Češi vložili do fondu ČSOB Premiéra rekordních osm miliard korun


01. 02. 2019  00:59          komentáře (0)

Čechům zachutnaly investice. Dokazuje to rekordní úpis fondu ČSOB Premiéra společnosti ČSOB Asset Management. Během tří měsíců klienti zainvestovali téměř osm miliard korun. Výrazně přibylo i lidí, kteří investovali úplně poprvé, nebo se k investování vrátili.

Češi vložili do fondu ČSOB Premiéra rekordních osm miliard korun




„Lidé si v dnešní době uvědomují, že běžné nebo spořicí účty ke zhodnocení jejich peněz již prostě nestačí. Investování do fondů je navíc v dnešní době snadné a dostupné i pro klienty s nižšími příjmy,“ uvedla Nicole Krajčovičová, členka představenstva ČSOB Asset Management.

Celkem do fondu ČSOB Premiéra během tříměsíčního upisovacího období zainvestovaly tisíce lidí částku 7,95 miliardy korun. Fond je vhodný pro začínající a velmi opatrné investory. Jeho výhodou je rychlá dostupnost finančních prostředků, krátký investiční horizont a zajištění měnového rizika.

Úpis fondu ČSOB Premiéra byl zajímavý velkým zastoupením nových investorů, kteří upsali více než 3,1 miliardy korun. Výrazně přibývá lidí, kteří se k investování dostali poprvé, nebo se k němu po nějaké době vrátili.  K investování se také čím dál častěji dostávají mladší ročníky a vkládají vyšší částky, než bylo dříve zvykem.

Dalším trendem je poměr investic mužů a žen. “Muži investují nejen o něco častěji než ženy, ale vkládají do fondů v průměru i dvakrát větší částky než ženy. Platí to jak u zkušených investorů, tak u nových, nebo vracejících se.” doplnila Nicole Krajčovičová.

Ženy, které mají zkušenosti s investicemi, vkládají do fondů průměrně zhruba 527 tisíc korun, zatímco investice jejich mužských protějšků obvykle přesahuje milion korun. U nových investorů je to podobné, neboť ženy v průměru investují více než 852 tisíc korun, oproti tomu muži přes 1,5 milionu korun.

tab 

Poznámka: Data v grafu jsou k září 2018.


 



Češi vložili do fondu ČSOB Premiéra rekordních osm miliard korun

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15740445168

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více