UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2017 62,7
Martina Hedvičáková

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a UniCredit Bulbank jsou podle časopisu The Banker nejlepšími bankami pro privátní klienty na Slovensku a v Bulharsku.

Petr Kučera

V říjnu zaznamenala dosud rekordní výpadek služeb (internetového bankovnictví) v historii ČR – podle dostupných informací trval pět a v některých případech i více dnů...

Klienty pak v prosinci potěšila možnost získat jedno procento zpět z každého nákupu platební kartou. To zní na první pohled dobře – jenže maximální odměna na jednu kartu je 500 korun za celý měsíc. Škoda, že o tom omezení nevidím v tiskové zprávě ani slovo....

Miroslav Škvára

Velmi negativně hodnotím problémy s elektronickým bankovnictvím, které trvalo několik dnů

Miroslav Zeman

UniCredit Bank je ač středně velká, velmi výrazná banka. Banka se již tradičně drží na velmi dobrém hodnocení našeho klientského ratingu Vstřícná banka. Za rok 2014 obhájila tato banka bronzovou třetí příčku.

Banka umí velmi dobře pracovat s profesními i cílovými skupinami. Umí podchytit jejich očekávání i potřeby. Následně pak pro ně sestavit takový produkt, který může velkou část těchto skupin oslovit a přivést do skupiny klientů této banky. Tuto spolupráci umí banka podchytit i podporou zaštiťujících organizací těchto skupin, nabídkou zvýhodněných produktů apod. Velmi tak banka bodovala například u advokátů či notář. Velká část z nich využívá především účty úschov u této banky a s nimi spojené bezplatné účty osobní i firemní. To samé umí banka u doktorů, znalců a dalších skupin.

S čím přišla banka ve IV. čtvrtletí 2017

Aktivita UniCredit Bank se ve čtvrtém čtvrtletí mírně zvýšila. I tak však banka zaostává za svými konkurenty jako jsou Sberbank, či Moneta Money Bank. A je to škoda, protože UniCredit má svůj velký potenciál, který nedokáže aktivněji využít. Z produktového hlediska nemáme v zásadě u této banky co nového hodnotit. Klienti banky dostali Vánoční dárek za placení kartou, ale jinak jsme se toho moc nedozvěděli. Velmi negativně však musíme hodnotit nezvládnutou aktualizaci internetového bankovnictví, které způobilo velké problémy desetitisícům klientů této banky. Hodnocení snižuji o pět bodů.

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a UniCredit Bulbank jsou podle časopisu The Banker nejlepšími bankami pro privátní klienty na Slovensku a v Bulharsku

Ocenění nejlepšího privátního bankovnictví v roce 2017 na Slovensku a v Bulharsku získaly banky UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a UniCredit Bulbank. Prestižní ocenění časopisu The Banker převzali zástupci banky na slavnostním ceremoniálu ve čtvrtek 26. října 2017 v Londýně. Privátní bankovnictví UniCredit Bank uspělo v hodnocení patnácti světových nejvýznamnějších osobností bankovnictví. Porota posuzovala jak kvalitativní, tak i kvantitativní ukazatele.

Je to zajímavé. Banka se tiskovou zprávou pochlubila, že se stala nejlepší bankou na Slovensku a Bulharsku. Je jasné, že UniCredit působí i v dalších Východoevropských zemích. Jde však o to, jakou přidanou hodnotu má pro klienty v tuzemsku ocenění banky v zahraničí. Až se UniCredit Bank stane někdy nejlepší bankou v USA, budeme z toho všichni určitě nadšení.

Skupina UniCredit a Evropská zaměstnanecká rada UniCredit podepsaly jako první v Evropě deklaraci o rovnováze pracovního a soukromého života

Skupina UniCredit společně s Evropskou zaměstnaneckou radou UniCredit jako první v evropském bankovním sektoru podepsaly společnou deklaraci o rovnováze pracovního a soukromého života. V dané deklaraci se obě strany zavázaly zlepšit sociální dialog v rámci skupiny UniCredit.

