Chcete platit paušální daň? Dnes je poslední den na přihlášení!


11. 01. 2021  00:02     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Dnešní den, 11. ledna 2021 je posledním dnem pro přihlášení k paušální dani. Paušální daň činí 5469 korun měsíčně. Pokud termín nestihnete, máte smůlu a i nadále budete muset vypočítávat a platit současným způsobem. Přihlásit k dani se můžete osobně na finančním úřadě, nebo přihláškou zaslanou do datové schránky příslušného finančního úřadu.

Chcete platit paušální daň? Dnes je poslední den na přihlášení!




Jak se k paušální dani přihlásit

Nejrychlejším způsobem je zaslání přihlášky k paušální dani do dnešní půlnoci datovou schránkou. Máte jistotu, že ji finanční úřad včas obdrží. Promeškání termínu, tedy do konce dnešního dne, už bohužel nelze napravit. Pokud má ještě finanční úřad dnes otevřeno, můžete se přihlásit rovněž na pracovišti finančního úřadu. Finanční úřady mají pro tento účel otevřené svá pracoviště déle, někde až do 19 hodin.

Podmínky přistoupení k paušální dani

Hlavní podmínkou využití paušální daně je, že roční tržby podnikatele nepřekročí jeden milion korun za rok a podnikatel není plátcem DPH. Druhou podmínkou je přihlášení se k paušální dani nejpozději do 11. ledna 2021. Pokud termín nestihnete, máte smůlu. Přihlásit se k dani budete moci nejdříve až od příštího roku.

Paušální daň se nevyplatí každému

Paušální daň se vyplatí zejména podnikatelům, kteří nepečují o své děti a tedy neuplatňují dańové slevy na děti či manželku. Zároveň by měl takový podnikatel dnes platit více než 65 tisíc korun ročně na daních a odvodech. Pokud platí méně, paušální daň už se mu nevyplatí. 

Nepominutelnou výhodou paušální daně je také zbavení se kontrol finančního úřadu. Pokud totiž podnikatel splňuje základní podmínku, tedy že jeho tržby nepřekročí milion korun a nejedná se o plátce DPH, pak se nemusí podnikatel ani obávat kontrol ze strany finančního úřadu. Jednoduše tak má podnikatel zaplacením částky paušální daně splněny všechny své povinnosti, a to i ty ve vztahu k pojišťovnám. 

Poplatkovi paušální daň nevyužijí

Rodina Poplatkových paušální daň nevyužije. Důvodem je skutečnost, že již nyní rodina platí na dani méně a současně si pan Poplatek více přispívá na sociální pojištění, tedy na svůj budoucí důchod. Nízké zdanění rodině zajišťuje uplatnění daňového bonusu na děti, kdy finanční úřad vrací Poplatkovým poměrně vysokou částku na pět dětí v rámci daňového bonusu. 



Chcete platit paušální daň? Dnes je poslední den na přihlášení!

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16383209664

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více