UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2012 71,8
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

 

Druhé čtvrtletí začala UniCredit Bank s novým spořícím účtem s výjimečným úročením. Od dubna představila nový spořicí účet PRIMA s výjimečnou úrokovou sazbou 2,5 % p.a., a to bez omezení a dalších podmínek na minimální spořenou částku. Tím se zařazuje mezi nejlépe úročené účty na trhu. Nový účet zavádí moderní pohled na bankovní spoření, jelikož se vyznačuje zcela exkluzivními podmínkami – garancí úrokové sazby až do konce roku 2012.

Zajímavé určitě je i to, že Česká republika je po Itálii a Německu teprve třetí zemí, kde UniCredit Credit Management Bank (UCCMB) otevírá své zastoupení v oblasti správy a restrukturalizaci pohledávek. Osvědčení o provedení registrace udělila Česká národní banka 9. března 2012.

Ojediněle a jako první z velké konkurence také UniCredit Bank představila Smart Banking pro Windows Phone. Od dubna 2012 si mohou majitelé chytrých telefonů značek Nokia nebo HTC s operačním systémem Windows Phone stáhnout aplikaci Banka v mobilu - Smart Banking. UniCredit Bank tak potvrzuje svojí pozici lídra v oblasti mobilního bankovnictví s největším počtem typů podporovaných mobilních telefonů na českém trhu.

Ani po kulturní stránce UniCredit Bank nezahálela a ve spolupráci s agenturou APA a Bank Austria již podeváté vyhlasila soutěž vyzývající k zamýšlení nad Evropou. Nový ročník nabídne klání žurnalistů o cenu Writing for CEE, která je dotovaná částkou 5.000 EUR. Novináři ze všech stran Evropy, včetně Ruska i států SNS, mohou předložit své práce k posouzení odborné porotě. Jedinou podmínkou je, aby jejich díla reflektovala život Evropy, sny Evropanů a aby přispívala ke sbližování evropských zemí při překonávání předsudků. Zúčastnit se mohou práce publikované po 1. srpnu 2011, které budou přijímány až do 31. července 2012.

Veškerá snaha banky byla oceněna prestižním magazínem Global Finance, který UniCredit Bank určil jako nejlepší banku regionu CEE. V pořadí v pátém ročníku Best Supply Chain Award, za nejlepší finanční produkty pro poskytovatele služeb v dodavatelském, UniCredit potvrdila roli absolutní jedničky v regionu střední a východní Evropy. Ocenění bude slavnostně předáno v průběhu října 2012 na odborné konferenci SIBOS v japonské Osace.

Banka opět nezklamala, vysoké hodnocení si zaslouží, proto ho ponechávám na stejné úrovni.

Jan Klička

Je až s podivem, že tato banka dlouho dobu „zamlčovala“ tak příjemnou věc, jako možnost si zadarmo vybrat v cizině v bankomatech skupiny Unicredit hotovost. Bez obvyklého stokorunového poplatku a procenta z vybírané částky. Je to prostě zadarmo – na což my, hodnotitelé vstřícné banky, rádi slyšíme. Od klientů banka jistě nasbírá nějaký ten plusový bod.

Martina Hedvičáková

 

UniCredit Bank začala druhé čtvrtletí představením nového spořícího účtu s úročením 2,5 % p.a.

Další velmi příjemnou novinkou je, že její klienti mají výběry z bankomatů UniCredit v zahraničí stejně levné jako v ČR.

Výbornou zprávou pro majitele chytrých telefonů značek Nokia či HTC s  OS Windows Phone je, že si od 20. dubna 2012 mohou stáhnout aplikaci Banka v mobilu - Smart Banking. UniCredit Bank tak potvrzuje svojí pozici lídra v oblasti mobilního bankovnictví s největším počtem typů podporovaných mobilních telefonů na českém trhu.

UniCredit Bank zjednodušila refinancování hypotéčních úvěrů.

UniCredit rozšiřuje služby v České republice o správu a restrukturalizaci pohledávek.

UniCredit Bank Czech Republic vykázala za první tři měsíce roku 2012 čistý zisk ve výši 691 milionů Kč.

Internetová aplikace Splátkomat.cz v novém designu rozšiřuje své služby o možnost porovnání všech poskytovaných půjček na trhu. V detailní kalkulačce je nyní možné zadat zahájení čerpání původních úvěrů, které klient má zájem sloučit a příslušnou banku nebo finanční společnost jako poskytovatele.

Prestižní magazín Global Finance ocenil UniCredit jako nejlepší banku regionu CEE.

Účet RenMinBi od UniCredit Bank výrazně zjednoduší obchodování s Čínou.

UniCredit Bank spouští nový web a první bankovní e-shop v Česku.

Zlatou korunu 2012 si potřetí v řadě odnáší UniCredit Bank za Převratnou hypotéku s úrokovou sazbou 2,5 % p. a. K ocenění přibyla také stříbrná příčka za internetovou aplikaci Splátkomat.cz a bronzová medaile pro Hypotéku Flexi

Bankovní poplatky 2Q 2012 72.5
Bankovní poplatky.com

 

Banka, která v aktuálním čtvrtletí celkem výrazně změnila sazebník. K tomu ještě přišla s novým spořicím účtem Prima s úrokovou sazbou 2,5%. I přesto nedošlo ke strukturálním změnám v poplatkové politice banky, a proto v této části hodnocení neměníme.

