Chcete zkusit vybrat banku jinak? Zkuste bankbook.cz


08. 12. 2010  23:32     BankovniPoplatky.com     komentáře (0)

Žehrání na nízké úroky v bance je naším národním sportem. Češi drží na běžných účtech stovky miliard Kč, přičemž většina z nich ani neví, jakým úrokem jim banka peníze zhodnocuje a zda výnosy alespoň překonají inflaci (pozn.: 2 % v říjnu 2010). Pár lidí ze společnosti Sardis si však řeklo dost – a vznikl www.bankbook.cz.





Bankbook.cz je internetový portál, na kterém mohou lidé nabídnout své úspory za účelem najít nejvýhodnější depozitní produkt. Subjekty, které přistoupily na spolupráci s bankbook.cz, převážně banky, se o tyto vaše finanční prostředky „poperou“ v aukci nabídkou spořicích či termínovaných účtů. Kdo z nich nabídne nejvýhodnější podmínky, vyhrává. Teoreticky – klient samozřejmě nemusí na žádnou z nabídek přistoupit, záleží na jeho výběru.   Komplexní návrh přes internetovou aukci je samozřejmě pohodlnější než hodiny na internetových stránkách jednotlivých bank nebo dokonce jejich oběhávání. Projekt však zatím naráží na malý počet spolupracujících finančních ústavů. S bankbook.cz spolupracují ING, AXA Bank, Evropsko-ruská banka, banka J&T, záložna Creditas a spořitelní družstvo Artesa, o rozšíření skupiny uvažuje Volksbank.   Jak to všechno funguje? Po registraci (klasika v podobě zadání kontaktních údajů a souhlasném schválení Všeobecných obchodních podmínek) zadáte poptávku po depozitu. Zde je třeba uvést, kolik máte volných finančních prostředků, v jaké měně (krom Kč lze i v EUR a USD), jaký chcete produkt (spořicí účet X termínovaný účet) a u termínovaného vkladu musíte uvést i dobu, po kterou nebudete tyto prostředky používat. Pak už jen čekáte na nabídky. Ty vám dle pravidel musí přijít do dvou hodin v pracovní dny. Po uzavření intervalu pro nabídky pak máte 24 hodin na výběr té nejvhodnější. Jak bylo řečeno, pokud se vám ani jedna nelíbí, nevadí – nejste vázáni povinností vybrat si, naopak, po odmítnutí můžete celý proces zopakovat, a to jak s upravenými, tak se zcela totožnými parametry vaší poptávky.   Pokud si z vám vytvořené nabídky vyberete, finanční ústav vás kontaktuje a proces se dotáhne do úspěšného konce. Podle správců systému trvá v průměru jen necelý den – záleží na tom, jak rychle si s protistranou vyřídíte administrativní náležitosti.   www.bankbook.cz


Chcete zkusit vybrat banku jinak? Zkuste bankbook.cz

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12545953728

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více