UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2016 71,7
Miroslav Zeman

UniCredit Bank je ač středně velká, velmi výrazná banka. Banka se již tradičně drží na velmi dobrém hodnocení našeho klientského ratingu Vstříná banka. Za rok 2014 obhájila tato banka bronzovou třetí příčku.

Banka umí velmi dobře pracovat s profesními i cílovými skupinami. Umí podchytit jejich očekávání i potřeby. Následně pak pro ně sestavit takový produkt, který může velkou část těchto skupin oslovit a přivést do skupiny klientů této banky. Tuto spolupráci umí banka podchytit i podporou zaštiťujících organizací těchto skupin, nabídkou zvýhodněných produktů apod. Velmi tak banka bodovala například u advokátů či notář. Velká část z nich využívá především účty úschov u této banky a s nimi spojené bezplatné účty osobní i firemní. To samé umí banka u doktorů, znalců a dalších skupin.

S čím přišla banka v I. čtvrtletí 2016

UniCredit Bank ve spolupráci s Ergo pojišťovnou poskytne cestovní pojištění s vysokými pojistnými limity. UniCredit Bank se rozhodla následovat příkladu ČSOB s jejím bankopojištěním, a příkladu další bank a spojuje ve své kampani finanční služby se službami pojišťovacími. UniCredit Bank si tak chce jako poměrně velká bank ukrojit svůj díl klientů a trhu v segmentu pojišťovnictví. Ostatně, kde jinde nejlépe prodat pojistné produkty, než právě při sjednávání těch finančních? Tentokrát banka nabízí ve spolupráci s Ergo  pojišťovnou cestovní pojištění. Vzájemná spolupráce mezi bankou a touto poměrně málo známou pojišťovnou bude znamenat profit a výhody pro obě strany.

U-šetřete stovky až tisíce korun měsíčně s platební kartou od UniCredit Bank. Banka poskytuje bonusy s slevy za používání její platební karty velmi zajímavým a snadným způsobem. Stačí si nabídku aktivovat v jejím mobilním bankovnictví. Následně už pak stačí pouze platit kartou od UniCredit Bank. Smyslem programu je, že si klient slevy aktivuje ze svého počítače. Při placení už pak o tyto slevy nemusí nijak žádat, ani předkládat věrnostní kartu a vše se vyřídí platbou jeho kartou. Jedná se tak o zajímavý nápad, jak jednoduše uplatnit slevové bonusy při platbě kartou.

U své Presto půjčky nabídla UniCredit Bank slevu na úroku 20 procent, to však pouze v měsíci lednu. Banka to odůvodnila možností nákupů zboží v novoročních slevách. Ve skutečnosti se jedná pouze o marketingový tah, který klientům, ale nic zvláštního nepřinese.

V roce 2015 se zisk této banky zvýšil meziročně o 14,8 procenta na 5,6 miliardy korun. Ve srovnání s dalšími bankami jde o velmi dobrý výsledek.

Martina Hedvičáková

UniCredit Bank u  neúčelové PRESTO Půjčky poskytla po dobu měsíce ledna slevu z úroku až 20 %, a to při zachování všech ostatních výhod. Půjčit si lze na cokoliv, snadno a rychle . Splátky je možné nastavit podle potřeb klienta a splatit půjčku či její část je možné kdykoliv. Dále UniCredit Bank pro své klienty v novém programu U-šetřete nabízí slevy na míru, stačí aktivovat nabídku v mobilní aplikaci nebo na internetu a zaplatit jakoukoliv kartou od UniCredit Bank. Sleva se načte zcela automaticky bez nutnosti o ni předem požádat. Jednoduše, bez limitů a skrytých podmínek. 

Privátní bankovnictví UniCredit Bank získalo v České republice a na Slovensku čtyři ocenění časopisu Euromoney.

UniCredit Bank vyšla vstříc požadavkům klientů řady bank, kteří si stěžují na otevírací dobu a přístup bankéřů. Moderní vzhled, jednoduché produkty, osobní přístup, zkušení bankéři, otevřeno i večer a o víkendu. To a mnohem více nabídnou dva zcela nové bankovní kiosky UniCredit Bank, které banka na začátku března otevřela v pražském OC Letňany a na Slovensku v nitranském OC Mlýny. V pilotním provozu tak testuje nový způsob rozšiřování vlastní distribuční sítě do míst, kde se klienti běžně pohybují a mají zájem řešit své bankovní potřeby. Kiosky UniCredit Bank v České republice nabídnou výhodné produkty spotřebitelského financování s rychlým a jednoduchým online procesem sjednání.   

PRESTO Půjčky na cokoliv i na bydlení – hlavní hvězdy nové kampaně UniCredit Bank.

____________________________________

První čtvrtletí bylo ve znamení refinancování úvěrů a hypoték a získání co nejvyššího počtu nových klientů. K tomu i banky uzpůsobovaly svoji úrokovou míru u daných produktů. Bohužel u spořících účtů se úroky také snižovaly.

Dalším trendem pokračující z minulého roku je orientace na mobilní aplikace pro chytré telefony, které se banky snaží inovovat a modernizovat. Také většina z nich již nabízí podporu pro všechny tři nejvyužívanější mobilní platformy.

