Češi vyhledávají informace na internetu a v denním tisku


10. 12. 2015  00:38     Miroslav Zeman     komentáře (0)

FINANČNÍ GRAMOTNOST: Díky průzkumu České spořitelny jsme získali mnoho informací o finanční gramotnosti Čechů a v našem seriálu článků tak mapujeme jejich znalosti a odpovědnost. Tentokrát se věnujeme zdrojům informací z nich lidé své znalosti čerpají. ČTĚTE DÁLE!

Češi vyhledávají informace na internetu a v denním tisku




Zdroje informací z nich lidé čerpají své informace a znalosti jsou různorodé. Možností a zdrojů tak mají lidé v poslední době velmi mnoho a mohou si z těchto zdrojů dokonce vybírat. Ukazuje se, že největším problémem není nedostatek informací, článků a pořadů o finanční gramotnosti a odpovědném chování, ale spíše nezájem některých skupin lidí o tuto problematiku a soustavné zvyšování své finanční gramotnosti.

FG zdroje

Rozdíly tak nejsou jen v samotných zdrojích informací, ale také ve skupinách, které je využívají. Lidé s vyšším vzděláním a příjmy tak více využívají objektivních a přesnějších informací, které nalezneme na internetu, v denním tisku, nebo přímo od nezávislých finančních poradců. 

Naopak lidé s příjmy nižšími a nižším vzděláním dávají přednost informacím od lidí v jejich okolí, televizním pořadům, informacím od pracovníků banky, nebo letákům bank a jiných finančních institucí. Lidé s nižším vzděláním a nižšími příjmy jsou také náchylnější k ovlivnění reklamou než jiné skupiny.

Zajímavým zjištěním je zvýšený zájem o informace z nezávislých a objektivnějších zdrojů jako jsou denní tisk, články na internetu. V případě denního tisku se zájem a využití o informace z tohoto zdroje zvýšily z 15 % v roce 2012 na 23 procent v roce 2015. V případě článků na internetu, což nás obvzláště těší se zájem a využívání informací z tohoto zdroje zvýšily ještě výrazně a to z 9 % v roce 2012 na 18 % v roce 2015.

 

 



Češi vyhledávají informace na internetu a v denním tisku

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16407255632

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více