Bankovní institut vysoká škola pomůže svým studentům s podnikáním


17. 02. 2017  00:37     TZ     komentáře (0)

Z výsledků průzkumu na téma „Co brání českým studentům podnikat“ vyplývá, že téměř 70 % studentů vysokých škol by začalo podnikat už během studia. Téměř polovina studentů by zvážila studium na vysoké škole, která podporuje podnikatelské záměry. 

Bankovní institut vysoká škola pomůže svým studentům s podnikáním




BIVŠ nově otevírá od akademického roku 2016/2017 podnikatelský program pro své studenty s názvem B-Challenger. 

Ačkoli by čeští vysokoškoláci chtěli začít podnikat už při škole, většina z nich si není stoprocentně jista, zda umí dokonale zpracovat podnikatelský záměr. S tímto problémem může začínajícím studentským podnikatelům pomoci nový projekt Bankovního institutu s názvem B-Challenger. 

B-Challenger jsme vytvořili jako čtyřstupňový: v úvodu tým expertů zhodnotí potenciál podnikatelského záměru, druhá fáze pomůže zdokonalit projekt po stránce vnitřního fungování. Třetí část je o zlepšení manažerských dovedností autora projektu. A v posledním kroku pomůžeme svým studentům úspěšně vstoupit s projektem na trh,“ říká ředitelka BIVŠ Dr. Martina Mannová. Projekt bude fungovat pro stávající a budoucí studenty školy od akademického roku 2016/2017.

Pomoc ze strany školy by studenti uvítali především, dále v podobě předávání zkušeností a poskytnutí odborného vzdělání a kontaktů. Nejméně studenti stojí o pomoc ve formě důvěry a psychické podpory. Jako problém nevnímají ani hledání volných prostor, jelikož pro rozjezd podnikání často kancelář ani není potřeba.

Z průzkumu také vyplývá, že pokud by vysoké školy měly ve svém studijním programu podnikatelský akcelerátor, téměř 50 % studentů by zvážilo studium na této vysoké škole a následné přihlášení do programu.

 _______________________

Bankovní institut vysoká škola (BIVŠ) je nejstarší soukromá vysoká škola v České republice, která nabízí vzdělání a výzkum na nejvyšší úrovni. Za 17 let její existence ji absolvovalo již přes 12 000 studentů v akreditovaných bakalářských oborech Informační technologie a management, Bankovní management, Oceňování majetku a Ekonomika a management podniku a magisterských oborech Finance. BIVŠ je součástí zahraniční vzdělávacího holdingu COGNOS AG. V roce 2015 obdržel certifikát systému managementu kvality ISO 9001:2008. Za pohodovou atmosféru a přátelského ducha si od svých studentů mj. vysloužil familiární přezdívku „Náš Bankáč“. 



Bankovní institut vysoká škola pomůže svým studentům s podnikáním

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více