Zuno bank

Zuno bank

Zuno bank, a.s.
Peter Lakata, vedoucí ZUNO BANK AG, organizační složka
Sídlo: Václavské náměstí 55, 110 00 Praha 1
Tel.: 2 456 99 999
E-mail: info@zuno.cz, www.zuno.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2012 60,1
Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

 - ve III. čtvrtletí roku 2012 bylo zaznamenáno zhruba 8 změn v této oblasti. Ve většině případů se změny týkaly služeb spojených s běžným účtem.Dále do sazebníku byly přidány poplatky k nově nabízeným kreditním kartám.

Oblast úrokových sazeb:

- do přehledu úrokových sazeb byly přidány položky, které se týkaly nově poskytovaných kreditních karet

Inovace  a novinky:

 - banka rozšířila svou nabídku o kreditní karty

Marketingové aktivity, komunikace:

- ve schránce internetového bankovnictví nalezli klienti informaci o Spoření a dále jim byla nabídnuta Půjčka a karta k účtu

Daniela Čermáková

 

Nízkonákladová pobočka Raiffeisen Bank. Vedle platebních a spořicích produktů nabízí i retailové půjčky. Zajímavá je nabídka debetní karty za 0 Kč, poplatek při výběru mimo síť Raiffeisen však může tuto kartu prodražit. 

Dalibor Z. Chvátal

 

Kreditní karta bez poplatku, výběry z bankomatů v zahraničí také bez poplatků  nebo europlatby bez poplatků (pro dražší balíček služeb), to jsou jednoduché a srozumitelné služby pro všechny. Banka drží slovo a má přehlednou a zajímavou nabídku. Výtkou je, že europlatby bez poplatků platí jen pro CZK účet. Když je pošlete z EUR účtu, což je přirozený krok, banka naůčtuje poplatek a ten přitom v sazebníku neuvádí.

Petr Kučera
Hana Fojtová

 

Zavedla kreditní kartu bez poplatku s bezúročným obdobím 55 dní. Opět je na webových stránkách přehledný výčet podmínek, které je třeba splnit pro získání karty. Jednou z nich je ovšem mít účet u Zuno.  Výběr z bankomatu stojí 48,- Kč !  Na výběry hotovosti až do 50% limitu karty se vztahuje bezúročné období. Což není u všech kreditních karet. Standardně se bezúročné období týká jen bezhotovostních plateb. Možnost převést peníze na splacení jiné kreditní karty zdarma. I zde využíváte bezúročné období.  Roční sazba 20,99 %.

Produktové portfolio banky tedy zahrnuje běžné i spořicí účty, půjčky a kreditní karty.

Příjemné je určitě snížení poplatků za výběry z bankomatů jiných bank na 28 Kč. Majitelé účtu PLUS získali další výhodu ve výběru z bankomatu v zahraničí zdarma a zrušení poplatku za odesílanou SEPA platbu.

Banka také slaví úspěch v soutěž Hospodářských novin o nejpřívětivější banku roku a ocenění se dostalo také jejímu SPOŘENÍ a Účtu PLUS ve Zlaté koruně 2012. Úspěchy banky jsou vidět. 

Bankovní poplatky 3Q 2012 81.3
Bankovní poplatky.com

 

Třetí nová banka v našem hodnocení. Zuno Bank patří do bankovní skupiny Raiffeisen Bank International. Banka doposud získala od svého vstupu na český trh přes 55 tisíc klientů (v minulém čtvrtletí to bylo 45 tisíc). Zuno Bank přišla, podobně jako obě nové banky, s několika originálními prvky. Především zaujala nápadem připisovat úroky na spořicím účtu na denní bázi tak, aby se klient vyhnul placení srážkové dani (15%). Tento fígl funguje do výše úložky 127 500 Kč. Jinak banka nabídla dva druhy kont – Účet a Účet Plus (68 Kč). V aktuálním III. čtvrtletí přišla banka s mnoha poplatkovými změnami a vesměs pozitivním směrem. Základní filosofie banky se ovšem nezměnila, takže hodnocení v této části ponecháme také beze změn.

ZUNO Bank představila výrazné poplatkové změny k 6. 8. 2012. A jaké změny na klienty například čekají? U konta Účet nabízí banka nově jeden výběr v měsíci z bankomatu Raiffeisenbank zdarma (druhý a další pak za 18 Kč). U konta Účet Plus pak výběry z bankomatu v zahraničí zdarma či odeslaná SEPA platba zdarma. U obou kont také banka snížila poplatek za výběr z cizích bankomatů z 38 Kč na 28 Kč. Vzhledem k těmto příjemným proklientským změnám, zvyšujeme hodnocení banky v této části o 0,5 bodu.

Sazebník je podobně jako u Air Bank či Equa bank přehledný a celkem jednoduchý. Všechny tři nové banky vyslyšely volání klientů po srozumitelnosti na první přečtení. Sazebník Zuno Bank se i po rozšíření služeb vešel na dvě A4. Hodnocení v této části nemáme důvod měnit.

V Q Reportu Scott & Rose došlo vlivem snížení bankovních poplatků i k snížení ročních nákladů standardního klienta, který nově zaplatí místo původních 1.136 Kč příjemných 906 Kč. Hodnocení zatím ponecháme na stejné úrovni jako minule, ovšem s pozitivním výhledem na zvýšení v této části o 0,5 bodu.

Poplatkové změny ZUNO Bank, 7. 8. 2012

Od srpna nabízí banka klientům, kteří mají v ZUNO ÚČET, první výběr v měsíci z bankomatu Raiffeisen Bank bez poplatku. Navíc banka snížila poplatek za výběr z bankomatů jiných bank o 30 procent na aktuálních 28 korun. Kromě toho mohou nyní klienti s ÚČTEM PLUS vybírat bez jakýchkoli poplatků ve všech bankomatech v zahraničí. Další pozitivní změnou v novém ceníku je zrušení poplatku za odesílanou SEPA platbu, opět pro všechny klienty mající ÚČET PLUS.

Kreditka s bezkontaktním čipem za 0 Kč, 5. 9. 2012

Jen několik měsíců po představení online půjček, uvádí ZUNO na trh jednoduchou a moderní KREDITKU s bezkontaktním čipem za 0 Kč měsíčně.

Veřejnost 3Q 2012 50
Peter Bramak

čtverku, čtverku, čtverku, jako jejím sestrám jinak platí tady to co pro ostatní

Jana Kovačiková
Renata Hejnová
Tomáš Nohatý
Irena Soulová
Jana Štécová
Jaroslav Pavlinak
Petr Noťas

Do třetice platí to samé co u předchozích dvou bank, neviditelná, nečitelná, malá, bez široké nabídky služeb, které potřebuju

Jiří Křídlo
Tomas Kocka

Sazebníky


Pobočky

Bankomaty