Chystáte se pro úvěr? Ověřte si, že nemáte záznam v registru, klidně i přes SMS


11. 01. 2018  00:37     redakce     komentáře (0)

AKTUALIZOVÁNO: Chystáte se žádat o hypotéku, úvěr či služby mobilního operátora? Díky moderním technologiím si můžete rychle a snadno ověřit, že nemáte žádné dluhy po splatnosti zapsané v registru klientských informací sdružení SOLUS.

Chystáte se pro úvěr?  Ověřte si, že nemáte záznam v registru, klidně i přes SMS




Potenciální vroubky u bank a nebankovních finančních institucí, telekomunikačních operátorů a dalších firem si můžete ověřit přes SMS nebo online pomocí jednorázových on-line kódů.

Jak píše Patrik Nacher ve své knize Konec finančních negramotů v Čechách: Nezlob se na zrcadlo, když máš křivou pusu… Úvěrové registry nás sice sledují, může to být pro nás občas nepříjemné zjištění, přesto je vnímejme jako naše pomocníky.

Když si nejste jistí, že máte vše stoprocentně v pořádku, věnujte trochu času přípravě předtím, než se vydáte např. pro nový úvěr nebo novou smlouvu k mobilnímu operátorovi. Z výpisu z registru, který získáte prostřednictvím SMS zprávy, zjistíte jméno věřitele, u kterého máte nebo jste měli závazky po splatnosti a případně i jejich výši. Všechny takové vroubky pak můžete včas vyřešit a zvýšit svoji šanci, že vaše žádost o novou službu bude kladně vyřízena. V neposlední řadě se také můžete vyhnout budoucím potížím dříve, než se váš aktuální dluh po splatnosti zvýší o úroky z prodlení, případně i o náklady na jeho vymáhání.

Nejrychlejší cestou, jak zjistit aktuální informaci o svých dluzích po splatnosti, je nechat si poslat výpis SMS zprávou přímo do svého mobilního telefonu. Pustit se do toho můžete i přímo z našich stránek v sekci Úvěrové registry.

Dva kroky k jistotě

Svůj SMS výpis můžete získat ve dvou jednoduchých krocích. A vše přitom vyřešíte přes svůj mobil a internetové bankovnictví. Nejprve vyplňte žádost o vystavení unikátního osobního kódu SIN, který slouží k jednoznačné identifikaci žadatele a jeho telefonního čísla.

Po vyplnění online žádosti obdržíte na svou mailovou adresu číslo účtu a variabilní symbol pro úhradu poplatku 30 Kč za vygenerování SIN kódu. Platbu musíte odeslat ze svého účtu (z důvodu ověření totožnosti žadatele musí být účet u vaší banky veden na vaše jméno).

Jakmile obdrží SOLUS platbu, zavolá vám klientské centrum a ověří, že jste skutečně o SIN požádali a že uvedené telefonní číslo patří právě vám. Chvíli po telefonátu pak přijde na váš mobilní telefon váš unikátní SIN kód v SMS zprávě.

Jakmile máte svůj SIN kód, dělí vás od SMS výpisu jen minuty

SMS výpis můžete získat do SMS zprávy nebo do speciální mobilní aplikace. Pokud zvolíte SMS zprávu, stojí výpis 99 Kč – stačí napsat na telefonní číslo 902 02 zprávu ve tvaru SOLUS SIN (kde SIN je váš unikátní kód), a přibližně do minuty obdržíte SMS s výpisem vašich závazků po splatnosti vůči členům sdružení SOLUS.

Pokud máte chytrý telefon, využijte ale raději aplikaci SMS Výpis. Je to jednodušší a levnější. Stačí si stáhnout aplikaci z Android Market nebo App Store, uložit do ní svůj SIN kód a pak žádat o výpis přímo z aplikace za zvýhodněných cenových podmínek. První výpis z aplikace stojí 99 Kč, ale každý další výpis z aplikace vás pak vyjde jen 30 Kč. Můžete tak ověřovat svou platební historii pravidelně, nebo třeba sledovat, jak vám dluh po splatnosti, který splácíte, ubývá.

Požádat si čas od času o SMS výpis se vyplatí. A začít můžete hned u nás, v sekci Úvěrové registry.



Chystáte se pro úvěr? Ověřte si, že nemáte záznam v registru, klidně i přes SMS

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více