Zuno bank

Zuno bank

Zuno bank, a.s.
Peter Lakata, vedoucí ZUNO BANK AG, organizační složka
Sídlo: Václavské náměstí 55, 110 00 Praha 1
Tel.: 2 456 99 999
E-mail: info@zuno.cz, www.zuno.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2012 58,4
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

 

Pomalý start v prvním čtvrtletí jedné z našich novějších bank nahradil rychlý let.

Po více než půlročním působení na českém trhu přišla ZUNO banka začátkem druhého čtvrtletí s novými produkty. K běžnému účtu, spořicímu účtu a termínovaným vkladům nově přibyl spotřební úvěr s názvem PŮJČKA a povolené přečerpání účtu REZERVA. Oba produkty lze vyřídit jednoduše online a ZUNO je nabízí za 0 Kč.  Mimoto úroky půjček drží stále při zemi a pořádá i různé soutěže. Při platbě její kartou lze vyhrát víkend po Evropě pro dva a pro nejlepšího tipujícího, který uhodnul: Kolik let mají dohromady zaměstnanci české pobočky ZUNO?, byla připravena krásná letní výhra divadlo pod širým nebem v kouzelném prostředí Pražského hradu.

Snaha online banky ZUNO byla, i přes její velice krátkou existenci na trhu, oceněna i v soutěži. V anketě Zlatá koruna 2012 získala dvě prestižní ocenění. V 10. ročníku ankety o nejlepší finanční produkty roku ZUNO uspělo především v hodnocení odborné finanční akademie. V kategorii Novinka roku získal pomyslnou stříbrnou medaili produkt SPOŘENÍ, a aby toho nebylo málo, bronzovou medaili v téže kategorii si odnáší ÚČET PLUS.

Její stále se zvyšující jistotu na trhu podtrhuje i nárůst nových zákazníků. Společně se slovenskou pobočkou ZUNO překročila banka koncem června hranici 100 000 klientů a celkový objem vkladů přesáhl hranici 22 miliard korun.

ZUNO banka si zvýšení hodnocení zaslouží.

Jan Klička

Každá banka se ráda pochlubí kulatým číslem – v případě ZUNO je to sto tisíc klientů v ČR a na Slovensku. Pochvalu za klientsky přívětivou službu banka zaslouží za svoji půjčku plus. Za 100 Kč měsíčně navíc dostane klient pojištění, možnost peníze vrátit kdykoliv a navíc mu chodí SMS s informací, že se mu blíží termín splátky. Kdyby něco podobného nabízely i jiné společnosti (hlavně ty nebankovní), černé úvěrové kroniky by byly o mnoho zpráv chudší. Pochvala pro ZUNO.

Martina Hedvičáková

 

Ani třetí nově vzniklá online banka ZUNO nezůstala pozadu a po více než půlročním působení na českém trhu přichází s novými produkty. K běžnému účtu, spořicímu účtu a termínovaným vkladům nově přibyl spotřební úvěr s názvem PŮJČKA a povolené přečerpání účtu REZERVA. Oba produkty lze vyřídit jednoduše online a ZUNO je nabízí za 0 Kč.

Po 11 měsíčním působení na českém trhu a více než ročním působení na Slovensku online banka ZUNO překonala hranici 100 000 klientů, přičemž nového klienta získává každých 8 minut.

V 10. ročníku ankety Zlatá koruna 2012 o nejlepší finanční produkty roku ZUNO uspělo především v hodnocení odborné finanční akademie. V kategorii Novinka roku získal pomyslnou stříbrnou medaili produkt SPOŘENÍ a bronzovou medaili v téže kategorii si odnáší ÚČET PLUS.

Bankovní poplatky 2Q 2012 80
Bankovní poplatky.com

 

Třetí nová banka v našem hodnocení. Zuno Bank patří do bankovní skupiny Raiffeisen Bank International. Banka doposud získala od svého vstupu na český trh přes 45 tisíc klientů. Zuno Bank přišla, podobně jako obě nové banky, s několika originálními prvky. Především zaujala nápadem připisovat úroky na spořicím účtu na denní bázi tak, aby se klient vyhnul placení srážkové dani (15%). Tento fígl funguje do výše úložky 127 500 Kč. Jinak banka nabídla dva druhy kont – Účet a Účet Plus (68 Kč). Účet Plus mohou mít klienti zdarma, pokud zaplatí kartou měsíčně za více než 5 tisíc Kč nebo mají uloženo v bance na všech účtech dohromady více než 200 tisíc Kč. Pro klienty je také užitečná služba Autopilota, která zajišťuje převod „přebytečných“ peněz z neúročeného běžného účtu na úročený spořicí. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným strukturálním změnám a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme na stejné výši.

V aktuálním II. čtvrtletí nedošlo k žádným poplatkovým změnám a tak není důvod měnit naše předchozí hodnocení v této části. Jinak nejbližší změny plánuje banka k 6. 8. 2012 a ty tak budou předmětem našeho hodnocení ve III. čtvrtletí.

Sazebník je podobně jako u Air Bank či Equa bank přehledný a celkem jednoduchý. Všechny tři nové banky vyslyšely volání klientů po srozumitelnosti na první přečtení. Sazebník Zuno Bank se vešel na dvě A4. Co by se mu dalo vytknout, že hned od počátku začala banka používat různé dovysvětlování pomocí hvězdiček. Na druhé straně bankovní klienti zřejmě ocení TIPY, kde banka v sazebníku přímo v řádcích u jednotlivých služeb zvýrazní TIP, který poté pod tabulkou rozvede a vesměs jde o užitečné informace, které klientům pomáhají v orientaci a ve volbě vhodného produktu. Hodnocení v této části nemáme důvod měnit.

Ani v Q Reportu Scott & Rose, kde standardní klient zaplatí ročně stejně jako v minulém kvartále 1.136 Kč, ani v Kalkulátoru bankovních poplatků, nedošlo během aktuálního čtvrtletí k žádným posunům a tak hodnocení ani v této části neměníme.

Veřejnost 2Q 2012 60
Petr Vít

v hlavičce máte chybu není to Zuno bank,a.s. ale ZUNO BANK AG, organizační složka, podle rakouských zákonů

Beeda Cool

opravdu vstricna banka, zajimave produkty, pocatecni potize pri implemetaci se snazi resit...

Psenda Psendovic

Sazebníky


Pobočky

Bankomaty