Číslo týdne 135


08. 01. 2019  00:32     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ČÍSLO TÝDNE - 135 MILIARD korun. Právě takto vysoké tržby dosáhly tuzemské internetové obchody za rok 2018. Tržby internetových obchodů se tak zvyšují pravidelně každým rokem.

Číslo týdne 135




Meziroční nárůst tržeb internetových obchodů představuje celých 17 procent. Dynamikou růstu tak internetové obchody vysoce přesahují nárůst tržeb kamenných obchodů. Navíc se zvyšuje i počet internetových obchodů, kterých je již více než 40 tisíc. 

Internetové obchody jsou oblíbené zejména z důvodu velmi dobré dostupnosti zboží a rychlosti objednání. Ceny v internetových obchodech navíc bývají výrazně levnější než v kamenných prodejnách. Velmi dobře lze také ceny internetových obchodů k jednotlivým druhům zboží porovnat a vybrat nejvýhodnější nabídku. Nedostatkem je naopak nemožnost si zboží vyzkoušet, nebo ho reálně vidět. 

Internetové obchody tak těží z výrazně nižších nákladů a skutečnosti, že internetový obchod může provozovat v podstatě kdokoliv. I do budoucna se tak očekává další dvojciferný nárůst tržeb internetových obchodů v České republice.


 



Číslo týdne 135

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více