UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2013 69,6
Miroslav Zeman

UniCredit Bank je banka, která dokáže překvapit. Ve čtvrtém čtvrtletí však banka nepřekvapovala. Banka se tak spíše pochlubila svými dosavadními úspěchy a umístěním jako nejlepší banka v Cash managementu, kterou získala tato skupina i v dalších pěti zemích Evropy.

Bedřich Danda
Martina Hedvičáková

UniCredit Bank a UniCredit Leasing podpoří expanzi českých firem na nové trhy.

Privátní bankéři UniCredit Bank a Morningstar budou spolupracovat na finančním vzdělávání drobných investorů.

UniCredit Bank Czech Republic vykázala za první tři čtvrtletí roku 2013 čistý zisk ve výši 2 479 milionů Kč. Celkový čistý zisk meziročně vzrostl o 9 % a to díky většímu objemu obchodů a nárůstu počtu klientů.

 

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s. vydala hypoteční zástavní listy v hodnotě 800 milionů eur.

Petr Kučera
Olga Ortová Šeflová

UniCredit Bank mnoho novinek ve svém působení v České republice na konci loňského roku moc nepřipravila, i když se ji ekonomicky daří (0 bodů)

Bankovní poplatky 4Q 2013 76.3
Bankovní poplatky.com

UniCredit výrazně změnila svůj sazebník minulý rok. Nicméně v aktuálním IV. čtvrtletí banka na svou předchozí aktivitu navázala a nabídla několik poplatkových změn. Ani tyto změny ovšem nezměnily základní poplatkovou strukturu a strategii banky, kterou UniCredit postavila na nabídce osobních balíčkových kont - Expresní, Aktivní, Perfektní a Premium. Proto ponecháváme hodnocení v této části na stejné úrovni jako minule.

UniCredit se tentokrát činila a k 1. 12. 2013 připravila několik zajímavých a pozitivních poplatkových změn. U Expresního konta zrušila poplatek za příchozí platby z jiné banky (dříve 6 Kč), u Aktivního konta jsou nově zdarma všechny příchozí platby i odchozí platby přes internetbanking včetně plateb SIPO a inkasa (dříve prvních 10 v měsíci zdarma). U Perfektního konta je nově 1 výběr hotovosti na pobočce zdarma a u konta Premium pak 2 výběry hotovosti na pobočce zdarma. UniCredit také doplnila do sazebníku u hypoték položku vyhodnocení rizik spojených se zástavou nemovitosti. Na druhé straně banka zdražila například výpis z účtu zaslaný poštou u podnikatelských účtů z dřívějších 30 Kč na 50 Kč. A v polovině září přišla s novým kontem PRO PODNIKATELE za 119 Kč měsíčně. Pokud ovšem klient splní během měsíce jednu z podmínek (bezhotovostní kreditní obrat 15 000 Kč nebo průměrný zůstatek běžného účtu větší než 100 000 Kč) je vedení účtu zdarma (sleva z měsíčního poplatku 100 %). Vzhledem k pozitivním změnám a rušení některých poplatků jsme se rozhodli zvýšit hodnocení banky v této části o 0,5 bodu.

UniCredit měnila významně podobu svého sazebníku již v roce 2012. Banka rozšířila možnost prezentace sazebníku - dříve byl k dispozici jen v jednom dokumentu, nově banka rozdělila sazebník na logických 14 kapitol, které je možné ovládat samostatně. Zároveň ale umožňuje sazebník stáhnout v jednom pdf formátu (aktuálně na 22 stranách), kde je hlavní tabulka se všemi nabízenými konty a podobně jako u KB i s cenou služby mimo balíčkový účet. V aktuálním IV. kvartále vysoké hodnocení z minula nemáme důvod měnit.

 

V Q Reportu Scott & Rose tentokrát vzhledem k výše popsaným změnám došlo k logickým posunům směrem dolů, takže standardní klient nově zaplatí ročně 1.503 Kč (minule 1.638 Kč) a aktivní klient 6.175 Kč (minule 7.495 Kč). Vzhledem k těmto viditelným pohybům zvyšujeme hodnocení banky v této části.

Veřejnost 4Q 2013 50
Jan Komár
Ladislav Mika
Libuše Nechvátalová
Petr Vít

Hodnotím banku z pohledu užívání MULTIKONTO, ale jako zákazník od AXA.

+ hodně bankomatů, tím pádem dobře dostupná hotovost bez poplatků, zabezpečení 3D secure

+ kombinace osobního a spořícího účtu, ale jen 5 odchozích plateb zdarma

Nevýhody: připisování úroků čtvrtletní, úročení průměrné. Není důvěra, že tyto výhody dlouho vydrží v této bance.


Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty