BIG EXPERT:
Aby bylo co obchodovat


23. 10. 2017  07:49          komentáře (0)

Pravidelní účastníci: Michal Chrvala /, Michal Blažek / BH Securities, Jiří Šimara, Tomáš Menčík, Josef

Navrátil / CYRRUS, Jan Bureš / Patria, Martin Pecka, Patrik Hudec, Marco Marinucci / Generali Investments CEE, investiční společnost, Libor Stoklásek / GRANT CAPITAL, Radek Pavlíček, Tomáš Suchomel / Roklen360, Aleš Charvát / UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, Jaroslav Brychta / X-Trade Brokers

BIG EXPERT: Aby bylo co obchodovat




Michal Blažek, BH Securities

Po dlouhé době lze zase pozorovat, že se na pražské burze dějí zajímavé pohyby. Kromě změn cen je zde rovněž mnoho událostí, které stojí za to zaregistrovat, ideálně se s nimi seznámit. Investorovi, který se zaměřuje pouze na BCPP, možná vyvstane nějaká vráska, možná i ukápne slza z nostalgie, ale doopravdy to vypadá, že se seznam hlavních kótovaných akcií zúží. Obavy jsou na místě, vždyť co tam potom vůbec zůstane za cenné papíry? Pegas dával investorům šanci prodat akcie za 1010 Kč, ti, kteří tak neučinili, dnes jistě doufají (pro mě zatím z neznámých důvodů), že se cena vrátí k této hranici či nad ni. Dalším, kdo má v plánu ukončit působení, je Fortuna, poměrně “nový papír“ na trhu. V neposlední řadě se o to taky pokouší PPF s O2 ČR, kde jsou výkupní ceny firmou nastaveny až do 297 Kč/akcii. A tento titul se i teď dostává do hledáčku spekulantů nebo agresivnějších traderů, jelikož několikaprocentní denní změny lze sledovat právě od propadnutí hodnoty 270 Kč.

Moneta Money Bank se po své podzimní „Road Show“ ustálila přesně na své S/R úrovni. Když uvážíme, jak mají nastavenou dividendovou politiku, můžou dnešní cenou zaujmout poměrně širokou škálu investorů.

ČEZ, a.s. se nám zase dostal na první klíčovou rezistenci 460 Kč za akcii, technicky smýšlející jedinci můžou část zisků odprodat, ti odvážnější posouvat „stoploss“. Uvidíme, jak a kam až se tento energetický titul dostane.

To, že tabák, reprezentovaný Philipem Morrisem, nemůže stát 20 000 Kč jako v roce 2005, dnes s jistotou nemůže říct zřejmě nikdo. Přesunutá výroba klasických cigaret do Kutné hory může být tím impulsem.

Dále je také otázka, co po své rally ještě předvede v posledním kvartálu likérka STOCK, která má tyto předvánoční měsíce vždy silné. Ono by ani nebylo divu, kdyby si na ni nějaký nadnárodní kolos dělal chuť a chtěl ji pojmout do svého portfolia.

tab

 

 

Poznámky: Uvedené odhady jsou nezávaznými názory investičních odborníků, které se mohou lišit od skutečného vývoje. Za tyto odlišnosti nepřebírají experti ani Kurzy.cz odpovědnost.

*) Atraktivita je vážený průměr doporučení jednotlivých expertů. Dosahuje hodnoty od +100 (rozhodně koupit u všech odhadů) do –100 (rozhodně prodat u všech odhadů). **) Koupit/prodat udává počet expertů, kteří doporučují uvedený cenný papír koupit (prodat) s ohledem na očekávaný vývoj v uvedeném období. 

**) Růst/pokles udává počet expertů, kteří předpokládají, že daná hodnota v uvažovaném období vzhledem k aktuální hodnotě vzroste (poklesne).



BIG EXPERT: Aby bylo co obchodovat

Diskutovat (0)


Vinou spících peněz na neúročených účtech Češi od počátku roku přišli o

35945819464

Devizová kalkulačka

Vypočítat

Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907