UniCredit Bank změnila významně svůj sazebník k 1. 4. 2012. Od dubna je nově možné trvalé příkazy či souhlas s inkasem nebo SIPO zrušit bezplatně i pomocí papírového příkazu zadaného na pobočce (dříve za 40 Kč). Naopak více od dubna zaplatí ten, kdo ani přes upomínky nesplatí kontokorentní úvěr. Dříve byla výzva k úhradě za jednotných 1.000 Kč. V novém sazebníku to bude minimální částka a poplatek se počítá jako 5 % z dlužné částky. Podražil také spotřebitelský úvěr Individual. U něj vzrostla cena za poskytnutí na současné maximum, tedy na 1.000 Kč. Doposud banka účtovala poplatek ve výši 1 % z poskytnuté částky. Dražší je od dubna také měsíční vedení úvěrového účtu Individual. Zatímco dříve stál měsíčně 50 Kč, od dubna bude za 150 Kč (změna se dotkne nových úvěrů). Hypotéka zdražila těm, kteří si ji u banky sjednali před 14. 3. 2011. Zatímco nyní platí za správu úvěrového účtu 150 Kč měsíčně (pokud mají v UniCredit i běžný účet) nebo 300 Kč (pokud běžný účet v bance nemají), od dubna 2012 to bude 200 Kč, respektive 400 Kč měsíčně. Na druhou stranu však nový sazebník zjednodušil výpočet poplatku za předčasné splacení hypotečního úvěru s fixní sazbou (poplatek bude vždy činit 5 % z předčasně splacené části úvěru). Od dubna si dále připlatí klienti banky, kteří si nechávají posílat výpisy z běžných účtů poštou v papírové podobě. Poplatek zdražil z 0 na 20 Kč. Zdarma zůstane jen ke kontu Exklusive. Dále banka zdražuje poplatky za pronájem bezpečnostních schránek. Naopak méně zaplatí klient při směně sta a více mincí či bankovek na pokladně. Zatímco dříve se platilo 10 % ze směňované částky, minimálně pak 100 Kč, od dubna to bude vždy jen 100 Kč. Zdarma od dubna bude vklad na kreditní kartu (nyní za 100 Kč). Změny to jsou celkem znatelné, ale vzhledem k tomu, že jdou oběma směry, hodnocení v této části zatím ponecháváme beze změn s tím, že budeme pozorně sledovat, co tyto novinky udělají s celkovou poplatkovou výší UniCredit Bank.

Banka v tomto čtvrtletí rozšířila podobu, respektive princip zobrazení svého sazebníku. Zatímco doposud byl sazebník k dispozici v pdf. formátu v jednom dlouhém dokumentu, nově banka nabízí kromě této možnosti také sazebník rozdělen do 15 kapitol (sazebník pro občany) s tím, že je i nadále zobrazena celková tabulka s jednotlivými druhy kont přímo na stránkách a při kliknutí na další kapitoly se tabulka dále rozčlení. Kapitola 1 se týká právě jednotlivých druhů Osobních kont. Součástí tabulky je i sloupec, kde klient najde ceny služby mimo nabízené balíčkové účty, což zvyšuje klientský komfort. V této tabulace klient banky zjistí, co všechno spadá do jednotlivých balíčků a při klikání na další kapitoly pak najde ceny ostatních služeb. Sazebníky banka nabízí pro 3 cílové skupiny – Občané, Podnikatelé a svobodná povolání a Firmy a veřejný sektor. Sympatickou součástí přehledu pak je i archív všech předchozích sazebníků, kde klienti najdou v pdf. formátu všechny minulé verze sazebníků až do roku 2005 (včetně sazebníků Živnostenské banky a HVB Bank). Pro aktuální čtvrtletí jsme se rozhodli zvýšit hodnocení v této části o 0,5 bodu.

V Q Reportu Scott & Rose u standardního klienta došlo k mírnému nárůstu nákladů z 1.770 Kč na 1.795 Kč ročně a to vlivem zvýšeného poplatku za papírové výpisy z účtu. U aktivního klienta pak logicky došlo k drobnému poklesu (nový poplatek se dražšího konta Exklusive netýká) nákladů z 5.613 Kč na 5.605 Kč ročně. Podobně v Kalkulátoru bankovních poplatků došlo k mírnému nárůstu nákladů v profilu aktivní klient. Jinak stále platí, že se pravidelně mezi nejlevnějšími konty objevuje v poslední době Partners konto. Hodnocení zatím v této části ponecháváme beze změn.

Nový spořicí účet s výjimečným úročením, 3.4.2012

V dubnu představila UniCredit Bank nový spořicí účet PRIMA s výjimečnou úrokovou sazbou 2,5 % p.a., a to bez omezení a dalších podmínek na minimální spořenou částku. Nový účet zavádí moderní pohled na bankovní spoření, jelikož se vyznačuje zcela exkluzivními podmínkami – garancí úrokové sazby až do konce roku 2012.

UniCredit Bank zjednodušila refinancování hypotéčních úvěrů, 30.4.2012

UniCredit Bank představila nový typ hypotéčního úvěru umožňující zjednodušené přefinancování, a to pro všechny. Klientům, kteří v současné době mají hypotéční úvěr v jiné bance nebo stavební spořitelně, mohou získat v UniCredit Bank refinancování svého stávajícího úvěru za zvýhodněnou úrokovou sazbu a navíc, bez poplatku za vyřízení nového úvěru. Jedinou nutnou podmínkou pro získání této výhodné nabídky je to, že klient řádně splácí svou dosavadní hypotéku po dobu uplynulých tří let. 

Veřejnost 2Q 2012 36
Petr Svoboda
Petr Vít

klasická banka

Psenda Psendovic
Hynek Folwarczny

Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty