UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2014 75,8
Otakar Schlossberger

Banka střední až větší velikosti na poměry ČR. Je universální a poskytuje v podstatě všechny služby, které si lze pro spotřebitele představit. Informace na internetových stránkách jsou přehledné a docela příjemně sestavené. Lze se dobrat celkem jednoduše všem potřebným informacím. Banka je také vidět na reklamních plochách. Podprahově na mne působila jen značka. Banka však patří mezi inovativní banky. Poměrně stále výrazná reklama na tzv. „optimalizátor úvěrů“, což už působilo jako „obehraná písnička“.

Sazebník poplatků je strukturován do 15-ti kategorií, které se dají jednoduše rozkliknout, ale i tato banka se nevyhnula odkazům v sazebníku na jiné části. Banka byla ČNB nakonec zařazena jako společensky významný banka a tím pádem se na ni vztahují skutečnosti uvedené u ČS, a. s.

Banka se věnuje všem druhům společenské odpovědnosti – charitativní aktivity, kultura i sport. Dále se angažuje v protikorupční politice.  Za to je ji nutno pochválit.

 

Hodnocení ponechávám na stejné úrovni jako minule. 

Miroslav Zeman

UniCredit Bank se rozhodla zahájit čtvrtletí ohlášením nového revolučního konta, čehož si však mnoho lidí ani médií jak se zdá moc nepovšimlo. V čem má být jeho revolučnost? Účet je zcela zdarma včetně bezplatných výběrů ze všech bankomatů doma i ve světě. Nové U konto je bez poplatku za vedení účtu a veškeré online transakce jsou také zcela zdarma. Navíc banka garantuje dané podmínky na 10 let. 

V oblasti hypoték nabídla banka klientům úrokové sazby na dva roky za 1,99 procenta. Je však možné a často se to i děje, že po době fixace může získat klient naopak úrok o to vyšší.

 

Na poli hypoték se UniCredit drží silně. Banka tak nabídla hypotéky zejména na koupi rodinných domů či bytů nebo refinancování. Hypotéky s pětiletou fixací banka nabídla za  2,2 % p.a. a hypotéku na 3 roky s úrokovou sazbou 2,1 % p.a. U dvouleté hypotéky srazila UniCredit Bank sazbu dokonce až na 1,99 % p.a., což je dle banky aktuálně nejvýhodnější fixní hypoteční úvěr na českém trhu.

Petr Kučera
Martina Hedvičáková

UniCredit Bank se rozhodla provést radikální krok na českém trhu retailového bankovnictví. Nově nabídne bankovní konto šité na míru potřebám klientů.

Hypotéka od UniCredit Bank s bezkonkurenčním úrokem 1,99 % na dva roky.

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia vykázala za první tři měsíce roku 2014 konsolidovaný čistý zisk ve výši 993 milionů Kč

 

UniCredit Bank a Rozvojová banka Rady Evropy nabízí zvýhodněné úvěry obcím a malým a středním firmám.

Olga Ortová Šeflová

UniCredit Bank ve svém retailovém bankovnictví zřejmě zcela rezignovala na kvalitu pobočkových pracovníků, a to i v takových oblastech jako je platební styk, i když se stále snaží zdokonalovat formu mobilního bankovnictví. Výjimkou není ani poskytování nesmyslných a nepravdivých informací klientům. Banka je velmi aktivní v úvěrové oblasti, zabývá se jak financováním malých a středních podniků zejména v oblasti investic, tak větších firem. V retailové oblasti zvýhodňuje kvalitní klienty s výbornou platební morálkou a její nabídka hypotečních úvěrů patří mezi nejlepší na trhu, a to jak svými parametry, tak úrokovými podmínkami. (1 bod)

Bankovní poplatky 2Q 2014 77.5
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 2Q 2014 60
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Jiří Sychrava
Osčádal Jaromír

Bohužel špatná zkušenost,  využil jsem nabídky U konta bez poplatků a první měsíc jsem dostal poplatek za převedení karty ze stávajícího účtu,  po dohodě mi poplatek vrátili. Při zřizování jsem se ptal, zda mě tato služba bude něco stát, dostal jsem odpověď, že né, ale obávám se dalších zkrytých poplatků za služby, které moc nevyužívám.

Pozor, u kreditní karty vám tato banka počítá debetní úrok né z dlužné částky, ale z celého obratu na kartě daný měsíc, pokud tedy nezaplatíte byť jediný halíř, úrok se počítá z celého obratu v měsíci, což při vyšších útratách je vysoká částka.  V takovém případě je tedy jedno, jestli zaplatíte minimální splátku, nebo skoro celý obnos. Vyjde vás to stejně.  Ani při sjednávání karty mě na tuto možnost nikdo neupozornil, vždy mi říkali, že zaplatím úrok jen z dlužné částky, tím ale myslí měsíční obrat na kartě:-( pokud se vaše platba bude lišit o jedinný halíř, berou vaši platbu jen jako splátku  úvěru.

Jana Dojezdová
Miki Samarytány
Alexandra Kuruczová

Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty