Česká spořitelna přináší novinky v elektronické fakturaci pro firmy i drobné klienty


01. 08. 2012  13:43     tz     komentáře (0)

Česká spořitelna neustále pracuje na rozvoji služeb elektronické fakturace. Firemním zákazníkům, kteří využívají službu @FAKTURA 24 sloužící k výměně faktur v elektronické strukturované podobě, umožňuje nově od 1. května 2012 zasílat faktury také prostřednictvím partnerské sítě společnosti CCV Informační systémy. Díky tomuto propojení tak mohou výstavci ve službě @FAKTURA 24 distribuovat faktury i klientům, kteří jsou připojeni k partnerské síti společnosti CCV Informační systémy. Drobní klienti pak mohou prostřednictvím služby e-faktura od 1. srpna 2012 platit za vodné a stočné od nového, již osmého výstavce elektronických faktur, firmy ČEVAK. Elektronické faktury lze v současné době přijímat i od společností MARFA, SmVaK Ostrava, od energetických společností ČEZ Prodej, E.ON a RWE a od pojišťoven Kooperativa a Pojišťovna České spořitelny.





„Partnerství se společností CCV Informační systémy vnímáme jako krok směrem k otevřenějšímu prostředí výměny elektronických faktur v České republice. Chceme tak zajistit všem klientům vzájemnou spolupráci a snížit jejich náklady spojené s fakturačním procesem. Naším konečným cílem je pak propojení všech dostupných řešení elektronické fakturace na lokální i mezinárodní úrovni,“ řekl Jan Jeřábek, ředitel úseku Corporate Cash Management a podpora prodeje. „Zároveň nás těší, že je elektronická fakturace oblíbená i mezi drobnými klienty, kteří si nechávají posílat faktury přímo do internetového bankovnictví, kde je mohou uhradit pomocí předvyplněného platebního příkazu. Proto jsme rádi, že jim můžeme nabídnout služby dalšího výstavce, který tento jednoduchý a pohodlný způsob fakturace umožňuje,“ dodal David Lorenc, ředitel úseku přímé bankovnictví České spořitelny.

 

Česká spořitelna byla první bankou na trhu, která začala poskytovat službu elektronické fakturace a v současné době je stále jedinou bankou, která službu nabízí i pro vzájemnou výměnu faktur firemním zákazníkům, a to na konsolidačním principu – tzn., že výstavce pošle fakturu ve vlastním datovém formátu prostřednictvím služby @FAKTURA 24, která ji převede do požadovaného formátu a odešle příjemci. Od spuštění služby @FAKTURA 24 v roce 2008 zpracovala Česká spořitelna 550 tisíc transakcí, přičemž od svých dodavatelů sama přijala téměř 50 tisíc faktur v elektronické strukturované podobě. Službu E-faktura využívají desetitisíce klientů, kteří od jejího zavedení v roce 2008 přijali více než 250 tisíc faktur.

 

Služba @FAKTURA 24 umožňuje podnikům a institucím bezpečnou výměnu elektronických faktur a přináší tak výraznou úsporu času a nákladů v porovnání s klasickým zpracováním papírových faktur. Výstavci faktur mohou zasílat faktury i koncovým uživatelům přímo do internetového bankovnictví SERVIS 24, kde je mohou klienti pomocí služby E-faktura jednoduše a rychle zaplatit na základě automaticky vygenerovaného jednorázového platebního příkazu k úhradě. Firmy mohou došlé faktury načíst přímo do účetnictví, ve kterém je obvykle navázán standardní platební proces.



Česká spořitelna přináší novinky v elektronické fakturaci pro firmy i drobné klienty

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15698956768

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více