Cehlarik:
V oblasti kreditních karet pokračujeme v inovacích


12. 08. 2010  03:52     BankovniPoplatky.com     komentáře (0)

Citibank je banka, která v hodnocení OVB Vstřícné banky získala 47,1 procenta. Banka není mezi veřejnosti výrazně známá, ale vypadá to, že klienti jsou s jejími službami velmi spokojení. Citi se v ČR nezaměřuje na masu, ale na individuální retailové bankovnictví. Zeptali jsme se tiskového mluvčího banky Branislava Cehlarika na další kroky banky, kterými chce Citibank oslovit veřejnost.





Patříte spíše k menším bankám. Mezi lidmi navíc máte pověst banky, která je pouze pro bohaté. Souhlasíte s tímto označením?

Pokud bychom při posuzování velikosti banky brali v úvahu počet poboček v zemi, tak pak patříme skutečně mezi menší banky podnikající na místním trhu. Tady je však na místě se zeptat, zda klienti skutečně potřebují navštěvovat kamenné pobočky bank. Podle našeho názoru klienti vyžadují v první řadě komfort. K bankovním službám chtějí mít zkrátka přístup kdykoliv a kdekoliv se jim to hodí. A tomu přizpůsobujeme celý náš přístup a nabídku. Když se podíváme na cílové skupiny, na které se zaměřujeme, věříme, že jsme ve srovnání s konkurencí na trhu velmi dobře pozicionovaní.

 A na jaké segmenty se tedy zaměřujete?

Citibank se v retailovém bankovnictví zaměřuje na dva klíčové segmenty: širokou veřejnost oslovujeme s nabídkou kreditních karet a pro movitou klientelu máme nabídku wealth management služeb a řešení. Jen doplním, že naše nabídka zahrnuje i běžné spotřebitelské úvěry či termínované vklady. Naší specialitou je program Citi at Work (Citi@work) určený zaměstnancům firem, které jsou našimi korporátními klienty. V obou klíčových segmentech pracujeme na zlepšování naší nabídky. Například kreditní karty jsme letos obohatili o novou Citi Shopping kartu s velmi zajímavými slevami při nákupech potravin, oblečení a v dalších typech běžných obchodů. Nabídku určenou široké veřejnosti v brzké době rozšíříme o vylepšený spotřebitelský úvěr. Klientům programu Citigold jsme nedávno poskytli přístup k investování na zahraničních finančních trzích prostřednictvím služby Citi International Personal Bank. Čeští klienti jsou nároční při výběru bankovních produktů a mají ve zvyku dělat velmi racionální rozhodnutí. Pokud se podíváme na velikost a kvalitu našeho portfolia můžeme konstatovat, že naše produkty a služby jsou v obou segmentech velmi konkurenceschopné. Rosteme a to je naše nejlepší zpětná vazba z trhu.

Citibank přichází mimo jiné pravidelně s průzkumy, či poradenskými informacemi pro širokou veřejnost. Máte na tuto činnost nějaké pozitivní ohlasy ze strany veřejnosti? Například zda tyto praktické informace někomu pomohli, nebo znamenali pro někoho inspiraci?

Už jsem vzpomenul, že naše retailové bankovnictví stále roste. Vždy, když vyvíjíme nový produkt, snažíme se ho navrhnout tak, aby naplnil očekávání klientů a byl v souladu s posledními trendy trhu. K tomu nám slouží pravidelné průzkumy trhu a další formy získávání zpětné vazby od klientů. Například při vyhodnocování možnosti zlepšení naší nabídky kreditních karet jsme identifikovali, že klienti začínají upřednostňovat tzv. okamžité benefity před věrnostními programy s výhodami s nimi spojenými (například sbírání bodů a následné slevy a další výhody). Naší okamžitou reakcí byla Citi Shopping kreditní karta poskytující slevy při každodenních nákupech, anebo při nákupech pohonných hmot na čerpacích stanicích s naší kartou Shell MasterCard. Klienti na oba produkty reagovali velmi dobře a výrazně nám stoupl počet nových klientů. Co se týče poradenských informací, banka podporuje celou řadu vzdělávacích programů zaměřených na zvýšení finanční gramotnosti u různých cílových skupin. Místní komunita na to příznivě reaguje.

Jak chcete oslovit veřejnost a porotce ve III. čtvrtletí v klientském ratingu OVB Vstřícná banka, který celý tento rok probíhá a hodnotí banky a jejich produkty? Jaké vstřícné kroky vůči klientům připravujete a jak je budete prezentovat?

Citi je připravena posilňovat svoje působení na českém trhu, čemuž odpovídají i naše ambiciózní plány. Jen nedávno jsme ukončili proces stěhování centrály banky do nových prostor, kde jsme otevřeli největší wealth management centrum v zemi a zároveň jsme zpřístupnili službu Citi International Personal Bank pro Citigold klienty. V oblasti kreditních karet pokračujeme v inovacích a nejnověji v červenci uvádíme na trh vylepšenou Citi ČSA kreditní kartu MasterCard WORLD s novým designem a širší nabídkou benefitů pro klienty, kterou podpoříme i kampaní na pražském letišti. V široké paletě pojištění ke kreditním kartám jsme lídrem na trhu. Velký zájem zaznamenala i služba tzv. Concierge Services, kterou jsme představili před pár měsíci. V oblasti wealth managementu jsme nabídli nový strukturovaný dluhopis vázaný na zlato a první reakce klientů na něj jsou velmi slibné. Vždy před letní sezónou si zpracováváme průzkum k očekávanému chování dovolenkářů při platbě před a během dovolené. Jeho výsledky jsme promítli do naší marketingové komunikace a seznámili s nimi i media. Citibank je pozitivně nastartována na naplnění svých plánů a další svůj růst a rozvoj v České republice.

Jaké produkty či služby banky patří dle Vašeho názoru k nejlepším na trhu a o kterých veřejnost, kromě stálých klientů, zatím moc neví? V povědomí veřejnosti se v souvislosti s vaší bankou usídlily zatím pouze kreditní karty banky. Je něco dalšího co můžete nabídnout?

Ve všeobecnosti je Citibank vnímána jako jeden z lídrů trhu kreditních karet. Vysoký kredit mají i naše služby pro afluentní klientelu. Jsme hrdí na partnerství s takovými společnostmi, jako jsou O2, ČSA a Shell. Naše nabídka produktů pro afluentní klientelu je velmi bohatá, klientům umožňujeme diverzifikovat jejich investice do různých typů aktiv a v různých geografických lokalitách. Vůbec celkový přístup ve wealth managementu je postavený na tzv. "open architecture" (otevřeném přístupu). Naší nabídku nelimitujeme jen našimi produkty, klientů nabízíme ty nejlepší produkty na trhu i od jiných společností. Pokračujeme ve vývoji služeb a produktů pro širokou veřejnost. Už velmi brzo nabídneme inovované spotřebitelské úvěry. Věříme, že na potenciální klienty zapůsobíme dostupností naší produktové nabídky a celkovým komfortem našich služeb, alternativními formami marketingu a distribuční sítě a v neposlední řadě i zajímavými podmínkami. Stačí sledovat naší nabídku.



Cehlarik: V oblasti kreditních karet pokračujeme v inovacích

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15236781760

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2110
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7010
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8040
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5065
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9570
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0661
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více