Banky a inovace:
UniCredit Bank zavádí převratnou novinku


28. 05. 2015  00:42     Miroslav Zeman     komentáře (0)

BANKY A INOVACE: UniCredit Bank zavádí převratnou novinku. Naplňují se tak postupně vize studentů ze soutěže Ideální banka 21. století. Přístup ke svému účtu budete mít nyní u svého mobilního bakovnictví přes otisk prstu.

Banky a inovace: UniCredit Bank zavádí převratnou novinku




Přístup a prověření klienta a jeho totožnosti přes otisk prstu je přitom jednou z nejčastějších novinek či inovací, které studenti u Ideální banky v roce 2020 zmiňovali nejvíce. Ačkoliv měl být otisk prstu univerzálním nástrojem pro přístup ke všem bankovním aplikacím klienta ze všech možných zařízení, je logické, že musí být zaváděno a testováno postupně. 

Z počátku tak nebudeme otiskem prstu vstupovat ke svému účtu z bankomatu či mobilní pobočky banky, ale především přes svůj mobilní telefon a tedy při využítí mobilního bankovnictví. UniCredit Bank tímto krokem ukazuje, že se jedná o inovativní banku, která se nebojí nových výzev a řešení. Přitom navíc respektuje přání a požadavky svých klientů. V průběhu testovacího provozu se navíc služba prozkouší a upraví tak, aby fungovala co nejlépe. 

Odborníci přitom odhadují, že uvedené či podobné řešení budou následovat i další banky. Některé banky se přitom už vyjádřily v tom smyslu, že uvedené řešení sledují a uvažují o jeho zavedení. Zkušenosti UniCredit Bank tak budou inspirací pro další banky, zda službu dříve či později zavedou nebo nikoliv. O úspěchu tohoto řešení navíc nerozhodnou banky jako takové, ale především jejich klienti a zájem o využití takové služby.

Jak to bude fungovat?

Aplikace, která umí otestovat a zkontrolovat otisk prstu běží zatím jen na nejvyspělejších chytrých telefonech, které umí přijímat otisk prstu, například pro spuštění telefonu. Omezený počet těchto přístrojů je také zatím argumentem, proč se služba nerozšiřuje či nespouští rychlejším tempem. Otisk prstu bude nahrazen současným až šestimístným pinem. Odpadne tak nutnost pamatovat si pin pro přístup do aplikace mobilního bankovnictví. Lidé také už nebudou nosit PIN napsaný na lístečcích u mobilních telefonů či ve své peněžence. Při ztrátě přístroje totiž často docházelo k tomu, že pachatel či nálezce telefonu našel s telefonem i pin a či přístupové údaje k mobilnímu bankovnictví.

Jedná se o velmi významnou a průkopnickou inovaci, která otevře cestu dalšímu možnému využití otisku prstu i v jiných aplikacích a univerzálnímu využití tohoto způsobu u bankovních služeb jako takových.

DALŠÍ ČLÁNKY A INFORMACE O BANKOVNÍCH INOVACÍCH NALEZNETE ZDE!



Banky a inovace: UniCredit Bank zavádí převratnou novinku

Diskutovat (0)