Bankovní poplatky v ČR - srpen 2009


07. 09. 2009  05:24     Patrik Nacher     komentáře (3)

Banky a družstevní záložny nebyly v měsíci srpnu v úpravách svých poplatků a zavádění novinek ve svých produktech moc aktivní. Srpen tak byl nejen pro průmysl ale i pro banky především měsícem dovolených a oddechu. Se změnami či úpravou svých produktů z pohledu poplatků přišla v srpnu pouze Fio, družstevní záložna.





Jak si jednotlivé banky vedou v oblasti poplatků? Které banky byly ke svým klientům ve výši svých poplatků vstřícnější a které naopak své klienty zatížily? Server www.bankovnipoplatky.com pro vás pravidelně sleduje vývoj a změny bankovních poplatků u českých bank. Bankovní klienti se tak mohou dozvědět, která z bank je za poslední měsíc potěšila reálným snížením poplatků, respektive zavedením nové služby, která v konečném důsledku klientům od poplatků uleví, a naopak, která z bank své poplatky zvýšila. Počínaje březnem 2009 pravidelně vždy poslední den v měsíci zveřejňujeme měsíční novinky v oblasti poplatkové politiky bank v ČR. Banky a družstevní záložny nebyly v měsíci srpnu v úpravách svých poplatků a zavádění novinek ve svých produktech moc aktivní. Srpen tak byl nejen pro průmysl ale i pro banky především měsícem dovolených a oddechu. Se změnami či úpravou svých produktů z pohledu poplatků přišla v srpnu pouze Fio, družstevní záložna.  

Fio, družstevní záložna

6. 8. 2009, Nové europlatby za bezkonkurenční cenu

Fio družstevní záložna přišla v srpnu s novým produktem, který má výrazně snížit náklady klientům, kteří často a pravidelně provádějí platby do zahraničí. V současné době se totiž nejedná o levnou záležitost. V rámci eurozóny tak mohou klienti platit u Fio až pětinásobně méně než je u konkurence běžné. Klienti Fio tak mohou provádět platby v EUR do bank v zemích eurozóny za jednotnou cenu 2 eura. Za příjem peněz z těchto bank pak zaplatí jedno euro (v případě odeslání na účet vedený v CZK či doručení na účet v CZK 50 Kč, resp. 25 Kč). Doručení platby přitom může trvat i pouhý jeden pracovní den. Novou službu mohou využívat jak podnikatelé, tak běžní občané.

Hodnocení serveru:

Z hlediska současného stavu na trhu v tomto segmentu se skutečně jedná o velmi zajímavou nabídku. Především klienti, kteří provádějí větší množství plateb do zahraničí, nebo naopak platby ze zahraničí přijímají, mohou výrazně ušetřit. Novinka je také vhodná pro lidi, kteří prostřednictvím internetu obchodují na zahraničních obchodních serverech či aukcích a pro něž byla platba do cizina obrovskou zátěží, která často přímo znemožnila realizaci obchodu. Poplatek za odeslání kupní ceny totiž často mohl být vyšší než samotná cena pořízeného či prodávaného zboží. Nezbylo nám, i z důvodu absence opatření z jiných bank, než zvolit novou službu výhodných plateb do zahraničí za NEJLEPŠÍ POPLATKOVÉ OPATŘENÍ MĚSÍCE SRPNA 2009.


Bankovní poplatky v ČR - srpen 2009

Poplatky
A z čeho banka žije?...
Fio
je to super banka, nikdy jsem neměl nejmenší problém a vidět každý měsíc že se konto zmenšuje jen o ...
škoda
tohle vědět tak nenechám těm šmejdům z ČSOB za poslání zálohy do Itálie 150EUR poplatek skoro 1000Kč...
Diskutovat (3)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12585746336

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více