Bezkontaktně s ČSOB


27. 10. 2015  15:11          komentáře (0)

Visa Europe spojila síly s ČSOB. Od 1. října tak mohou klienti banky žádat na pobočkách o bezkontaktní karty Visa. 

Bezkontaktně s ČSOB




Dva významní hráči na trhu s finančními službami se dohodli na spolupráci. Platební asociace Visa Europe a jedna z největších bank v České republice tak začaly od začátku října nabízet bezkontaktní karty Visa.

„Objemy plateb bezkontaktními kartami u obchodníků na českém trhu dosáhly k září 2015 již 60 procent z celkového objemu plateb. České republice tak patří první místo v Evropě. Očekáváme, že tento poměr v nejbližší době ještě naroste ve prospěch bezhotovostního placení, hlavně díky dalšímu nástupu mobilních plateb a plateb na internetu. Zároveň očekáváme postupné snížení výše platby za průměrný nákup kartou. Již nyní pozorujeme meziroční pokles o 19 procent na necelých 700 korun. Jsme proto rádi, že můžeme společně klientům ČSOB nabídnout Visa bezkontaktní kartu, která jim usnadní dennodenní nákupy,“ informoval Marcel Gajdoš, regionální manažer Visa Europe pro Českou republiku a Slovensko.

„Platba bezkontaktní kartou se během několika málo let stala oblíbeným a vyhledávaným způsobem placení. Navíc popularita bezkontaktního placení v České republice stále roste. I jinak konzervativní Češi postupně přecházejí od hotovosti k pohodlné platbě bezkontaktní kartou. Proto jsme tento měsíc rozšířili nabídku našich bezkontaktních karet také o karty Visa. Hlavními přednostmi, které lidem bezkontaktní transakce přinášejí, jsou jednoduchost, rychlost, a tedy vyšší komfort a spokojenost. Očekáváme, že se vzrůstající pozitivní trend bezkontaktního placení udrží a stále častěji se bude promítat i do mobilních technologií,“ říká Alice Škývarová, ředitelka útvaru Karty ČSOB.

Velký boom bezkontaktního placení čeká dopravu

Moderní možnosti placení se začínají prosazovat i v odvětvích, kde převažuje konzervatismus zákazníků i firem. Visa Europe se proto rozhodla soustředit právě na ně. Chystá proto několik společných projektů s výzamnými hráči na českém trhu.

„Přes rychlý nástup bezkontaktních technologií jsme teprve na začátku rozmachu nových možností placení. Visa Europe se proto v následujícíh měsících bude soustředit na rozvoj bezkontaktního placení především v dopravě, kde již  nyní spolupracujeme např. s dopravní společností Arriva, nebo v oblasti nápojových automatů, kde naším partnerem není nikdo menší než nápojový gigant Coca-Cola. Vedle toho se dlouhodobě zaměřujeme i na podporu sektoru s malým počtem elektronických plateb – tedy méně než pět procent – jako je sektor řemeslníků a služeb,“ dodává Marcel Gajdoš.



Bezkontaktně s ČSOB

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15749036192

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více