Češi využívají internetové bankovnictví víc než Evropa i svět


16. 07. 2012  09:00     ČTK     komentáře (0)

Internetové bankovnictví pro ovládání svého bankovního účtu využívají přes tři čtvrtiny Čechů, což je nad evropským i celosvětovým průměrem. Vyplývá to z průzkumu, který provedla společnost Ernst & Young mezi více než 28.000 klienty bank z 35 zemí světa. Celosvětově využívá internetové bankovnictví 47 procent klientů, v EU je to 55 procent.





Dvě třetiny Čechů si vybírají banku nebo bankovní produkty na doporučení rodiny a přátel, nebo na základě srovnávacích internetových portálů. "Češi při rozhodování o bankovních službách dají na radu rodiny a přátel. Stále významnější roli hrají u českých klientů také sociální sítě, diskusní fóra a srovnávací internetové portály," uvedl Pavel Riegger z Ernst & Young.

Srovnávací portály ve spojení se sociální sítí a diskusními fóry používá téměř polovina respondentů z Česka, zatímco celosvětový průměr je 37 procent. Jednoznačně nejmenší vliv mají podle průzkumu při rozhodování reklamy.

.

SOUBOJ LOG - DEJTE NA FRAK KONKURENCI VAŠÍ BANKY!

.

Průzkum rovněž ukázal, že Češi jsou citliví na přístup bankovních poboček k nim jako ke klientům. Špatná zkušenost v pobočce je druhým nejčastěji zmiňovaným impulzem ke změně banky, tím prvním je výše poplatků. Celkem 69 procent českých klientů bank by změnilo jejich hlavní banku právě kvůli vysokým poplatkům, evropský průměr činí 53 procent.

Češi jsou rovněž přesvědčeni, že banky neznají dostatečně jejich skutečné potřeby. Pouze 27 procent českých klientů bank a 44 procent klientů celosvětově se podle průzkumu domnívá, že jejich banka přizpůsobuje produkty a služby jejich potřebám.



Češi využívají internetové bankovnictví víc než Evropa i svět

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12577293744

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více