Chcete hypotéku? Kupte si pojištění. Nechcete pojištění? Zaplaťte 5000 Kč.


02. 01. 2013  16:57     BP.com     komentáře (0)

O tom, že k hypotéce banky rády nabízejí pojištění proti neschopnosti splácet, jsme již několikrát psali. A informovali jsme i o tom, že banky nejsou rády, když si pojištění chcete zrušit... Zde je další případ - zrušení pojistky = změna hypoteční smlouvy z podnětu klienta = poplatek 5000 Kč.

Chcete hypotéku? Kupte si pojištění. Nechcete pojištění? Zaplaťte 5000 Kč.




KLIENT:

Zdravím,

.
protože si platím k hypotéce připojištění pro neschopnost placení a  nyní jsem zjistil, že tato pojistka je mi na nic, chtěl jsem ji proto zrušit.
Platím si 260 Kč za měsíc a to není málo. Když jsem ovšem kontaktoval ČS, málem jsem spadl ze židle. Za zrušení této pojistky chtějí poplatek 5.000  Kč. To je absurdistán, už abych se zbavil České spořitelny.

.
Radek

REAKCE ČESKÉ SPOŘITELNY (Klára Pačesová, tiskové centrum ČS):

Pokud klient zruší pojištění schopnosti splácet standardním způsobem k termínu změny úrokové sazby (k termínu fixace), hradí za změnu úvěrové smlouvy 500 Kč. V případě, že klient žádá o změnu úvěrové smlouvy v nestandardním termínu, tedy mimo termín změny úrokové sazby (mimo termín fixace), hradí za změnu úvěrové smlouvy 5000 Kč, protože pro nás zpracování změn ve smlouvě představuje vyšší náklady. Tento poplatek je uveden v našem Sazebníku, který je součástí Obchodních podmínek.
Chtěla bych ještě podotknout, že v tomto případě se nejedná o poplatek za zrušení pojištění, ale o standardní poplatek za změnu úvěrové smlouvy na žádost klienta, ať už jde o změnu pojištění či jiných věcí ve smlouvě - změna splatnosti, změna zajištění. Poplatek pokrývá náklady banky na změnu smlouvy (práce pobočky, právníků apod.).



Chcete hypotéku? Kupte si pojištění. Nechcete pojištění? Zaplaťte 5000 Kč.

Diskutovat (0)