Čeští zemědělci mají chuť nakupovat. Dotace zmizely rekordním tempem


12. 01. 2015  14:47          komentáře (0)

Zemědělský dotační program od ČSOB Leasing určený k financování zemědělských strojů předčasně skončil. Připravený úvěrový rámec ve výši 300 milionů korun zájemci vyčerpali během pouhých 13 týdnů. Úspěch měl především u větších firemních zákazníků. Nejvyšší jednorázová investice byla 16 milionů korun. Žadatelé o dotaci hojně využívali také připravené akční sazby pojistného.

Čeští zemědělci mají chuť nakupovat. Dotace zmizely rekordním tempem




Speciální nabídka, kterou ČSOB Leasing koncem srpna spustil za podpory Evropské investiční banky, byla určena pro malé a střední firmy. Kromě zvýhodněné úrokové sazby 1,9 % zahrnovala také allrisk pojištění od 0,8 % z ceny financovaného předmětu.  „Zájemci, kteří nestačili využít této speciální nabídky, se mohou těšit na jaro, kdy ČSOB Leasing spustí zcela novou kampaň,“ prozrazuje Jan Kulhánek, ředitel pro řízení a rozvoj komodity strojů a těžké dopravní techniky ČSOB Leasing.

Podle údajů, které zveřejnil Evropský statistický úřad, by měl zisk českého zemědělství letos meziročně vzrůst o 22 % na rekordních 19,8 miliardy korun. O tom, že se zemědělcům v tomto roce dařilo, svědčí jejich ochota investovat do nového vybavení. Rozvoji jejich podnikání napomáhají i speciální programy určené pro financování zemědělských strojů. „Podpora tuzemského zemědělství patří mezi naše priority. Speciální programy pro zemědělce spouštíme nejen kvůli podpoře produkce. Velice důležitým aspektem je pro nás i snižování negativních vlivů zastaralé zemědělské techniky na životní prostředí,“ doplňuje Kulhánek. 

 

Mezi výhody financování od ČSOB Leasing patří odborné poradenství při výběru vhodného způsobu financování a vysoká flexibilita zákaznických služeb v průběhu trvání smlouvy. ČSOB Leasing navíc jako jediná leasingová společnost umožňuje jednoduchý a rychlý přístup k informacím. Na portálu eLeasing zákazníci okamžitě zjistí, jaký je stav jejich plateb nebo v jaké fázi se nachází likvidace pojistné události.



Čeští zemědělci mají chuť nakupovat. Dotace zmizely rekordním tempem

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15426804400

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Chyba spojeni s databazi.
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více