Ani v Q Reportu Scott & Rose, ani v Kalkulátoru bankovních poplatků nedošlo ke změně výše bankovních poplatků. Pravidelně se už mezi nejlevnějšími konty objevuje v posledním roce Partners konto. Hodnocení ponecháváme po minulém zvýšení beze změn.

UniCredit Bank zrušila během slevového období poplatek u spotřebitelského úvěru, 18.1.2012

UniCredit Bank zahajuje nový rok s další nabídkou na českém trhu a nabízí zvýhodněný úvěr PRESTO Půjčka s atraktivní kreditní kartou Visa Classic. Nabídka platila do konce února pro stávající i nové klienty, a dávali jim příležitost nakupovat během „výprodejové sezóny“ se zvýhodněným úvěrem PRESTO Půjčka bez poplatků za zpracování a k tomu bezplatné vedení karty Visa Classic do konce tohoto roku.

UniCredit Bank výrazně snížila hypoteční sazbu u roční fixace, 1.2.2012

UniCredit Bank od začátku února snížila sazbu u Hypotečního úvěru Individual s roční fixací o 0,36 procentního bodu a poprvé v historii se tak dostala pod hranici tří procent. Aktuální úrok od UniCredit Bank je 2,99 % p.a. Vedle toho banka pokračovala v nabídce nejžádanějšího hypotečního úvěru Převratné hypotéky s variabilní úrokovou sazbou začínající na 2,5 % p.a.

UniCredit Bank snížila hypoteční sazby na historické minimum u víceletých úvěrů, 29.2.2012

UniCredit Bank snížila od 1. března 2012 úrokové sazby u hypotečních úvěrů s fixní úrokovou sazbou na historické minimum. Sazba u 3 a 5 leté fixace začíná shodně na 3,39 % p.a. (snížení u 3leté sazby o 0,11 % a u 5leté sazby o 0,27 %). 

Veřejnost 1Q 2012 47.8
Svatopluk Čech
Romana Šupitarová
Roman Bárta

Neznám...

Jiří Hovorka
Houm Houmes
Daniel Cemper
jana leheckova
PETR PALEK

Běžná banka s poplatky.


Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty