Cenovou politiku měnit nehodláme, říká Ján Franek z Fio banky


24. 02. 2012  00:44     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Říká Ján Franek, člen dozorčí rady Fio banky, tedy banky, která se stala nejvstřícnejším bankovním ústavem roku 2011 podle hodnocení OVB Vstřícné banky. Co si o těchto vavřínech myslí vedení, nám v rozhovoru řekl právě Ján Franek.





Gratulujeme Vám k získání titulu Nejvstřícnější banka roku 2011 klientského ratingu OVB Vstřícné banky. Bylo pro Vás tohle vítězství překvapením nebo výsledky hodnocení OVB Vstřícná banka sledujete průběžně, tudíž jste první místo očekávali?

Děkujeme. Vítězství nás především velmi potěšilo, i když soutěž pravidelně sledujeme.

Je pro Vás tohle vítězství důležité, resp. jakou mu přikládáte váhu? Jsou pro Vás důležitější vlastní průzkumy?

Nezávislé ocenění veřejnosti i odborníků je pro nás samozřejmě cenné. Vstřícnost banky vnímáme jako jednu z nejdůležitějších vlastností, které klienti očekávají nejen od bank.

Jakými konkrétními kroky si za poslední rok, dle Vašeho názoru, získala Fio banka důvěru porotců, veřejnosti i nezávislého serveru, z jejichž hodnocení vyšla za rok 2011 celkově jako nejvstřícnější?

Věříme, že je to zejména stabilní cenovou politikou, vylepšováním služeb i inovacemi na českém trhu, jakou byl například první Smartbanking zpřístupněný českým klientům.

Myslíte si, že své postavení Nejvstřícnější banky v České republice udržíte i v dalším roce? Co pro to uděláte? Máte připraveno již něco konkrétního?

Pozici nejvstřícnější banky bychom samozřejmě rádi udrželi. Budeme pokračovat v cestě naznačené výše. Letos jsme již klientům představili Fio Internetbanking v novém, modernějším vzhledu spojeném se zapracováním připomínek vedoucím ke zvýšení komfortu používání aplikace. V plánu máme dále zahájení vydávání vlastních platebních karet, které klientům přinese mnohé výhody, upgrade aplikace Smartbanking nebo zpřístupnění obchodování s cennými papíry přes smartphone. Chceme dále rozšiřovat i dostupnost našich služeb prostřednictvím rozšiřování pobočkové sítě a sítě bankomatů. A samozřejmě zachovávat příznivou cenovou politiku.

Kterému z těchto důležitých faktorů přikládá Fio banka největší význam: aktivitě banky, inovaci nebo přístupu ke klientům?

Všechny vyjmenovaných faktorů jsou důležité. Pokud máme určit pořadí, je přístup ke klientům na prvním místě a aktivita ve smyslu vylepšení služeb a inovace na společném druhém místě.

Podle výsledků a hodnocení bodovala Fio banka hlavně výrazně nízkými cenami svých služeb a produktů. Důkazem toho je, že byla vyhlášena i jako Nejlevnější bankou za rok 2011. Levné poplatky jsou tak jedny z hlavních faktorů, díky nimž banka stále navyšuje počet svých klientů. Jsou tyto nízké ceny pouze strategickým krokem nové české banky za účelem zviditelnění se nebo v budoucnu žádné výrazné zdražování neplánujete?

Jak jsme uvedli, cenovou politiku měnit nehodláme. Fio banka je mladou českou bankou, která však navázala na působnost jiné instituce v rámci Finanční skupiny Fio. Politika nulových poplatků za běžné služby je tak stabilní již od roku 2006 – myslíme si, že to je dostatečnou zárukou toho, že to myslíme skutečně vážně.  


Cenovou politiku měnit nehodláme, říká Ján Franek z Fio banky

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15673676448

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více