Bankopojištění ČSOB úspěšně zvládlo první půlrok své existence


24. 07. 2014  21:12     Pavla Hávová     komentáře (0)

Celkem 22 tisíc pojistných smluv uzavřeli od ledna do června klienti na bankovních pobočkách ČSOB. Jejich hodnota činí 64 milionů korun. Celková suma pojistného přesáhla po připočtení pojištění úvěrů, hypoték a karet 80 milionů korun. Sjednat si pojištění v bance má zájem stále více lidí. Čtvrtinu z celkového počtu smluv přišli klienti uzavřít jen během měsíce června.

Bankopojištění ČSOB úspěšně zvládlo první půlrok své existence




„Jsme potěšeni prvními čísly, která dokazují, že naše strategické rozhodnutí stát se bankopojišťovnou a nabízet komplexní služby na trhu se začíná vyplácet. Ukazuje se, že klienti ocení pomocnou ruku při kontrole starých, mnohdy značně podhodnocených pojistných smluv,“ uvedl Michal Herzig, ředitel bankopojištění ČSOB.

Od začátku roku lidé uzavřeli 18 500 smluv neživotního pojištění, přičemž 4 800 z nich podepsali v červnu. ČSOB například pojistila 4 500 aut a dobře se vedlo i pojištění domů a domácností – v předprázdninovém měsíci se sjednalo 1 100 smluv z celkových 4 300. „Obzvlášť v minulém měsíci jsme zaznamenali výraznou dynamiku v nárůstu počtu uzavřených smluv. Je vidět, že lidem se nová služba líbí a stále více ji využívají,“ komentuje vývoj Michal Herzig. Potvrzují to i počty podepsaných smluv životního pojištění. Ze souhrných 3 500 jich poradci v červnu uzavřeli 830.

Bankopojištění má v Česku velký potenciál i proto, že 63 % populace považuje pojištění za nedílnou součást života. Na druhou stranu lidé často neví, kolik měsíčně platí a zda-li by sjednané pojištění uspokojivě pokrylo případnou škodu. Mnohdy si nejsou vědomi ani toho, jaká rizika si vlastně pojistili. Naprostou neznalost svého havarijního pojištění například přiznává 14 % Čechů. Celá polovina lidí také neaktualizuje pojištění domácnosti navzdory měnící se hodnotě vybavení domu či bytu. 

Bankopojištění je nová služba ČSOB, díky které mají lidé na bankovních pobočkách k dispozici vedle bankéřů i pojišťovací specialisty. Ti jim poradí při sjednávání nových pojistných smluv nebo pomohou s revizí těch stávajících.



Bankopojištění ČSOB úspěšně zvládlo první půlrok své existence

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12524537968

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více