Banky zastrašují své klienty


09. 03. 2013  11:51     POPLATKYZPET.CZ     komentáře (2)

Je to týden, co bylo veřejnosti představeno spojení služeb Poplatkyzpet.cz, Jdeto.de a Bankovnipoplatky.com, které se společně vydaly do boje proti neoprávněně účtovaným úvěrovým poplatkům českých bank. Spojení tří nejvýznamnějších subjektů stojících na straně klientů bank zaznamenalo obrovský ohlas a počet doručených plných mocí vzrostl během jediného týdne o 40%. V současné chvíli tak udělilo svoji plnou moc k zastupování 41.367 lidí, kteří po bankách požadují vrácení více jak 500 000 000 Kč.

Banky zastrašují své klienty




Banky začínají cítit velký tlak na vrácení a zrušení úvěrových poplatků ze strany svých klientů. V některých případech se tak vůči nim začínají chovat arogantně a nekorektně. Lidé se na nás obracejí se svými zkušenostmi s jednáním s bankami, které reagují absurdně a arogantně na jejich rozhodnutí skoncovat s placením úvěrových poplatků.

Množící se případy nekorektního jednání bank s klienty potvrzuje i Daniel Paľko, předseda představenstva společnosti BSP Lawyer Partners, která provozuje službu Poplatkyzpet.cz a technicky zajišťuje zpracování plných mocí pro projekty Bankovnipoplatky.com a Jdeto.de: „Případů, kdy se na nás obracejí lidé s příběhy o otřesném chování bank, v posledních dnech stále přibývá. Banky si zřejmě neuvědomují, že jakýmkoli zastrašováním své klienty začnou ztrácet.“ A dodává: „Lidé nám volají a přicházejí s tím, jak jsou chováním bank naštvaní, a mnohdy je to ten poslední impulz, aby svou plnou moc vhodili do schránky.“

JUDr. Petr Toman z advokátní kanceláře Toman, Devátý & partneři, který službě Poplatkyzpet.cz poskytuje právní poradenství, komentuje tuto situaci z legislativního hlediska: „Rád bych znovu zopakoval, že využitím služby Poplatkyzpet.cz klient neporušuje žádné smluvní ujednání s bankou. Banky nemají k nejrůznějšímu zastrašování a odmítavým postojům zákonné opodstatnění.“ A klientům vzkazuje: „Protože se množí případy klientů, kteří mají negativní zkušenosti s jednáním s bankami, můžou se na službu Poplatkyzpet.cz kdykoliv s těmito problémy obrátit, a my jim poskytneme případnou právní pomoc. Samozřejmě bezplatně.“

Provozovatel serveru Bankovnipoplatky.com Ing. Patrik Nacher, který spolupracuje na společném projektu: „I na mě se obracejí lidé, kteří se setkali s arogantním jednáním bank, pokud se jich chtěli zeptat třeba jen na svoje číslo úvěrové smlouvy. Dokazuje to, jak se do této chvíle banky cítily neohrožené a v podstatě nebyly připravené na to, že by jim někdy někdo takto hromadně odporoval.“

Stejný názor sdílí právník a mediátor Mgr. Petr Němec, zakladatel webu Jdeto.de: „Banky k této problematice zaujaly velmi zvláštní postoj. Médiím opakují stále jednu a tutéž větu, zatímco své klienty zastrašují. Vycítily v nás totiž silného protivníka a bojí se o svoje zisky.“ Na závěr dodává: „Jsme opravdu rádi, že se český národ jen tak umlčet nenechá. Klienty chování bank naopak burcuje k tomu, aby se k nám přidali a získali své úvěrové poplatky zpět.“

--------------------------------------------------------------

ZKUŠENOSTI NAŠICH KLIENTŮ S BANKAMI

Níže uvádíme úryvky z dopisů a e-mailů klientů, kteří popisují své špatné zkušenosti s jednáním s bankami. Služba Poplatkzypet.cz je s těmito klienty aktivně v kontaktu, a je proto možné médiím zprostředkovat osobní setkání.

Klient V. Š., Plaveč

Milí poplatkobijci, právě vyplňuji vaši plnou moc a okamžitě ji posílám. Právě jsem se vrátil z banky a nedokážu popsat slovy, jaké pocity mám z jejich arogantního jednání a dvoutýdenního handrkování se o několik údajů z mé smlouvy. O své úvěrové poplatky jsem se rozhodl přihlásit na základě výzvy pana Němce ještě dřív, než jsem se dozvěděl o vaší službě. Bohužel jsem nebyl schopný dohledat všechny údaje ke svému stavebnímu spoření. Tak jsem do své banky zavolal, a když se mě paní na druhém konci linky zeptala, z jakého důvodu volám, odpověděla mi, že mi ty informace nemůže po telefonu sdělit. Nevěřil jsem vlastním uším. Vyžádal jsem si přepojení na jejího nadřízeného. Ten měl samozřejmě schůzku. A k zastižení nebyl ani celý následující týden. Rozhodl jsem se tedy vypravit se osobně na pobočku banky, kterou mám mimochodem v našem okresním městě 10 km od domova. Po tři čtvrtě hodiny čekání jsem se dostal k vedoucímu

