České banky a pojišťovna přišly podvodem o 1,4 miliardy korun


09. 03. 2021  00:34     Miroslav Zeman     komentáře (0)

O obrovskou částku přišly dle posledních informací dvě tuzemské banky a jedna pojišťovna. Jednou z bank, která zaznamenala největší ztrátu má být Česká spořitelna. Takto velká ztráta může odpovídat až 10 procentům celoročního zisku této banky. 

České banky a pojišťovna přišly podvodem o 1,4 miliardy korun




Na odhalování podvodu přispěla i policie ve Velké Británii, odkud se pravděpodobně celá akce řídila. Podvodníci se vydávali za obchodníky s ocelí. S tou měli obchodovat se zahraničními zájemci a proto také vytvořili řetězec firem, jako dodavatelů a odběratelů, který měl zakrýt nelegálnost celé transakce. Pachatelé se pravděpodobně inspirovali z pověstných tuzemských karuselových obchodů, kdy podvodníci velmi často okrádají stát na vratkách DPH. 

Bohužel se trestná činnost několika pachatelů zastavila až na mamutí škodě ve výši 1,4 miliard korun. Většinu této částky odepsala právě Česká spořitelna. Ta svou pohledávku přihlásila do insolvenčních řízení, ale ze zkušeností můžeme konstatovat, že je jen malá pravděpodobnost, že se částka bance vrátí. Podvod takových rozměrů lze přirovnat k podvodům s falešnými diamanty v devadesátých letech, kde se obětí podvodu stala další velká banka Komerční banka.



České banky a pojišťovna přišly podvodem o 1,4 miliardy korun

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16206817632

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2610
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6690
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8540
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3485
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9780
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0765
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více