Bojíte se očkování proti kovidu? Nebo jdete do toho?


22. 01. 2021  08:19     Miroslav Zeman     komentáře (1)

Pan Poplatek se očkovat proti koronaviru určitě nechá. Naopak paní Poplatková je skeptická a očkování se obává. Jaké jsou jejich argumenty pro a proti očkování proti kovidu? S kterým členem této rodiny souhlasíte? Součástí článku je i anketa. Prosíme, zúčastněte se.

Bojíte se očkování proti kovidu? Nebo jdete do toho?




Proč se nechat očkovat? V této chvíli máme ještě na přemýšlení dostetek času. Systém očkování se rozjíždí velmi pomalu a vlažně. Neohrožené skupiny lidí se mají očkování dočkat až na přelomu jara a léta tohoto roku. Do té doby budou očkováni zdravotníci, učitelé, personál domovů pro seniory, ošetřovatelé, nemocné osoby a osoby starší 65 let. Zbytek populace tak může i nadále zvažovat, zda v létě a na podzim k očkování přijde či nikoliv.

Pan Poplatek s očkováním souhlasí. Proč?

Očkování beru jako projev odpovědnosti vůči starším a nemocným lidem, kteří jsou koronavirem ohroženi a může je přímo ohrozit na životě. I když se mohou objevit obavy o míru vyzkoušenosti a otestovanosti vakcíny, a tedy i obava o následky očkování pro zdraví v budoucnosti, mám mnohem větší obavu o babičku, dědu a další starší lidi, kde je míra úmrtnosti výrazně vyšší, než je v mé věkové skupině. Neměl jsem větší problém s omezeními nejrůznějšího druhu, které byly nutné k tomu, abychom koronavirus neměli nakonec všichni. Proto jedna či dvě injekce nejsou pro mě výzmnamnějším problémem. Navíc vakcíny, které se dělají standardním způsobem a více méně obdobně, už v sobě mám z dětství a dospívání, a to bez větších problémů. Nevidím tedy jinou cestu, jak se omezení a rizika neustálé přítomnosti koronavirové nákazy zbavit. Pokud má někdo řešení lepší, ať s ním klidně přijde.

Paní Poplatková se očkování bojí. Proč?

Mám velikou nedůvěru k vakcíně, která byla vytvořena na základě úplně nového onemocnění, jakým je covid_19. Nejsem proti očkování, jako takovému, zásadně proti, ale nikdy jsem ho nevyhledávala a popravdě, u našich dětí jsem se i povinné očkování snažila oddalovat. Z dlouhodobého hlediska nikdo neví, co vakcína v našem těle udělá za několik let. Jakou máme jistotu, že nemůže způsobovat například nějaké genetické vady našich potomků? V rámci bezpečnosti vím, že očkování bude nejspíš nezbytné, ovšem nebudu stát v prvních řadách, abych vakcínu dostala. Pokud vir zmutuje natolik, že například změní radikálně svůj charakter, bude tato vakcína stačit? Nebo nás například za rok budou očkovat další novou látkou..? Podtrženo a shrnuto, celé je to jedna velká nejistota s tisíci otazníky kolem. Rozhlédněte se kolem sebe, zhodnoťte situaci a používejte selský rozum a intuici. Hodně štěstí :-) 

Necháte se očkovat proti koronaviru?

Ano, nebojím se (33 x)
 

Celkový počet hlasujících: 70

Očkování je velké téma dnešní doby. Pan Poplatek je připravený se nechat očkovat hned jak to bude možné. Očkování vidí jako příležitost k omezení šíření koronaviru a navrácení života do normálních kolejí. Bere to také jako svou povinnsot ve vztahu k ohroženým skupinám lidí, zejména těch nejstarších. Paní Poplatková má z očkování obavu. Podle ní testování proběhlo až velmi rychle a překotně, jen proto, aby se co nejdříve očkovalo. Bohužel však nejsou známé dlouhodobější důsledky a následky očkování. V minulosti podle Paní Poplatkové se objevily případy, kdy lidé po očkování onemocněli, nebo dokonce zemřeli. A co vy? Přesvědčil vás pan Poplatek, nebo paní Poplatková?



Bojíte se očkování proti kovidu? Nebo jdete do toho?

falšování statistik
Hlasoval jsem proti očkování, samozřejmě se to ve statistice neobjevilo, protože se to nehodí do pož...
Diskutovat (1)