Toto je moc hezké, a moc tento přístup oceňujeme. Podobný přístup jasně ilustruje, že zaměstnavatel nemusí řešit pouze to jak dokonale vytěží zaměstnance, aby mu přinesl co nejvyšší zisk, ale zajímá ho také jak je spokojený, jak se plní jeho cíle a přání, protože jen spokojený zaměstnanec je dobrým zaměstnancem, což právě v této bance pochopili. Dostatečný rozsah a čas na soukromé aktivity tak mohou následně zvýšit výkonnost zaměstnance v zaměstnání.

UniCredit Bank naděluje! K Vánocům má pro své klienty dárek 1 % zpět z každého nákupu platební kartou

Vánoce jsou časem, kdy druhým děláme radost. Proto se i UniCredit Bank rozhodla potěšit své klienty a nadělit jim vánoční dárek. Po celý prosinec mohou v rámci slevového programu U-šetřete využít možnost získat 1 % zpět z každého nákupu platební kartou.

Děkujeme za dárečky. Vrácení 1 procenta z každého nákupu platební kartou je milé a příjemné. Připomínáme, že by se nemělo jednat o jedno procento z placení kreditní kartou, ale kartou platební, kterou hradíte prostředky nikoliv z úvěru, ale přímo ze svého běžného účtu. Na rozdíl od vratek z plateb kreditní kartou se tak vztahuje tato úleva či bonus na mnohem větší okruh klientů, protože kartou platí dnes opravdu téměř každý kdo má svůj běžný účet.

Olga Ortová Šeflová

Kromě jednorázové akce v prosinci 2017, kdy klienti měli možnost při platbě platební kartou získat zpět 1% z hodnoty nákupu v rámci slevového programu U-šetřete, žádné produktové novinky, ani technologické změny a úpravy v modelech obsluhy banka nepřipravila.

Bankovní poplatky 4Q 2017 70
Bankovní poplatky.com

UniCredit byla aktuálně jedna z těch aktivnějších bank. Sazebník ve IV. kvartále změnila banka na počátku října. Hodnocení v této části snižujeme o 0,5 bodu vzhledem k tomu, že minule jsme hodnocení neměnili ovšem s negativním výhledem.

Banka v aktuálním čtvrtletí provedla několik poplatkových změn.

U Osobních kont UniCredit dříve účtovala měsíční poplatek za vedení konta v příslušném měsíci vždy a v případě splnění podmínek pro bezplatné vedení poté začátkem následujícího měsíce banka poplatek vrátila. Tato konstrukce se nyní mění. Nově se měsíční poplatek za vedení účtuje pouze při nesplnění těchto podmínek v předchozím měsíci. Služba SMS klíč je nově zpoplatněna cenou za jednotlivou SMS ve výši 1,50 Kč (dříve byla sada 100 SMS za 50 Kč). UniCredit také začala nově rozlišovat, na jaký účet - podle měny - klient peníze vkládá. Změny tedy šly oběma směry a proto po minulém snížení, tentokrát ponecháváme beze změny.

UniCredit před časem rozšířila možnost prezentace sazebníku - dříve byl k dispozici jen v jednom dokumentu, nově banka rozdělila sazebník na logických 14 kapitol, které je možné ovládat samostatně. Zároveň ale umožňuje sazebník stáhnout v jednom pdf formátu, kde je hlavní tabulka se všemi nabízenými konty a podobně jako u KB i s cenou služby mimo balíčkový účet. V aktuálním IV. kvartále vysoké hodnocení z minula nemáme důvod měnit.

V Q Reportu Scott & Rose vzhledem k výše popsaným změnám došlo ke změnám - náklady u standardního klienta jsou nově ročně 1.143 Kč (minule 1.198 Kč). Aktivní klient si ovšem pohorší - 6.319 Kč (minule 6.080 Kč). Vzhledem k tomu snižujeme hodnocení banky v této části o 0,5 bodu.

Veřejnost 4Q 2017 37.5
za poslední 2-3 měsíce katastrofa a chaos. co dělá dozor ČNB?
Katastrofální komunikace na více pobočkách, neplnění slibů pro hladký přechod ze staré banky, nedodání platební karty, nepřehledné internetové bankovnictví.

Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty