Banky a inovace:
GE Money Bank získala cenu Bankovní inovátor 2015 za biometrické podpisy


01. 10. 2015  00:59     Miroslav Zeman     komentáře (0)

GE Money Bank získala prestižní cenu Bankovní inovátor 2015. Soutěž hodnotí nejlepší inovací v bankovnictví za určené období. Tentokrát místo nejvyšší obsadila inovace, která mění dosavadní zvyklosti, bez nichž jsme si ještě před několika lety nedokázali představit ani podpis smlouvy.

Banky a inovace: GE Money Bank získala cenu Bankovní inovátor 2015 za biometrické podpisy




GE Money se pochlubila svým oceněním Bankovní inovátor 2015. Můžeme konstatovat, že toto ocenění je zasloužené. GE Money Bank se stala bankou, která tuto inovaci zavedla na své pobočce jako první. A úspěšně.

Nejde jen o samotné biometrické podpisy, ale i elektronizaci maximálního množství dokumentace. V dnešní době by mělo být normální, že dokumenty, data a informace shromažďujeme v elektronické podobě na důvěryhodných úložištích, nebo nosičích. Šetříme tak místo, čas, náklady i životní prostředí. Biometrický podpis pak úzce souvisí s elektronizací dokumentů tak, že právě biometrickým podpisem můžete řádně a platně stvrdit elektronický dokument a to bez jakýchkoliv dalších dodatečných nákladů.

Biometrické podpisy po stovkách let nejrůznějšího papírování, evidence a archivování je neskutečným pokrokem. Ten ocení zejména lidé tohoto věku, kteří k práci a svému osobnímu pohodlí nepotřebují archiv se stohy papíru či desítek šanonů s dokumenty, ale stačí jim notebook a případně flashky.

Jen málokomu je příjemné hrabat se v hromadách papírových dokumentů, které se i přes různé metody třídění skladují a vyhledávají hůře, než dokumenty v elektronické podobě. Elektronické dokumenty vyhledáte snadno, pomocí obyčejného správcovské programu či vyhledavače. Stačí klíčové slovo, nebo správný adresář a dokument máte vyhledaný. Stohy papírových dokumentů se pak ve skutečnosti vejdou na jednou miniaturní flešku.

Ani bezpečnost není v tomto případě nijak ohrožena, spíše naopak. Elektronická data lze uchránit mnohem lépe v případě povodní, požárů či jiné formy zničení. Stačí dodržovat bezpečnostní zásady, tvořit si kopie a schovávat si nosiče dat na bezpečných místech. Je logické, že při hrozící povodni snadněji odnesete notebook, než desítky kilogramů papírových dokumentů.

Elektronizaci dokumentů a související biometrické podpisy velmi oceňujeme. Po mnoha staletích uplatňování výlučně papírové formy dokumentace a podpisů, se jedná o zásadní změnu, která nás skutečně přenáší do 21. století.

GE Money

ZAJÍMAJÍ VÁS I DALŠÍ ZAJÍMAVÉ INOVACE NAŠICH A SVĚTOVÝCH BANK? NALEZNETE JE ZDE!



Banky a inovace: GE Money Bank získala cenu Bankovní inovátor 2015 za biometrické podpisy

Diskutovat (0)