Čistý zisk skupiny GE Money v ČR dosáhl za rok 2011 4,39 mld. Kč


24. 04. 2012  19:33     tz     komentáře (0)

Skupina GE Money ČR zveřejňuje své výsledky za rok 2011 jako regulovaný konsolidační celek, jehož součástí jsou GE Money Bank, a.s., a GE Money Auto, s.r.o.





  • ·         Konsolidovaný čistý zisk meziročně narostl o více než 7 % na 4,39 mld. Kč;
  • ·         Vklady klientů měly hodnotu 107 mld. Kč;
  • ·         Úvěry klientům mírně poklesly na úroveň 118 mld. Kč;
  • ·         Konsolidovaná kapitálová přiměřenost dále vzrostla na 17 % a je jednou z nejvyšších na trhu;
  • ·         13 nově otevřených poboček, celkový počet poboček GE Money Bank 253.
 

(Předběžné neauditované konsolidované výsledky GE Money Group za rok 2011 dle českých účetních standardů.)

 .
Skupina GE Money vykázala za rok 2011 konsolidovaný čistý zisk ve výši 4,39 miliard Kč. Vklady klientů dosáhly 107 miliard Kč, úvěry klientům mírně poklesly na 118 miliard Kč. Krytí nesplácených úvěrů opravnými položkami na konsolidované bázi[1] vzrostlo ke konci minulého roku na úroveň 79 %. Celková výše konsolidovaného kapitálu meziročně narostla o 17 procent na 30 miliard Kč.  

Sean Morrissey, předseda představenstva a generální ředitel GE Money Bank, uvedl: „V loňském roce se nám podařilo splnit náš růstový plán, a to i navzdory zpomalujícímu výkonu české ekonomiky. Více než 7% nárůst čistého zisku je toho přesvědčivým důkazem. Přidali jsme 13 nových poboček a dále tak pokračujeme v investicích, které nám umožňují poskytovat naše produkty a služby na stejné úrovni všem našim klientům po celé České republice. Zůstáváme kapitálově jednou z nejsilnějších bank na českém trhu.“

 

Dvěma nejrychleji rostoucími obchodními segmenty Skupiny jsou v současné době firemní úvěry a kreditní karty. Objem poskytnutých firemních úvěrů se meziročně zvýšil o 15 %, zatímco celý trh rostl zhruba o 3 %. Ve firemním bankovnictví se Skupina zaměřuje na komplexní financování malých a středních podniků a tradičně zůstává jedničkou ve financování českého zemědělství. Počet nově vydaných kreditních karet byl meziročně vyšší o více než 90 % při 11 % růstu čerpaných úvěrů na kreditních kartách. „Dvouciferný růst objemu firemních úvěrů a velký zájem o kreditní karty s jedinečným věrnostním programem bene+ dokázal zcela kompenzovat nižší zájem o osobní půjčky v loňském roce. Diverzifikace našeho portfolia v kombinaci s inovativním potenciálem stále zůstávají naší konkurenční výhodou. Loni jsme se například stali první českou bankou, která dokáže zákazníkům vydat plně funkční kreditní kartu na počkání,“ doplnil Sean Morrissey.

 

Bilance skupiny GE Money je i nadále velmi silná, se zdravou likviditou a s vysokou kapitálovou přiměřeností, která dvojnásobně překračuje regulatorní limit stanovený ČNB. Konsolidovaná kapitálová přiměřenost vzrostla k 31. prosinci 2011 na 17 % a stále je jednou z nejvyšších na trhu. Celková konsolidovaná aktiva činí 141 miliard Kč, přičemž hotovost a vysoce likvidní investice přesáhly hodnotu 30 miliard Kč. GE Money Bank, a. s., má nulovou expozici vůči veřejnému dluhu zemí, jejichž ekonomiky jsou trhy vnímány jako ohrožené (PIIGS).

 

[1] Krytí je vypočteno jako poměr hodnoty opravných položek vytvořených k celkovému portfoliu vůči hodnotě nesplacených úvěrů. Nesplácenými úvěry se rozumí úvěry, které jsou více než 90 dní po splatnosti.

 


Čistý zisk skupiny GE Money v ČR dosáhl za rok 2011 4,39 mld. Kč

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12549196992

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více