UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2016 73,7
Olga Ortová Šeflová

UniCredit Bank připravila nové bezpoplatkové U konto Tandem pro dva nezávislé účty s min. měsíčním saldem příchozích plateb nad 12000,- Kč. Za některé své produkty, jako je hypoteční úvěr a účelová PRESTO půjčka, která může při vyšším objemu úvěru dosáhnout atraktivní úrokové sazby, získala banka ocenění odborníků. Nazývat však snižování úrokové sazby s rostoucím objemem úvěru za revoluci ve spotřebitelských půjčkách je velmi přehnané, neboť se jedná o celkem běžnou úvěrovou praxi, která je už notnou řadu let uplatňována v některých bankovních subjektech či nebankovních úvěrových institucích. Můžeme se jen těžko dohadovat, na jaký typ klientů jsou tyto, opakovaně naprosto neodborné, výroky banky cíleny, ale mohlo by se stát, pokud by UCB nezměnila kvalitu svých prezentací, že by ztratila pověst donedávna jak klienty, tak odbornou veřejností, velmi dobře hodnocené kvalitní a přívětivé banky.  Další novinky v produktové nabídce, obchodních podmínkách a modulech obsluhy však banka v posledním období nepřipravila.

Miroslav Zeman

UniCredit Bank je ač středně velká, velmi výrazná banka. Banka se již tradičně drží na velmi dobrém hodnocení našeho klientského ratingu Vstříná banka. Za rok 2014 obhájila tato banka bronzovou třetí příčku.

Banka umí velmi dobře pracovat s profesními i cílovými skupinami. Umí podchytit jejich očekávání i potřeby. Následně pak pro ně sestavit takový produkt, který může velkou část těchto skupin oslovit a přivést do skupiny klientů této banky. Tuto spolupráci umí banka podchytit i podporou zaštiťujících organizací těchto skupin, nabídkou zvýhodněných produktů apod. Velmi tak banka bodovala například u advokátů či notář. Velká část z nich využívá především účty úschov u této banky a s nimi spojené bezplatné účty osobní i firemní. To samé umí banka u doktorů, znalců a dalších skupin.

S čím přišla banka v II. čtvrtletí 2016

Se zajímavým konceptem přišla ve druhém čtvrtletí roku 2016 UniCredit Bank v oblasti půjček a úvěrů. Čím vyšší půjčka, tím nižší úrok? vyšší nebo delší PRESTO Půjčku si u UniCredit Bank klient sjedná, tím nižší má úrokovou sazbu. Sazby u neúčelové PRESTO Půjčky na cokoliv se mohou snížit až na 5,6 % p. a., u účelové PRESTO Půjčky na bydlení lze získat až milion korun na bydlení se sazbou 4,9 % p. a.

I UniCredit Bank se v prvním čtvrtletí roku 2016 snížil zisk. Konsolidovaný čistý zisk meziročně mírně klesl o 4,2 % Kč při očištění vlivu příspěvku do Rezolučního fondu a Fondu pojištění vkladů, který byl zaúčtován v prvním čtvrtletí tohoto roku. Se zaúčtováním povinného příspěvku konsolidovaný čistý zisk meziročně klesl o 20,3 % na 1,3 miliardy Kč.

UniCredit Bank si z letošního ročníku soutěže Zlatá koruna odnáší celkem tři ocenění, ve dvou kategoriích dokonce získala nejvyšší umístění. Její hypoteční úvěr a účelová PRESTO Půjčka na bydlení jsou podle odborné poroty nejlepšími produkty na českém trhu. Navíc unikátní Smart Banking s přihlášením otiskem prstu získal druhé místo v kategorii Novinka roku. Odborná porota ocenila i dividendový akciový fond společnosti Pioneer Investments, která náleží do skupiny UniCredit. Za umístění produktů této banky ji můžeme určitě ocenit.

V tandemu jste na všechno dva. I na bankovní účet. S novým U kontem Tandem od UniCredit Bank mohou klienti ve dvou lehce splnit jedinou podmínku aktivního využívání účtu. Pokud si totiž na dva provázané účty nechají klienti dohromady zasílat každý měsíc 12 000 korun, získají oba bezplatné vedení na sobě nezávislých kont a mnoho dalších služeb zdarma. Zajímavý nápad.

Markéta Grušáková
Bedřich Danda
Martina Hedvičáková

Čím vyšší nebo delší PRESTO Půjčku si u UniCredit Bank sjednáte, tím nižší úrokovou sazbu získáte. Se stejnou měsíční splátkou tak můžete získat peníze navíc a až o polovinu nižší úrokovou sazbu. Sazby u neúčelové PRESTO Půjčky na cokoliv se mohou snížit až na 5,6 % p. a., u účelové PRESTO Půjčky na bydlení můžete získat až milion korun na bydlení se sazbou 4,9 % p. a.

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia dosáhla za první tři měsíce roku 2016 konsolidovaný čistý zisk ve výši 1,3 miliardy.

UniCredit vstupuje na španělský trh. Zaměří se na firemní úvěrování a financování španělského exportu na tradiční trhy skupiny.

UniCredit Bank si z letošního ročníku soutěže Zlatá koruna odnáší celkem tři ocenění, ve dvou kategoriích dokonce získala nejvyšší umístění. Její hypoteční úvěr a účelová PRESTO Půjčka na bydlení jsou podle odborné poroty nejlepšími produkty na českém trhu. Navíc Smart Banking s přihlášením otiskem prstu získal druhé místo v kategorii Novinka roku. Odborná porota ocenila i dividendový akciový fond společnosti Pioneer Investments, která náleží do skupiny UniCredit.

Bankovní poplatky 2Q 2016 75
Bankovní poplatky.com

UniCredit výrazně měnila svůj sazebník celkem dávno. Aktuálně se nic významného nestalo a proto ponecháváme hodnocení v této části na stejné úrovni jako minule.

Banka žádné významné změny nečinila. K 1. červnu například nabízí mobilní bankovnictví Smart Banking u Konta DOMOV zdarma. Pro druhé čtvrtletí roku 2016 jsme se proto rozhodli ponechat hodnocení na stejné úrovni jako minule.

UniCredit před časem rozšířila možnost prezentace sazebníku - dříve byl k dispozici jen v jednom dokumentu, nově banka rozdělila sazebník na logických 14 kapitol, které je možné ovládat samostatně. Zároveň ale umožňuje sazebník stáhnout v jednom pdf formátu, kde je hlavní tabulka se všemi nabízenými konty a podobně jako u KB i s cenou služby mimo balíčkový účet. V aktuálním II. kvartále vysoké hodnocení z minula nemáme důvod měnit.

V Q Reportu Scott & Rose tentokrát vzhledem ke klidnému průběhu čtvrtletí nedošlo k žádným pohybům a tak i nadále standardní klient zaplatí ročně 613 Kč a aktivní klient 6.175 Kč. Hodnocení neměníme.

Veřejnost 2Q 2016 53.8
Jsem spokojený klient této banky. Výhrady mám pouze k internetovému bankovnictví. Moc mi nesedí, proto dávám7
Michal Paclt
Drží vysoký standart kvality a vstřícnosti

Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty