Zuno bank

Zuno bank

Zuno bank, a.s.
Peter Lakata, vedoucí ZUNO BANK AG, organizační složka
Sídlo: Václavské náměstí 55, 110 00 Praha 1
Tel.: 2 456 99 999
E-mail: info@zuno.cz, www.zuno.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2015 55,9
Martina Hedvičáková

Online banka Zuno v nové kampani představuje Nepřekonatelný úrok, který garantuje klientovi po celou dobu splácení. V praxi to znamená, že pokud zákazník dostane výhodnější nabídku od jiné banky i v době splácení refinancovaného úvěru, tedy po jeho načerpání, Zuno úrok ještě sníží.

Online banka Zuno zahajuje repositioning značky a uvádí nový kreativní koncept s redesignovaným produktem. Cílem nové reklamní kampaně je odlišit se od komunikace jiných bank a ukázat, že i banky mohou komunikovat otevřeně a transparentně.

Miroslav Zeman

Zuno je obecně nejslabší z trojky nízkonákladových bank, která vstoupila společně na trhu. Není tedy žádným překvapením, že se tato banka aktuálně prodává. Zuno není v ničem v podstatě výrazná a člověk nemá proč by si ji měl pamatovat. Také její aktivita výrazným způsobem zaostává.

Za první čtvrtletí přitom banka přišla pouze s dvěma nějak zajímavými sděleními či opatřeními. A to je dost málo, zejména v porovnání s přímou konkurencí dalších nízkonákladových bank.

Online banka Zuno, jak se banka ráda tituluje, v nové kampani představila úrok, který garantuje klientovi po celou dobu splácení. V praxi to znamená, že pokud zákazník dostane výhodnější nabídku od jiné banky i v době splácení refinancovaného úvěru, tedy po jeho načerpání, Zuno úrok ještě sníží pod tuto nabídku. Konkrétní postup jak a zda věc vůbec funguje, testujeme.

Dále se pak banka pochlubila novým konceptem s redesignovaným produktem. Trochu kostrbatě řečeno, ale je to prostě součástí image banky. Jde jen o to, aby banka uměle budovaným image nenahrazovala nedostatek myšlenky a inovace svých produktů.

Banku však musíme velmi pochválit za její vstřícnou proklientskou politiku. Tato banka dokáže uznat svou chybu, nebo nějakou nejasnost vůči klientům a vrátit jim poplatek, který klient nechápal, nebo s ním souvisel nějaký problém. To se u jiných bank nevidí.

Bedřich Danda
Otakar Schlossberger

V rozsahu produktů není tato banka srovnatelná s ostatními bankami. Je to banka zaměřená na elektronickou komunikaci, proto nevytváří pobočky, ale už ani kontaktní místa. To nemusí vyhovovat všem typům klientů, ale spíše mladým lidem. Jejich internetové stránky jsou jednoduché a přehledné, a to s ohledem na omezenou škálu produktů. Z pohledu běžných potřeb drobného spotřebitele se schopností pracovat na PC je však dostačující a pohodlná. O bance však není moc slyšet, co se reklamy týká. Sazebník je poměrně jednoduchý. Osobní zkušenost mám celkem dobrou. Oceňuji jednoduché ovládání internetového bankovnictví. To, co od banky vyžaduji, funguje. Společenskou angažovanost jsem nenašel. 

Markéta Grušáková

Mladá, dynamická banka. Zatím ale nepřišla s ničím, čím by mohla překonat konkurenční subjekty.

Bankovní poplatky 1Q 2015 83.8
Bankovní poplatky.com

Žádné změny

Veřejnost 1Q 2015 60
Jana Kovačiková

Asi nejslabší klon nízkonákladových bank. Docela mě zklamala

Milan Mroczkowski

Přijatá zahraniční platba zdarma odevšad, to je asi tak vše. Odchozí SEPA platba za 180Kč, šílenost.

Vladislav Král

Sazebníky


Pobočky

Bankomaty