Česká spořitelna vydala více než 259 tisíc bezkontaktních platebních karet


20. 02. 2012  15:44     Helena Matuszná     komentáře (0)

- Česká spořitelna vydala od října do konce ledna 2012 již více než 259 tisíc bezkontaktních karet, 88 % všech debetních karet nově vydaných v tomto období je bezkontaktních - Klienti provedli téměř 40 tisíc bezkontaktních transakcí v celkovém objemu 14 mil. Kč - Průměrná bezkontaktní transakce byla ve výši 360 Kč - Od ledna 2012 poskytují bezkontaktní platby další obchodníci – Česká lékárna (dr. Max) a Cinema City





Česká spořitelna vydala od října do ledna 2012 již více než 259 tisíc bezkontaktních platebních karet. Až 88 % všech debetních karet nově vydaných v tomto období bylo bezkontaktních. Klienti bezkontaktními kartami provedli téměř 40 tisíc transakcí v celkovém objemu 14 mil. Kč. Průměrná bezkontaktní transakce tak činila 360 Kč.   „Bezkontaktní platby v České republice už nejsou jen hudbou budoucnosti, ale staly se realitou. V lednu jsme rozšířili bezkontaktní terminály u dalších obchodníků, kterými jsou Cinema City a Česká lékárna. Během první poloviny tohoto roku navíc očekáváme daleko masivnější rozšíření bezkontaktních terminálů u obchodníků a tím pádem také výrazný nárůst počtu i objemu bezkontaktních transakcí,“ uvedl Miloslav Křečan, ředitel Kartového centra České spořitelny.   Bezkontaktně mohou nyní klienti platit v síti prodejen Spar ČOS, C&A, bauMax, v pražských prodejnách Kauflandu, v potravinách Flosman, knihách Dobrovský, Cinema City a Česká lékárna (dr. Max). V letošním roce pak Česká spořitelna předpokládá nasazení bezkontaktních terminálů např. i v prodejnách Penny market, BILLA, OBI, Datart, KIKA, Terno (Jednota), Neoluxor a dalších obchodech.   Bezkontaktní technologie umožňuje klientům platit kartou nákupy do 500 Kč bez nutnosti zadat PIN - tedy pouze přiložením karty do vzdálenosti 5 cm ke čtečce bezkontaktního terminálu. Nad tuto částku je možné bezkontaktně platit také, je ale třeba zadat PIN. Oproti kontaktní platbě je bezkontaktní platba rychlejší, jednodušší a pohodlnější. Bezkontaktní karty jsou bezpečné, mají stejnou úroveň ochrany jako standardní platební karty. Při bezkontaktní platbě navíc klient nevydá kartu z ruky, může tedy dohlížet na celou transakci. Pro zajištění větší ochrany proti zneužití karet může být klient jednou za čas při platbě požádán o vložení karty do terminálu a zadání PIN i při úhradě částek do 500 Kč. Toto opatření slouží jako potvrzení, že klient je skutečně držitelem karty, což snižuje možnost podvodu v případě, že mu kartu odcizí nebo ji ztratí.


Česká spořitelna vydala více než 259 tisíc bezkontaktních platebních karet

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16466524304

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více