pobočky. Tam jsem se ovšem dozvěděl něco, co mě absolutně dostalo – pan vedoucí mi v podstatě začal vyhrožovat, že pokud tyto informace potřebuji kvůli vyplnění vaší plné moci, tak ať jsem si jistý, že mi stejně následně zvednou úroky, a že už mi nikdo nikdy nic nepůjčí!! Byla to pro mě poslední kapka. Vyžádal jsem si údaje, zavřel za sebou dveře, a proto vám teď píšu. Přidávám se k vám a naštěstí mě to už nestojí víc času, než ten, který jsem teď strávil nad vyplněním plné moci. Fandím vám a slibuju, že naverbuju všechny lidi, které znám, aby se nenechali od bank zastrašovat a obírat o svá práva a peníze.

Klient L. D., Moravská Třebová

Dobrý den, obracím se na vaši službu, protože mi už došla trpělivost s bankami! Mám u banky hypoteční úvěr. Bohužel jsem se dostal do finanční krize, a tak jsem se rozhodl přistoupit na nabídku banky a zařídit si kreditní kartu. Když jsem přišel do banky podepsat potřebné dokumenty, obrátil jsem se na bankéře s tím, co mám udělat pro to, abych nemusel se splátkou hypotéky platit ještě i poplatky za vedení hypotečního úvěru ve výši 250 Kč měsíčně. O tom, že mám nárok na vrácení poplatků, jsem se dozvěděl z televize. Jenže bankéř mi to odmítal říct. Byl jsem ale neodbytný, takže nakonec zavolal svého nadřízeného. Ten, když přišel, tak nepřeháním, na mě začal arogantně útočit, že když jsem tu smlouvu jednou podepsal i s podmínkami, tak to platí a jinak to nikdy nebude. A že pokud se začnu proti poplatkům nějak ohrazovat, tak u banky budu na „black listu“. To je naprosté vyděračství! Já jsem k nim přišel, abych si zařídit kreditní kartu, kterou mi sami nabídli, a budu jim za ni platit, protože přesně na tom je ten produkt stavěný…a oni nejsou schopni mi dát informace, na které mám právo?? Nehorázná drzost! Mám toho už dost a přidávám se k vám. Už bance nechci dát ani korunu a naopak chci, aby mi mé úvěrové poplatky vrátila.

Klient D. M., Příbram

Chtěl bych moc poděkovat za to, že jste spustili tento projekt, a že se konečně někdo opře do bank pořádnou silou. O nelegálním účtování poplatků jsem se dozvěděl už v loňském roce. Rozhodl jsem se vymáhat po bance poplatky za vedení úvěru na vlastní pěst a zažil jsem při tom dost nepříjemnou situaci. Vyplňoval jsem plnou moc pro advokáta a potřeboval jsem zjistit číslo mého úvěrového účtu. Nemohl jsem ale nikde dohledat smlouvu, tak jsem se obrátil svou na banku. Tam mě ale odmítli s tím, že to je interní identifikační údaj a že mi ho sdělit nemůžou. Jak je tohle vůbec možné? Komu jinému by to měli sdělit, než mně, jakožto majiteli účtu? Když jsem se jich ptal, co s tím dál můžu udělat, tak mi doporučili, ať si domluvím schůzku s vedoucím pobočky. Nemám vůbec žádnou chuť marnit svůj čas tím, že se budu scházet s vedoucím banky, který mi stejně jen bude nabízet nějaké další „výhodné služby“. Po tomhle zážitku mi došla trpělivost a rozhodl jsem se nejít už do jednání s bankou sám, ale společně s vámi. Děkuji a věřím vám. A na chování té banky už asi jen tak nezapomenu. Vlastně zvážím, jestli u ní vůbec zůstat.

Pro potřeby klientů služby Poplatkyzpet.cz je zřízeno call centrum na tel. č. 226 230 226. Školení pracovníci jsou k dispozici v pracovní dny od 8:00 do 20:00 a o víkendu od 10:00 do 18:00. V případě, že se klienti chtějí na službu obrátit osobně, můžou navštívit klientské centrum v pracovní dny mezi 8 – 20 hod. a o víkendu mezi 10 – 18 hod. na adrese: Poplatkyzpět.cz, Nagano Office Center IV, K Červenému dvoru 25a, 130 00 Praha. Call centrum denně vyřídí v průměru 800 - 1000 telefonátů a klientské centrum osobně navštíví až dvě stovky klientů denně.



Banky zastrašují své klienty


Vyzval jsem banku písemně a doporučeně o vrácení poplatku-HYPOTÉČNÍ BANKU-a banka mě ani neodpověděl...
to D.M.
cislo uveroveho uctu mate na vypisu....
Diskutovat (2)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15654373424

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více