Česká spořitelna zahajuje v ČR éru bezkontaktních karet – od října nabízí karty i terminály


01. 10. 2011  11:10     Helena Matuszná     komentáře (0)

Česká spořitelna začne od 3. října 2011 vydávat ve spolupráci s asociací Visa bezkontaktní karty.





-    Bezkontaktními kartami budou moci klienti postupně platit už v průběhu října např. v síti Spar ČOS, C&A, bauMax, Cinema City a v pražských prodejnách Kauflandu -    Bezkontaktně lze platit kartou nákupy do výše 500 Kč bez zadání PIN kódu -    Výhody pro klienta: jednoduchý, rychlý, pohodlný způsob placení (bez poplatku za platbu kartou)   Česká spořitelna startuje od 3. října 2011 vydávání bezkontaktních debetních karet Visa, které budou umožňovat platby kartou do 500 Kč bez zadání PIN kódu. Každá transakce nad částku 500 Kč bude ověřována PINem. Bezkontaktní karta bude mít stejné funkce jako standardní kontaktní karta, bude možné s ní platit jak v kontaktních, tak i bezkontaktních platebních terminálech. Bezkontaktně bude možné už v průběhu října platit v síti prodejen Spar ČOS, vybraných prodejnách C&A, bauMax, Cinema City a pražských prodejnách Kauflandu. Od příštího roku pak Česká spořitelna předpokládá nasazení bezkontaktních terminálů např. i v Penny market, BILLA, Lidl, OBI, KIKA nebo Datart a dalších obchodech.  

Bezkontaktní technologie

  „Bezkontaktní technologie instalované např. v bezkontaktních hodinkách, přívěšku, mobilu nebo v plastové kartě hýbou nyní světem. Ani my jako banka nechceme být pozadu, držíme krok s aktuálními trendy, proto přicházíme s bezkontaktními kartami. Ty po kartách s magnetickým proužkem a kartách s čipem znamenají novou éru v placení kartou, které bude jednoznačně rychlejší a jednodušší, řekl Miloslav Křečan, ředitel kartového centra České spořitelny.   „V České republice přechází od plateb v hotovosti k placení platebními kartami stále větší procento lidí. Ti chtějí své nákupy a platební transakce uskutečňovat rychle, jednoduše a také bezpečně. Moderní bezkontaktní technologie tento trend následují a jsme rádi, že pilotní projekt bezkontaktních plateb zájem Čechů o tyto služby potvrdil,“ dodává Miloslav Kozler, regionální manažer asociace Visa Europe pro Českou republiku.   Bezkontaktní technologie je novinka v placení kartou, která umožní zákazníkům platit kartou nákupy do 500 Kč bez nutnosti zadat PIN - tedy pouze přiložením karty do vzdálenosti 5 cm ke čtečce bezkontaktního terminálu. Po zvukovém signálu (pípnutí) je transakce ukončena. Na rozdíl od standardní platby kontaktní kartou je platba bezkontaktní kartou rychlejší, jednodušší a pohodlnější. U bezkontaktních plateb do 500 Kč obchodník účtenku nevydává automaticky, ale na vyžádání zákazníka.   Bezkontaktní karty jsou bezpečné, mají stejnou úroveň ochrany jako standardní platební karty. Při bezkontaktní platbě navíc zákazník nevydá kartu z ruky, může tedy dohlížet na celý průběh transakce. V rámci zajištění větší ochrany proti zneužití karet může být jednou za čas při platbě požádán o vložení karty do terminálu a zadání PIN i při úhradě nižších částek do 500 Kč. Toto opatření slouží jako potvrzení, že zákazník je skutečně držitelem karty, což snižuje možnost podvodu v případě, že mu kartu odcizí nebo ji ztratí.   Bezkontaktní platební technologie byla poprvé v Evropě představena ve Velké Británii v roce 2007 a v současné době ji mohou zákazníci využívat v řadě evropských zemích jako např. na Slovensku či v Polsku.   Česká spořitelna je největším vydavatelem platebních karet v ČR, dosud vydala už přes 3,2 milionu platebních karet. Za osm měsíců letošního roku klienti ČS uskutečnili u obchodníků 67,56 mil. transakcí za 63,32 mld. Kč.


Česká spořitelna zahajuje v ČR éru bezkontaktních karet – od října nabízí karty i terminály

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12572888640

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více