Číslo týdne - 150 000


15. 08. 2017  00:34     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ČÍSLO TÝDNE - 150 000: Tolik návrhů na oddlužení bylo podáno k tuzemským soudům od roku 2008. Osobní bankrot se tak stal jedním z nejdůležitějších a nejvyužívanějších nástrojů pro řešení předlužení.

Číslo týdne - 150 000




Předlužní lidé totiž nemají často jinou možnost řešit své závazky, které narůstají v důsledků úroků a pokut více než jejich příjmy, nebo možnosti splácet, než je oddlužení. Oddlužení dává navíc šanci dlužníkům začít nový život. Udělali chybu a nyní mají možnost jí napravit. Nevýhodou tohoto řešení je, že na něj nedoplácí stát, jako ten kdo pravidla stanovil, ale téměř vždy právě věřitel. Pro některé věřitele může být výhodou, že v rámci oddlužení získají alespoň něco. Něco je lepší než nic. I tak ale vzniknou ekonomice určité škody, které ale mohou být napraveny právě návratem předlužených lidí do legality pracovního života.

Dle čísla dne 150 000, právě tolik lidí už mohlo být díky osobnímu bankotu zachráněno a vráceno do normálního života.

Předlužený člověk totiž nemusí být vždy ten špatný a nepřizpůsobivý člověk. Mnoho lidí se do předlužní dostalo i v důsledku jednání jejich blízkých, nebo z důvodu minimálních dluhů, které v průběhu doby narostly v důsledku vysokých úroků či poplatků i na mnohonásobek dlužné částky.

 



Číslo týdne - 150 000

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více