Zuno bank

Zuno bank

Zuno bank, a.s.
Peter Lakata, vedoucí ZUNO BANK AG, organizační složka
Sídlo: Václavské náměstí 55, 110 00 Praha 1
Tel.: 2 456 99 999
E-mail: info@zuno.cz, www.zuno.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2015 57,3
Miroslav Zeman

Zuno je obecně nejslabší z trojky nízkonákladových bank, která vstoupila společně na trhu. Není tedy žádným překvapením, že se tato banka aktuálně prodává. Zuno se snaží zviditelnit prostřednictvím poměrně viditelných a nápaditých reklamních kampaní, které však nejsou vidět tak často, jako v případě konkurenčních bank. I přesto však banka nabízí poměrně výhodné produkty, které na tuzemském trhu a to i v konkurenci dalších nízkonákladových bank obstojí.

S čím Zuno přišla ve druhém čtvrtletí 2015:

Hlavní a v podstatě i jedinou významnější novinkou představenou touto bankou ve druhém čtvrtletí je zvýhodnění konsolidací půjček, na nichž banka staví svou úvěrovou nabídku. Online banka Zuno v nové kampani tzv. sesekala staré úroky u nevýhodné půjčky ve stylu karate. Klient, který má v jiné bance úvěr s úrokem například 11 % p.a., se v Zuno může dostat na 6,9 % ročně.

Petr Kučera

Banka sice stále nabízí solidní spořicí účet i běžný účet, jinak ale utrpěla častými změnami vedení a navíc se – po zajímavém startu – nedokázala vymezit vůči dalším nováčkům. Teď je to takové skomírání při čekání na prodej.

Markéta Grušáková

Nová, dynamická banka. Nicméně ničím revolučním nepřekvapila.

Miroslav Škvára
Otakar Schlossberger

V rozsahu produktů není tato banka srovnatelná s ostatními bankami. Je to banka zaměřená na elektronickou komunikaci, proto nevytváří pobočky, ale už ani kontaktní místa. To nemusí vyhovovat všem typům klientů, ale spíše mladým lidem. Jejich internetové stránky jsou jednoduché a přehledné, a to s ohledem na omezenou škálu produktů. Z pohledu běžných potřeb drobného spotřebitele se schopností pracovat na PC je však dostačující a pohodlná. O bance však není moc slyšet, co se reklamy týká. Sazebník je poměrně jednoduchý. Osobní zkušenost mám celkem dobrou. Oceňuji jednoduché ovládání internetového bankovnictví. To, co od banky vyžaduji, funguje. Společenskou angažovanost jsem nenašel. V hodnoceném období pronikly zprávy, že se bude banka prodávat. Tak uvidíme…. 

Bankovní poplatky 2Q 2015 83.8
Bankovní poplatky.com

Zuno Bank změnila vlastníka již nepatří do bankovní skupiny Raiffeisen Bank International. Nicméně se zatím nezměnila základní poplatková filosofie banky, takže hodnocení v této části ponecháme na stejné úrovni jako v minulém kvartále.

Hodnocení v této části proto zatím ponecháváme na stejné úrovni jako minule s pozitivním výhledem do dalších kvartálů.

Sazebník je podobně jako u Air Bank či Equa bank přehledný a celkem jednoduchý. Všechny tři nové banky vyslyšely volání klientů po srozumitelnosti na první přečtení. Sazebník Zuno Bank se i po rozšíření služeb vešel na dvě A4. Hodnocení v této části ponecháváme na stejné úrovni jako v minulém čtvrtletí.

V Q Reportu Scott & Rose zaplatí standardní klient 356 Kč (3. místo). Hodnocení neměníme.

Veřejnost 2Q 2015 66.7
Zuno banka je už od začátku odvážná s konceptem žádné pobočky. Osobně mi to nevadí, ale myslím si, že Češi jsou příliš zvyklí na pobočky z velkých bank a potřebují si zvyknout na to, že nejsou potřeba. Internetbanking a smartbanking je jeden z nejlepších, které jsem viděl. Co se týče poskytovaných služeb, zde vidím problém s výběry kartou. Buď si budu muset hlídat, abych utratil kartou 3000, což jako student neutratím, nebo zaplatím 68 Kč za účet Plus s výběry zdarma či 28 Kč za 1 výběr. Dále vidím problém banky v půjčování peněz. Někde jsem četl, že má rozpůjčováno minimum vkladů. Je otázkou, jestli je to tím, že mají pro poskytnutí půjčky tak tvrdé podmínky nebo tím, že Češi chtějí tomu, od koho si půjčují, vidět do očí. Momentálně je banka na prodej. Přeji jí s novým vlastníkem úspěšný rozvoj.

Sazebníky


Pobočky

Bankomaty