Českým firmám vyhovuje současná nabídka bankovních produktů a služeb


16. 07. 2012  15:14     Pavla Hávová     komentáře (0)

Více než dvě třetiny malých a středních podniků v České republice tvrdí, že mají detailní přehled o nabídce služeb a produktů pro podnikatele a jsou s jejich šíří spokojeny. Stejně tak si cení možností osobních konzultací na pobočce banky a spolupráce s vlastním firemním bankéřem. Ukázal to nedávný výzkum mezi 600 podniky, který si nechala vypracovat ČSOB a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.





„Jsme rádi, že se firmy aktivně zajímají o novinky na bankovním trhu, informují se, porovnávají a konzultují. Díky tomu vzniká v této oblasti přirozené konkurenční prostředí, na které reagujeme nabídkou komplexních služeb šitých na míru jednotlivým oborům a firmám,“ říká Roman Kracík, ředitel útvaru Řízení pobočkové sítě SME ČSOB. Se současnými službami ČSOB je podle průzkumu dokonce úplně spokojena téměř většina oslovených podniků (86 %). „Ukázalo se, že si velmi cení produktů na financování provozu firmy jako je např. kontokorent či povolené přečerpání účtů,“ doplňuje Roman Kracík.

 .

Pro více než polovinu dotázaných firem je dále důležité mít možnost volby z více druhů podnikatelských účtů v rámci jedné banky. „Pro podnikatele máme připravené Obchodní, Firemní a Podnikatelské konto. Podnikatelské konto navíc nabízí zřízení Aktivního konta zdarma, které slouží ke spravování osobních financí,“ doplňuje Martin Eyberger, výkonný manažer segmentu Podnikatelé a firmy ČSOB. Díky tomu si mohou podnikatelé snadno a přehledně oddělit finance plynoucí z podnikatelské činnosti od soukromých, což jim výrazně zjednoduší vedení účetnictví a daňovou evidenci.

 .

Průzkum dále potvrdil zkušenosti z praxe – ačkoliv většina podnikatelů považuje internetové bankovnictví za přirozenou součást komunikace s bankou, která jim ulehčuje řešení finančních operací, když potřebují individuální radu, rádi si pro ni zajdou na pobočku. „Dvě třetiny firem oceňují časovou úsporu internetu, ale chápou, že na některé dotazy je nezbytné konzultovat s živým člověkem – svým firemním bankéřem.  Jen díky individuálnímu přístupu osobního poradenství mohou pro realizaci daného požadavku najít takové řešení, které bude firmě ve všech ohledech vyhovovat. Navíc osobní komunikace zabrání chybným rozhodnutím, které by mohly firmy svým špatným výběrem udělat,“ dodává Martin Eyberger.



Českým firmám vyhovuje současná nabídka bankovních produktů a služeb

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12550436288

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více