UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2015 71,9
Petr Kučera

Jako poslední z větších českých bank začala vydávat platební karty s bezkontaktní funkcí. 

Miroslav Zeman

UniCredit Bank je ač středně velká, velmi výrazná banka. Banka se již tradičně drží na velmi dobrém hodnocení našeho klientského ratingu Vstříná banka. Za rok 2014 obhájila tato banka bronzovou třetí příčku.

Banka umí velmi dobře pracovat s profesními i cílovými skupinami. Umí podchytit jejich očekávání i potřeby. Následně pak pro ně sestavit takový produkt, který může velkou část těchto skupin oslovit a přivést do skupiny klientů této banky. Tuto spolupráci umí banka podchytit i podporou zaštiťujících organizací těchto skupin, nabídkou zvýhodněných produktů apod. Velmi tak banka bodovala například u advokátů či notář. Velká část z nich využívá především účty úschov u této banky a s nimi spojené bezplatné účty osobní i firemní. To samé umí banka u doktorů, znalců a dalších skupin.

S čím přišla banka ve IV. čtvrtletí 2015

Banka se hned na začátku čtvrtletí pochlubila ziskem ocenění Nejinovativnější investiční banka ve střední a východní Evropě v roce 2015. Poradenský byznys skupiny UniCredit pro fúze a akvizice ve střední a východní Evropě patří podle poroty k lídrům v tomto regionu s inovativním přístupem v oblasti přeshraničních transakcí v rámci regionu střední a východní Evropy i mimo něj a také v oblasti převzetí firem se zapojením soukromého kapitálu. 

Banka se také rozhodla podpořit program sociálního podnikání v České republice. UniCredit Bank a UniCredit Foundation se ve spolupráci s Nadací Via rozhodly, že tento optimistický trend rozvoje sociálního podnikání podpoří speciálním grantovým programem. 

I tato banka byla ve svém hospodaření za první tři čtvrtletí roku velmi úspěná. Konsolidovaný hospodářský výsledek UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia se po zdanění zvýšil z 3 680 milionů Kč (k 30. 9. 2014) na 4 576 milionů Kč (k 30. 9. 2015). Jedná se tak o výrazné zlepšení hospodářského výsledku banky, která tímto výsledkem pomalu konkuruje největším bankám na trhu.

Víte kdo byl v roce 2015 nejlepším bankéřem v České republice? Bankéřem roku 2015 se stal Jiří Kunert, předseda představenstva a generální ředitel UniCredit Bank. Ze svého středu jej zvolili nejvyšší představitelé českých finančních institucí nominovaných v anketě Fincentrum Banka roku 2015. UniCredit Bank zabodovala i v kategorii Banka roku a Banka bez bariér a odnáší si za obě kategorie druhá místa.

UniCredit bank také inovovala. Opisování údajů z poštovních poukázek a faktur je již minulostí. Jednoduše naskenujete čárový nebo QR kód a mobilní bankovnictví UniCredit Bank vyplní celou platbu za vás. QR kód lze rovněž použít pro rychlý převod peněz mezi přáteli. Stačí přímo v aplikaci vytvořit kód pro konkrétní platbu a zaslat ho svým přátelům. Zajímavou novinku přinesla aktualizace aplikace Smart Banking pro Android a iOS. 

Banka se také rozhodla zviditelnit své jméno a značku využitím nákupního svátku Black Friday. S UniCredit Bank jste totiž mohli poslední listopadový pátek získat sníženou úrokovou sazbu od 3,9 % p.a. na PRESTO Půjčce nebo slevu ze vstupních poplatků na investičních produktech U Invest a společností Pioneer Investments a ERGO Pojišťovny. Stačilo v pátek navštívit kteroukoliv pobočku UniCredit Bank v České republice a na Slovensku nebo bankovní eshop UniCreditShop.cz.  Skutečně velmi zajímavý nápad.

A máme tu další předvánoční inovaci. Nové platební tlačítko této banky, které díky spolupráci s PayU klienti již od 9. prosince najdou na jednom z největších českých e-shopů Mall.cz a srovnávači Heureka.cz umožní velmi snadné, rychlé, pohodlné a bezpečné zaplacení nákupu klientů UniCredit Bank.

Banka se také pochlubila svým dalším umístěním a ziskem nejvyšší příčky v soutěži prestižního časopisu Euromoney o nejlepší banku v oblasti řízení finančních toků (Cash Management). Kromě České republiky bylo první místo uděleno v dalších sedmi zemích střední a východní Evropy.

Aktivita této banky byla na konci roku pozoruhodně velká. Banka přinesla zajímavé projekty, inovace i nápady. Na hodnocení této banky se to tak v hodnocení za poslední čtvrtletí roku jistě projeví.

Bedřich Danda
Olga Ortová Šeflová

UniCredit Bank nově klientům nabídla ve spolupráci s PayU jednoduché provedení plateb přes zabezpečené internetové bankovnictví, bez platební karty při nákupu v e-shopech Mall.cz a Heureka.cz. Nový smartbanking UniCreditu umožňuje pohodlné QR platby. Banka je dobře hodnocena za své služby v Cash Managementu, stala se partnerem Londýnské Burzy v oblasti malých a středních podniků. Aktivní je banka i v oblasti exportního financování. O tom, že se bance daří, svědčí jak její pozitivní hodnocení ze strany klientů, tak výrazný nárůst zisku UniCreditu v České i Slovenské republice.

Miroslav Škvára
Bankovní poplatky 4Q 2015 76.3
Bankovní poplatky.com

UniCredit výrazně měnila svůj sazebník předloni. Proto ponecháváme hodnocení v této části na stejné úrovni jako minule.

Banka žádné významné změny nečinila. Vzhledem ke klidnému poslednímu kvartálu roku 2015, nemáme důvod měnit hodnocení banky v této části.

UniCredit před časem rozšířila možnost prezentace sazebníku - dříve byl k dispozici jen v jednom dokumentu, nově banka rozdělila sazebník na logických 14 kapitol, které je možné ovládat samostatně. Zároveň ale umožňuje sazebník stáhnout v jednom pdf formátu, kde je hlavní tabulka se všemi nabízenými konty a podobně jako u KB i s cenou služby mimo balíčkový účet. V aktuálním IV. kvartále vysoké hodnocení z minula nemáme důvod měnit.

V Q Reportu Scott & Rose tentokrát vzhledem ke klidnému průběhu čtvrtletí nedošlo k žádným pohybům a tak i nadále standardní klient zaplatí ročně 613 Kč a aktivní klient 6.175 Kč. Hodnocení neměníme.


Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty