UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2015 71
Miroslav Zeman

UniCredit Bank je ač středně velká, velmi výrazná banka. Banka se již tradičně drží na velmi dobrém hodnocení našeho klientského ratingu Vstříná banka. Za rok 2014 obhájila tato banka bronzovou třetí příčku.

Banka umí velmi dobře pracovat s profesními i cílovými skupinami. Umí podchytit jejich očekávání i potřeby. Následně pak pro ně sestavit takový produkt, který může velkou část těchto skupin oslovit a přivést do skupiny klientů této banky. Tuto spolupráci umí banka podchytit i podporou zaštiťujících organizací těchto skupin, nabídkou zvýhodněných produktů apod. Velmi tak banka bodovala například u advokátů či notář. Velká část z nich využívá především účty úschov u této banky a s nimi spojené bezplatné účty osobní i firemní. To samé umí banka u doktorů, znalců a dalších skupin.

S čím přišla UniCredit Bank ve druhém čtvrtletí 2015:

UniCredit Bank se na úvod druhého čtvrtletí pochlubila svým umístěním v soutěži Europe Banking Awards 2014 organizovanou respektovaným časopisem EMEA Finance celkem v jedenácti kategoriích. V regionu střední a východní Evropy a Společenství nezávislých států (SVE a SNS) se stala nejlepší bankou. V České republice a na Slovensku získala UniCredit Bank za spolupráci s Evropskou investiční bankou při prodeji hypotečních zástavních listů titul nejlepší investiční banky.

Banka se také snaží posílit svou pozici v sektoru financování zemědělství. Jedním z nástrojů je zprostředkování a organizace setkání tuzemských zemědělců se zahraničními partnery. Cílem setkání je posílit pozici Českých zemědělců při vývozu zemědělských produktů.

Petr Kučera

Zlepšující se nabídku běžných účtů sráží dolů zpoždění se zavedením bezkontaktních karet. Jde o poslední z větších bank, která je ještě nenabízí. Jako jedna z prvních v tuzemsku zavedla i možnost vstupu do mobilního bankovnictví otiskem prstu

Markéta Grušáková

Unicredit Bank nabízí na českém trhu jednoznačně nejnižší úrokovou míru u hypoték a to 1,99 procenta po dobu dvou let. 

Miroslav Škvára
Otakar Schlossberger

Informace na internetových stránkách jsou přehledné a docela příjemně sestavené. Lze se dobrat celkem jednoduše všem potřebným informacím. Banka je také vidět na reklamních plochách. Podprahově na mne však i nadále působila jen značka. Banka však patří mezi inovativní banky. V reklamě ji registruji, tentokrát na obecnější témata.

Sazebník poplatků je strukturován do kategorií, které se dají jednoduše rozkliknout, ale i tato banka se nevyhnula odkazům v sazebníku na jiné části. Banka byla ČNB nakonec zařazena jako společensky významný banka a tím pádem se na ni vztahují skutečnosti uvedené u ČS, a. s.

Banka se věnuje všem druhům společenské odpovědnosti – charitativní aktivity, kultura i sport. Dále se angažuje v protikorupční politice, proto ponechávám i nadále vysoké hodnocení v této části. 

Bankovní poplatky 2Q 2015 77.5
Bankovní poplatky.com

UniCredit výrazně měnila svůj sazebník předloni. Proto ponecháváme hodnocení v této části na stejné úrovni jako minule.

Banka žádné významné změny nečinila. Vzhledem ke klidnému kvartálu, nemáme důvod měnit hodnocení banky v této části.

UniCredit měnila významně podobu svého sazebníku už v roce 2012. Banka rozšířila možnost prezentace sazebníku - dříve byl k dispozici jen v jednom dokumentu, nově banka rozdělila sazebník na logických 14 kapitol, které je možné ovládat samostatně. Zároveň ale umožňuje sazebník stáhnout v jednom pdf formátu, kde je hlavní tabulka se všemi nabízenými konty a podobně jako u KB i s cenou služby mimo balíčkový účet. V aktuálním II. kvartále vysoké hodnocení z minula nemáme důvod měnit.

V Q Reportu Scott & Rose tentokrát vzhledem ke klidnému průběhu čtvrtletí nedošlo k žádným pohybům a tak i nadále standardní klient zaplatí ročně 613 Kč a aktivní klient 6.175 Kč. Vzhledem k tomu nemáme důvod měnit naše hodnocení z minula.


Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty