UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2017 67,6
Miroslav Zeman

UniCredit Bank je ač středně velká, velmi výrazná banka. Banka se již tradičně drží na velmi dobrém hodnocení našeho klientského ratingu Vstřícná banka. Za rok 2014 obhájila tato banka bronzovou třetí příčku.

Banka umí velmi dobře pracovat s profesními i cílovými skupinami. Umí podchytit jejich očekávání i potřeby. Následně pak pro ně sestavit takový produkt, který může velkou část těchto skupin oslovit a přivést do skupiny klientů této banky. Tuto spolupráci umí banka podchytit i podporou zaštiťujících organizací těchto skupin, nabídkou zvýhodněných produktů apod. Velmi tak banka bodovala například u advokátů či notář. Velká část z nich využívá především účty úschov u této banky a s nimi spojené bezplatné účty osobní i firemní. To samé umí banka u doktorů, znalců a dalších skupin.

S čím přišla banka v II. čtvrtletí 2017

UniCredit Bank se nemůže co se novinek a aktivit týče měřit s mnohem většími bankami. Nicméně jí na druhé straně výrazně konkurují nízko nákladové banky jako Fio nebo Air Bank, které jsou mnohem více vidět a při současné dynamice pak tuto tradiční banku velmi brzy doženou. Druhé čtvrtletí 2017.

Zaměstnancům UniCredit Bank záleží na osudu malých dětí

Dokazují to výsledky filantropické iniciativy Gift Matching Program, kterou uspořádala Nadace UniCredit Foundation v roce 2016 již počtrnácté. Gift Matching Program umožňuje zaměstnancům banky podpořit neziskovou organizaci dle vlastního výběru pomocí finančních sbírek, které sami organizují. UniCredit Foundation následně jejich snahu a motivaci podporovat místní komunity odměňuje zdvojnásobením vybrané finanční částky jednotlivých sbírek. Tato iniciativa tak funguje v rámci banky a podílejí se na ní zejména zaměstnanci. Malé děti, zejména ti ohrožené podporu potřebují a tak musíme každou takovou aktivitu ocenit.

Skenuj a zaplať! Nový Smart Banking od UniCredit Bank přináší vychytané funkce

Smart Banking od UniCredit Bank se na jaře převlékl do nového kabátu. S novou funkcí „Skenuj a zaplať“ klienti naskenují QR kód, složenku nebo čárový kód a aplikace se sama postará a vyplnění všech položek nutných k odeslání transakce, díky funkci Fast Check si rychle a bez zdržování zkontrolujete zůstatek na účtu. Vychytané funkce..to vypadá, jak když banka oslovuje zejména mladé či mladé potenciální klienty. Být cool je u mladých prostě best. V každém případě jdou služby a vylepšení bankovnictví správným směrem. Cestou ke zjednodušení a zpřehlednění transakcí. Nutno ale také připomenout, že jiné konkurenční banky už podobné „vychytávky“ zavedly mnohem dříve.

UniCredit Bank zabodovala v soutěži Zlatá koruna s novým Smart Bankingem, hypotékou i mikro splátkovým úvěrem pro malé firmy

Celkem tři ocenění si z letošní Zlaté koruny odnáší UniCredit Bank – dvě druhé a jedno první místo. Odbornou porotu soutěže oslovil mobilní Smart Banking s otiskem prstu, který získal druhé místo v kategorii On-line aplikací. Bodoval také Mikro splátkový úvěr pro start-upy a malé firmy, které skončil na stejném místě kategorii Podnikatelských úvěrů. Hypotéka s atraktivní úrokovou sazbou pak obsadila třetí příčku v kategorii Hypoték. Sice to nebylo první místo, ale dvě druhá a jedno třetí místo mezi takovou konkurencí je určitě potěšující. Jak je vidět, zajistily dobré umístění banky v soutěži zejména novinky a inovace. I to také určuje směr, kterým by se měla banka i nadále ubírat, aby si uchovala své dobré hodnocení a konkurenceschopnost.

Miroslav Škvára
Peter Michajlov
Petr Kučera

Má solidní nabídku, ale přinejmenším marketingově v tomto roce zaostávala za konkurencí... Stačí se podívat třeba na Twiitter – opravdu tam nemá co říci? Nepochlubila se třeba ani jarním vylepšením smart bankingu – třeba novou funkcí Skenuj a zaplať.

Zaujala každoroční analýzou, jak se mění hodnota české koruny v zemích, do nichž jezdí Češi nejčastěji na dovolenou.

Olga Ortová Šeflová

UniCredit Bank vylepšila svoji mobilní aplikaci. Klienti mohou prostřednictvím Smart Bankingu naskenovat QR kódy, složenky nebo čárové kódy a bez vyplňování údajů provedou platby, díky funkci „Fast Check“ rychle zkontrolují stav svého účtu. Se svým Smart Bankingem zabodovala banka i v soutěži Zlatá koruna, stejně jako s Mikro splátkovým úvěrem pro start-upy a s hypotečním úvěrem s atraktivní úrokovou sazbou, která asi patří k nejnižším na trhu. Stále však UCB publikuje nicneříkající sazby „od“. UniCredit foundation podporuje neziskové organizace, stejně tak jako její zaměstnanci (dle jejich vlastního výběru).

Bankovní poplatky 2Q 2017 75
Bankovní poplatky.com

UniCredit aktuálně neměnila svoji poplatkovou politiku a proto ponecháváme hodnocení v této části na stejné úrovni jako minule.

Banka žádné významné změny neučinila. UniCredit v tom čtvrtletí do sazebníku doplnila nový produkt podnikatelský úvěr Mikro PRESTO Business. I pro 2. čtvrtletí roku 2017 jsme se proto rozhodli ponechat hodnocení na stejné úrovni jako minule.

UniCredit před časem rozšířila možnost prezentace sazebníku - dříve byl k dispozici jen v jednom dokumentu, nově banka rozdělila sazebník na logických 14 kapitol, které je možné ovládat samostatně. Zároveň ale umožňuje sazebník stáhnout v jednom pdf formátu, kde je hlavní tabulka se všemi nabízenými konty a podobně jako u KB i s cenou služby mimo balíčkový účet. V aktuálním II. kvartále vysoké hodnocení z minula nemáme důvod měnit.

V Q Reportu Scott & Rose vzhledem ke klidnému průběhu čtvrtletí nedošlo k žádným pohybům a tak i nadále standardní klient zaplatí ročně 613 Kč a aktivní klient 6.175 Kč. Hodnocení neměníme.

Veřejnost 2Q 2017 71.3
vylepšená mobilní apka

Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty