Banky a inovace:
Fio zavádí přihlášení do Smartbankingu otiskem prstu


30. 07. 2015  00:13     Miroslav Zeman     komentáře (0)

BANKY A INOVACE: Je tu další banka, která zavádí u přihlášení do svých účtů převratnou novinku - otisk prstu klienta. Tentokrát se k zavedení tohoto způsobu odhodlala Nejvstřícnější banka v ČR - Fio banka.

Banky a inovace: Fio zavádí přihlášení do Smartbankingu otiskem prstu




Fio banka tak následuje UniCredit Bank, která tuto inovaci zavedla již před několika týdny. Fio banka tak zavádí přihlášení pomocí otisku prstu u svého mobilního bankovnictví - Smartbankingu. Bude tak možné se přihlásit u chytrých telefonů, které možnosti otisku prstu poskytují. Klienti tak získávají velmi spolehlivý bezpečností prvek při přihlašování do svých účtů. Platí, že pokud není spáchán na klientovi přímo velmi závažný trestný čin loupeže či vydírání, tak není v současných podmínkách otisk prstu obejít.

To samé však nelze říci o dosavadních nejběžnějších způsobech přihlašování k elektronickému či mobilnímu bankovnictví. V současné době se používají nejrůznější pin kódy či hesla. Všechny tyto způsoby lze přitom velmi dobře zneužít. K tomuto zneužívání přispívá i neodpovědnost a hazardování klientů, kteří jsou často schopni své přihlašovací údaje sdělit různým pochybným aplikacím, či mailovou formou. Podvodníci právě důvěřivosti klientů využívají nebo spíše zneužívají nejčastěji.

Přihlašování k účtu pomocí otisku prstu bylo nejčastější opatření, které zmiňovali studenti v rámci soutěže studentů středních a vysokých škol - Ideální banka ve 21. století. Velká většina studentů tak chtěla právě u ideální banky vidět používání otisku prstu při přihlašování do svého účtu. Lze říci, že přání naší mladé generace se daří postupně plnit.

Pokud se používání otisku prstu do budoucna osvědčí, nevylučují banky ani jeho rozšíření na další produkty a možnosti. Již ve velmi blízké budoucnosti tak budeme moci vstupovat otiskem prstu do internetového bankovnictví, nebo se identifikovat při výběru hotovosti z bankomatu.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna

 



Banky a inovace: Fio zavádí přihlášení do Smartbankingu otiskem prstu

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16510898352

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více