Zuno bank

Zuno bank

Zuno bank, a.s.
Peter Lakata, vedoucí ZUNO BANK AG, organizační složka
Sídlo: Václavské náměstí 55, 110 00 Praha 1
Tel.: 2 456 99 999
E-mail: info@zuno.cz, www.zuno.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2014 55,8
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

Zuno neodolala a v prvním čtvrtletí roku se pochlubila svým nejlepším umístěním ve srovnání výhodnosti půjček na Českém trhu. Na předních pozicích se umístily i ostatní nové nízkonákladové banky, mBank skončila na čtvrtém místě, Equa Bank na pátém a Air Bank na šesté pozici srovnávače. Naopak na chvostu skončily tradiční banky jako Česká spořitelna na patnáctém, Komerční banka na šestnáctém a ČSOB na sedmnáctém místě s měsíční splátkou 2 329 Kč.

Banka se také pochlubila dosažením mety 200 000 klientů.

 

 

Martina Hedvičáková

ZUNO získalo 200 tis. klientů.

Jan Klička

Už nejsou retro, Zuno se snaží nepříliš povedenou kampaň z minulého roku nahradit něčím novým. Uvidíme… Zatím ale banka skórovala v testu nejvýhodnějších půjček, což určitě časem přivede nové klienty – i bez retro kampaně. I v tomto případě ale platí, že je potřeba přidat.

Bankovní poplatky 1Q 2014 81.3
Bankovní poplatky.com

Zuno Bank patří jako jedna z novějších bank do bankovní skupiny Raiffeisen Bank International. V aktuálním I. čtvrtletí připravila banka několik poplatkových změn, které se týkaly především výběrů z bankomatů. Nicméně se nezměnila základní poplatková filosofie banky, takže hodnocení v této části ponecháme na stejné úrovni jako v minulém kvartále.

Zuno Bank změnila poplatky v souvislosti s výběry z bankomatu od 1. 2. 2014 a to oběma směry – u Účtu se za výběr z bankomatu Raiffeisenbank nově zaplatí 28 Kč (dříve první výběr v měsíci zdarma a každý další za 18 Kč). Naopak u Účtu Plus se nově nebude za výběry nad 1.000 Kč z cizích bankomatů platit nic, do 1.000 Kč pak 18 Kč (dříve 28 Kč). Navíc se mění parametr Účtu Plus - nově nebudou klienti platit za jeho vedení nic, pokud bezhotovostní transakce kartou v daném měsíci dosáhnou minimálně 3.000 Kč (dříve byla hranice 5.000 Kč). Dále banka přišla s pojištěním karty nebo kreditky u Účtu Plus zdarma a zlevnila měsíční vedení Platinové kreditky u Účtu Plus ze 128 Kč na 64 Kč. Více změn sice bylo směrem dolů, ale zaregistrovali jsme i zdražení. Hodnocení v této části proto zatím ponecháváme na stejné úrovni jako minule s pozitivním výhledem do dalších kvartálů.

Sazebník je podobně jako u Air Bank či Equa bank přehledný a celkem jednoduchý. Všechny tři nové banky vyslyšely volání klientů po srozumitelnosti na první přečtení. Sazebník Zuno Bank se i po rozšíření služeb vešel na dvě A4. Hodnocení v této části ponecháváme na stejné úrovni jako v minulém čtvrtletí.

 

V Q Reportu Scott & Rose došlo vzhledem k poplatkovým změnám k pohybu ve výši bankovních poplatků překvapivě směrem nahoru a to u standardního klienta na novou hodnotu 1.028 Kč (minule 908 Kč). Hodnocení zatím ponecháme na stejné úrovni jako minule.

Veřejnost 1Q 2014 50
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Jaroslav Číhal

Drahé úvěru, žádná inovace malované těžkopádné bankovnictví. Klientovi nenabízí žádnou vizi ani směr. Od banky čekám víc.

Nevýhody: drahé odchozí zahraniční transakce, žádné výběry zdarma, žádné vlastní bankomaty, zjistit nebo změnit PIN není zadarmo.

Výhody: číslo účtu na platební kartě, příchozí zahraniční transakce zdarma, solidní úročení spořícího účtu


Sazebníky


Pobočky

Bankomaty