 

 

Změny v poplatcích u jednotlivých produktech a služeb bank

 

Nejvíce změn v sazebnících jednotlivých bank zaznamenala v I. čtvrtletí 2016 Česká spořitelna. Od Nového roku nelze v rámci Osobního účtu České spořitelny II a Osobního konta České spořitelny sjednat telefonní tarif s cenou 749 Kč (bonifikace 200 Kč) a tarif s cenou 349 Kč (bonifikace 90 Kč). Od února mají klienti vedení Osobního účtu České spořitelny II - program Za důvěru zdarma, pokud klient splní 3 požadované podmínky. Navíc Česká spořitelna 1. března doplnila do podmínek pro vedení Osobního účtu České spořitelny II v rámci programu Za důvěru podmínku „jednoho aktivně využívaného produktu“ o další produkt. Stejným způsobem byly doplněny podmínky služby Moje zdravé finance (sjednané od 1. 2. 2016).

FIO banka změnila názvy platebních karet: Maestro PayPass mění na Maestro Contactless, MasterCard Debit PayPass na MasterCard Debit Contactless, MasterCard Standard PayPass na MasterCard Standard Contactless.

Banka začíná vydávat novou Fio NFC kartu v mobilu, která je za 19 Kč měsíčně, přičemž poplatek není účtován v případě, kdy součet vyúčtovaných transakcí uskutečněných příslušnou NFC kartou za daný měsíc překročí 4 000 Kč.

V příštím čtvrtletí se můžeme těšit na mNálepku od mBank, která sice bude jednorázově zpoplatněna 79 Kč, ale ulehčí klientům platby.

Olga Ortová Šeflová

UniCredit Bank připravila pro potřeby zemědělců poradenství v oblasti dotačních programů, dále nabídku úvěrového či leasingového financování s unikátně nízkou úrokovou sazbou a prvním pojištěním zdarma. Nový model obsluhy zkouší UCB ve svých dvou nově otevřených bankovních kioscích v obchodních centrech (moderní vzhled, otevřeno večer a o víkendu) zejména pro poradenství v oblasti spotřebního financování, i když je zde možnost online sjednání půjčky. Banka připravila novou emisi strukturovaných dluhopisů ze sektoru zdravotnictví.

Doufejme, že se nechce UniCredit Bank přizpůsobovat některým úvěrovým společnostem a do budoucna ve svých kampaních propagovat měsíční splátku, jako to udělala u své PRESTO Půjčky, což je u seriózní banky zcela nepřípustné (když v bankovním sektoru používáme pro srovnání zásadně úrokovou sazbu nebo ještě lépe RPSN).

Bedřich Danda
Peter Michajlov

UniCredit mě mile překvapila novou Presto půjčkou na bydlení s limitem až do milionu Kč bez nutnosti zajištění nemovitostí. S ohledem na podobné produkty konkurence jde o hozenou rukavici a jsem rád, že se tento tržní segment začíná dynamičtěji rozvíjet. Tyto produkty se často využívají k dofinancování chybějícího LTV u hypoték, zůstává tedy doufat, že oddělení řízení rizik u jednotlivých bank hledí u těchto nezajištěných portfoliích s dostatečně silným dalekohledem do budoucnosti. U hypoték mě těší možnost mimořádných splátek až do výše 20% jistiny, naopak mě docela překvapuje, že UCB pořád intenzivněji tlačí na vlastní sazby hypoték a zároveň tyto sazby podmiňuje širokým balíkem doplňkových produktů, zejména předplaceného pojištění, kreditní kartou, aktivním využíváním účtu apod. Obchodně to ale asi funguje a to je hlavní. UniCredit taky znovu experimentuje s podobou distribuční sítě, kdy k ostatním formám přímé distribuce (Expres, Partners, vlastní pobočky) přidává i kiosky v obchodních centrech, ač zatím pouze jako test.

Bankovní poplatky 1Q 2016 75
Bankovní poplatky.com

UniCredit výrazně měnila svůj sazebník předloni. Proto ponecháváme hodnocení v této části na stejné úrovni jako minule.

Banka žádné významné změny nečinila. K 1. únoru přejmenovala Konto PREMIUM na U konto PREMIUM. Nicméně začala účtovat poplatek ve výši 200 Kč za nastavení a inicializaci SMS klíče u U konta a U konta PREMIUM (u ostatních produktů stojí 250 Kč). Pro první čtvrtletí roku 2016 jsme se proto rozhodli snížit hodnocení v této části o 0,5 bodu.

UniCredit před časem rozšířila možnost prezentace sazebníku - dříve byl k dispozici jen v jednom dokumentu, nově banka rozdělila sazebník na logických 14 kapitol, které je možné ovládat samostatně. Zároveň ale umožňuje sazebník stáhnout v jednom pdf formátu, kde je hlavní tabulka se všemi nabízenými konty a podobně jako u KB i s cenou služby mimo balíčkový účet. V aktuálním I. kvartále vysoké hodnocení z minula nemáme důvod měnit.

V Q Reportu Scott & Rose tentokrát vzhledem ke klidnému průběhu čtvrtletí nedošlo k žádným pohybům a tak i nadále standardní klient zaplatí ročně 613 Kč a aktivní klient 6.175 Kč. Hodnocení neměníme.

Veřejnost 1Q 2016 60.9
Velmi zvláštní politika ohledně nabízených hypoték. Její reklamy hlásají 1.49%, reálně mi však připadá, že je to jen marketingový trik. Po 5ti měsících intenzivního jednání , dokládání již několikrát doloženého a neustále nových požadavků na doložení, jsem nakonec požádal o hypotéku v jiné bance, kde bylo do 6 týdnů vyřešeno
Jaroslav Oooooo
pokud dodržuji min vklad - úplně bez poplatků včetně výběru z bankomatů i v zahraničí

Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty