Božena, 68 let - Poskytla svůj účet svému synovi. Teď čelí trestnímu stíhání


28. 01. 2016  00:56     Miroslav Zeman     komentáře (1)

ČTVRTEČNÍ SERIÁL - PŘÍBĚHY REÁLNÝCH LIDÍ V NESNÁZÍCH: Božena byla starostlivá mamka. Vždy se řádně starala o své děti. Jen syn Pepa se jí moc nevyvedl. Už od mala s ním byly problémy. Vše vyvrcholilo tím, že kvůli Pepovi je Božena trestně stíhána policií. Co se stalo? ČTĚTE DÁLE!

Božena, 68 let - Poskytla svůj účet svému synovi. Teď čelí trestnímu stíhání




V rámci našeho seriálu přinášíme čtenářům skutečné a pravdivé příběhy našich spoluobčanů, kteří se dostali ať už z vlastního či cizího zavinění do těžké, nebo kritické životní situace. Příběhy těchto lidí tak slouží k poučení ostatním čtenářům, aby se sami těchto chyb či rizik vyvarovali.

Pepa odešel z domova už ve svých 20 letech. Žil si svůj život a také se zadlužoval. Jeho dluhy vystoupily do výše stovek tisíc korun. Proběhly soudy, a exekutor obstavil Pepovo účet. Pepa tak musel řešit problém, kam své peníze, které si vydělával částečně podnikáním a částečně na černo umístit. Začal tak vydávat faktury a pokyny k platbám na účet své matky Boženy. Boženu o celé věci informoval a ta věřila, že je vše v pořádku, ačkoliv si musela být na základě informací od Pepy vědoma, že může porušovat zákon a právě lidí, kterým Pepa nesplatil své dluhy.

Vztah matky k synovi a snaha pomoci mu však byla silnější než vnímání nějakého rizika. Vše fungovalo velmi dobře skoro dva roky. Po tom, co se začal jeden z věřitelů ve věci více angažovat a zjišťovat kam mizí peníze vydělané Pepou, vyšlo vše s účtem najevo. Věřitel si to samozřejmě nenechal líbit a podal trestní oznámení. Věc začala obratem řešit policie, která zjistila i z výslechu Boženy, že skutečně vědomě poskytla svůj účet svému synovi a peníze mu z něj vybírala a předávala a to přesto, že věděla, že je syn předlužený a jsou na něj vedena exekuční řízení.

Božena tak byla spolu se svým synem obviněna z trestného činu poškozování věřitele. Láska k synovi a snaha o pomoc tak přivedla Boženu do velkých problémů. O tom, zda se bude ze svého postupu zpovídat u soudu, se teprve rozhodne. Přejeme Boženě, aby jí vše dopadlo co nejvíce a čtenářům radíme, aby se nedopustili stejné nebo podobné chyby.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ PŘÍBĚHY REÁLNÝCH LIDÍ SI MŮŽETE PŘEČÍST ZDE!

Maskot smutný



Božena, 68 let - Poskytla svůj účet svému synovi. Teď čelí trestnímu stíhání

Exekuce
No náhodou jsem na exekuci přišla.... Na internetu jsem viděla reklamu na http://www.kontrolaexekuce...
Diskutovat (1)