UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2013 67,1
Bedřich Danda

Hodnocení ponechávám

Petr Kučera
Dalibor Z. Chvátal

ČSOB: Potěšilo rozšíření akceptace všech karet ČSOB v oddílech České pošty, už tak nejsou jen doménou ERA/PS. Teď ještě další krok k akceptaci všech karet bez ohledu na vydavatele.

GE: GE Money Manager je příjemný grafický nástroj pro osobní finance, potěšilo, že si už rozumí s transakcemi kreditními a debetními kartami.

 

 

Je vidět, že banky postupně začaly ustupovat od poplatků za vedení hypotéky, jiné jej stále drží, ale jeho existenci zvýhodňují úrokovou sazbou. Stoupá počet spotřebitelských soutěží. Ty mají jednak udržet stávající klienty a naučit je používat služby banky, ale zároveň výrazně levnějším způsobem (od standardní reklamy) sehnat nové klienty.

Martina Hedvičáková

Podobně jako ostatní banka zacílila i UniCredit Bank na trh s hypotéky a zatraktivnila s novou jarní kampaní ještě více svou nabídku. Banka poskytne od počátku dubna hypotéky s tříletou fixací od 2,74 % p. a. Převratnou hypotéku, tedy hypotéku s variabilní sazbou, banka nabídne dokonce jen za 2,2 % p. a. Hypotéky za účelem koupě nemovitosti, rekonstrukce či refinancování úvěru jsou určené pro všechny stávající i nové klienty. Neméně zajímavé sazby jsou i pro 5leté fixace. UniCredit Bank se stává lídrem v oblasti nabídky atraktivních úrokových sazeb u hypoték a navíc poskytuje odborné poradenství ve všech pobočkách po celé ČR.

Od 23. května zrušila UniCredit Bank u Cool konta PRO MLADÉ 40korunový poplatek za zadání tuzemského trvalého příkazu, souhlasu s inkasem a SIPO zadané na papírovém formuláři. Cena za tuto službu je nově zavedena v měsíčním poplatku za vedení konta.

UniCredit Bank Czech Republic vykázala za první tři měsíce roku 2013 čistý zisk ve výši 552 milionů Kč.

 

V každoročně pořádané soutěži Zlatá koruna, která hodnotí nejlepší finanční produkty nabízené v České republice, si letos odnesla ocenění za druhé místo v kategorii Hypotéky za svou „hypotéku FLEXI“ a novinka „Presto Půjčka – Optimalizace úvěrů“ skončil na třetím místě v kategorii Úvěry. V soutěži letos bylo více než 600 produktů.

Jan Klička

Je to jejich téma – hypotéky. A také ve druhém kvartále je UniCredit jedním z tahounů, kteří sazby tlačí na historická minima. K tomu ale UniCredit přidala možnost optimalizace úvěrů a pokračuje v rozvíjení bezkontaktní platební technologie. Jako sympatický bonus nabídla banka zákazníkům postiženým povodněmi odložení splátek až o půl roku.

Bankovní poplatky 2Q 2013 73.8
Bankovní poplatky.com

UniCredit výrazně změnila svůj sazebník minulý rok. Aktuální II. čtvrtletí bylo viditelně klidnější a navázalo na klidný počátek letošního roku. Po minulé změně konceptu banky, kdy UniCredit nabídla nová osobní balíčková konta (Expresní, Aktivní, Perfektní a Premium), nedošlo ve II. kvartále k žádným podstatným poplatkovým změnám. Proto ponecháváme hodnocení v této části na stejné úrovni jako minule.

UniCredit prodloužila dobu, po kterou nevybírá poplatek za vedení hypotečního účtu do konce srpna 2013 (původně do konce května 2013). Od 23. 5. 2013 pak banka zrušila u Cool konta PRO MLADÉ 40korunový poplatek za zadání tuzemského trvalého příkazu, souhlasu s inkasem a SIPO zadané na papírovém formuláři. Cena za tuto službu je nově zavedena v měsíčním poplatku za vedení konta. Vedení nového Spořicího účtu MULTI konto pro klienty AXA Bank je zdarma. V rámci účtu klient získává jednu embossovanou platební kartu VISA Basic, neomezený počet výběrů z bankomatů UniCredit Bank doma i v zahraničí, internetové bankovnictví, všechny příchozí platby a 5 odchozích transakcí zadaných elektronicky měsíčně zdarma. Hodnocení zatím v této části měnit nebudeme, ale budeme pečlivě sledovat další vývoj.

UniCredit měnila významně podobu svého sazebníku v roce 2012. Banka rozšířila možnost prezentace sazebníku - dříve byl k dispozici jen v jednom dokumentu, nově banka rozdělila sazebník na logických 15 kapitol, které je možné ovládat samostatně. Zároveň ale umožňuje sazebník stáhnout v jednom pdf formátu, kde je hlavní tabulka se všemi nabízenými konty a podobně jako u KB i s cenou služby mimo balíčkový účet. V aktuálním II. kvartále tedy vysoké hodnocení z minula neměníme.

V Q Reportu Scott & Rose tentokrát nedošlo k žádným změnám a tak i nadále standardní klient zaplatí ročně 1.638 Kč a aktivní klient pak 7.495 Kč. Vzhledem k tomu není důvod měnit naše minulé hodnocení.

UniCredit Bank prodloužila u hypoték a půjček poplatkovou dovolenou až do konce srpna, 30. 5. 2013

 

I během letních měsíců si klienti budou moci sjednat půjčku či úvěr s nulovými poplatky za jejich vedení. UniCredit Bank tak reaguje na velký zájem o tyto produkty ze strany klientů, zejména pak v oblasti hypotečních a spotřebitelských úvěrů. Banka v měsíci březnu oznámila, že v letošním roce by o refinancování mělo mít zájem až 6 z 10 Čechů, kteří si v minulosti vzali hypotéku, a tato predikce se hned v prvních jarních měsících potvrdila.

Veřejnost 2Q 2013 65
Peter Bramak
Jana Kovačiková

hodnotím spíše pozitivně

Hodnotím banku z pohledu užívání MULTIKONTO, ale jako zákazník od AXA.

+ hodně bankomatů, tím pádem dobře dostupná hotovost bez poplatků

+ kombinace osobního a spořícího účtu

Tím končí výpis čímž se banka může chlubit z mého pohledu.

Nevýhody: připisování úroků čtvrtletní, obava ze zpoplatnění, jen 5 odchozích plateb zdarma.

Jan Komár
Miloš Nohavica

Zajímavá banka, která však není mé kafe

Antonín Svoboda

banka, která se snaží, osobní docela dobrá dojem s jednáním s touto bankou, porovnání s Českou spořitelnou, ČSOB a KB


Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty