Čistý zisk GE Money Group v prvním pololetí roku 2011 dosáhl 2,43 miliardy Kč


12. 08. 2011  09:09     Pavel Zúbek     komentáře (0)

GE Money Group Czech Republic uveřejňuje své výsledky za první pololetí roku 2011 jako regulovaný konsolidační celek, jehož součástí jsou GE Money Bank, a.s. a GE Money Auto, s.r.o.:





·           Konsolidovaný čistý zisk dosáhl 2,43 miliardy Kč; ·           Vklady klientů zůstaly oproti předchozímu čtvrtletí stabilní na hodnotě 113 miliardy Kč; ·           Úvěry klientům vzrostly od prvního čtvrtletí 2011 na 119 miliard Kč; ·           Konsolidovaná kapitálová přiměřenost vzrostla na 16,5 % a je i nadále jednou z nejvyšších na trhu; ·           Počet poboček se rozšířil na 244.

(Předběžné neauditované konsolidované výsledky GE Money Group za období do 30. června 2011 dle českých účetních standardů.)

Konsolidovaný čistý zisk skupiny GE Money Group dosáhl v prvním pololetí 2011 2,43 miliardy Kč. Oproti předchozímu čtvrtletí zůstaly vklady klientů na hodnotě 113 miliard Kč a úvěry klientům vzrostly v hrubé výši na 119 miliard Kč. Krytí nesplácených úvěrů opravnými položkami na konsolidované bázi je ke konci června 2011 na stále solidní úrovni přesahující 70 %. Celková výše konsolidovaného kapitálu překročila 28 miliard Kč.

Sean Morrissey, předseda představenstva a generální ředitel GE Money Bank, uvedl: „Příznivé výsledky jsou odrazem pomalého zlepšování makroekonomického prostředí. Pokud jde o osobní půjčky, stále u klientů vidíme jistou opatrnost, současně však vnímáme, že se zájem o ně pomalu zvyšuje. Na trhu je rovněž vysoká poptávka po hypotéčních úvěrech (v prvním pololetí byly poskytnuty nové úvěry v objemu 1,3 miliard Kč), která naznačuje, že se nálada mezi spotřebiteli mění.”

Významný růst průmyslové výroby v ČR a vyšší finanční potřeby společností představují pro GE Money Group velmi dobrou obchodní příležitost. Objem nových komerčních úvěrů poskytnutých společnostem narostl v prvních šesti měsících letošního roku o jednu třetinu oproti stejnému období v roce 2010. „Celkově pozitivní výsledky našeho komerčního bankovnictví jsou především spojeny s klienty zaměřenými na vývoz a financováním projektů s dotační podporou EU. Pro exportéry jsou velmi atraktivní zejména naše balíčková konta pro europlatby,” dodal Sean Morrissey.

Bilance GE Money Group je i nadále velmi silná, se zdravou kapitálovou přiměřeností a výraznou likviditou. Konsolidovaná kapitálová přiměřenost vzrostla k 30. červnu 2011 na 16,5 %, což dále potvrzuje finanční sílu GE Money Group. Celková konsolidovaná aktiva vzrostla na 146 miliard Kč, s hotovostí a vysoce likvidními investicemi přesahujícími 24 miliard Kč.

„Za vysoký čistý zisk, kterého jsme dosáhli v prvním pololetí 2011, vděčíme zejména našim věrným klientům. Zlepšováním kvality a dostupnosti našich služeb na oplátku děláme vše pro to, abychom vyhověli všem jejich potřebám. Ve druhém čtvrtletí roku 2011 jsme otevřeli tři nové pobočky, třináct bankomatů a pokračovali jsme v zavádění inovativních produktů, jako je například naše Variabilní hypotéka, která nabízí jedny z nejlepších hypotéčních úrokových sazeb na trhu. Díky vysoce kvalifikovaným a motivovaným zaměstnancům jsme mohli dále pracovat na produktech, jako je například naše Internet Banka, která byla už potřetí v řadě oceněna jako nejlepší finanční produkt na trhu v rámci ceny veřejnosti Zlatá koruna,”
uzavřel Sean Morrissey.



Čistý zisk GE Money Group v prvním pololetí roku 2011 dosáhl 2,43 miliardy Kč

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15714100240

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více