Češi si valentýnskou kytici cení na 400 korun


12. 02. 2016  14:14          komentáře (0)

Zhruba 400 korun utratí kartou Visa český muž za kytici pro svou milou. Slováci si valentýnskou kytici cení o sto korun více.

Češi si valentýnskou kytici cení na 400 korun




Den svatého Valentýna je už i pro mnoho Čechů dnem, kdy neváhají utratit vyšší částku za kytici pro svůj protějšek. Oproti svým slovenským sousedům ale podle nejnovějších statistik Visa Europe na kytici více šetří a v průměru za ni při platbě kartou Visa zaplatí 409 korun. Slováci své partnerky ohromují většími pugety – v průměru za 505 korun.

„Češi i Slováci patří dlouhodobě k velkým fanouškům moderních forem placení. Berou za samozřejmost, že má květinářství platební terminál a dá se tedy zaplatit kartou, ideálně bezkontaktní. Z našich dat o trhu vyplývá, že výhod platebních terminálů začínají využívati i menší prodejci v menších městech, a proto již dnes není problém zaplatit kartou za kytici v podstatě kdekoli,“ říká Marcel Gajdoš, regionální manažer Visa Europepro Českou republiku a Slovensko.

Ve Velké Británii kupují Češi valentýnské kytice ve velkém stylu

Zatímco Češi doma za sváteční puget růží utratí v průměru několik stovek korun, v zahraničí už to jsou tisíce. Například ve Velké Británii utratí český držitel karty Visa za valentýnskou kytici zhruba 2 300 korun. Naopak slovenský držitel karty Visa je v tomto případě výrazně zdrženlivější – jeho kytice vyjde na 975 korun.

„Obliba Velké Británie jako turistického cíle mezi Čechy i Slováky roste. Je ale zajímavé pozorovat trend ve srovnání obou zemí. Zatímco doma jsou na tom Češi i Slováci s kupováním valentýnských kytic podobně, jakmile vyrazí na cesty, jsou čeští muži výrazně štědřejší. Je možné, že více razí heslo – dovolená se vším všudy,“ doplňuje Marcel Gajdoš.

Co dělají Češi na Valentýna ve Velké Británii? Jdou do kina!

Při porovnání jednotlivých národností a jejich nákupního chování ve Velké Británii zjistila Visa Europe zajímavý trend – na svátek zamilovaných chodí do britských kin nejraději Češi. Na druhém místě jsou Poláci následovaní Nory, Američany a Švédy. Sami Britové jsou přitom až na sedmém místě.



Češi si valentýnskou kytici cení na 400 korun

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12478540640

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více