Citfin oslavil 25. narozeniny


29. 09. 2021  14:02     Tomáš Volf     komentáře (0)

Píše se 27. září roku 1996 a vzniká malá ambiciózní firma CITCO – Finanční Trhy a.s. O dva roky později a jen s několika zaměstnanci, získává první potřebné licence od ČNB, opravňující ke směně deviz pro firemní klientelu. Firma se postupně rozrůstala a přicházely nové licence, zaměstnanci, možnosti i vize. Začátkem nového tisíciletí získalo už středně velké CITCO licenci k provádění termínových obchodů, čímž se možnosti nabízených služeb podstatně rozšířily.

Citfin oslavil 25. narozeniny




Čas plynul dál a CITCO získávalo nové klienty, rozšiřovalo svůj team a postupně se z něj stával klíčový hráč na trhu v oblasti směny deviz a jako jedni z prvních v republice jsme získali licenci na zajišťování proti kurzovým rizikům. Firmy díky nám zjistily, že ryze česká firma vybudovaná z ničeho dokáže nabídnout vysoce kvalitní a sofistikované produkty ve finančním světě a umí v mnohém překonat nadnárodní banky. Počty spokojených klienty šly strmě vzhůru.

Svět v roce 2008 zachvátila finanční krize, která postupně přerostla do krize hospodářské. Ve stejném roce vzniká však naše spořitelní družstvo, které má hrát v budoucnu zásadní roli pro náš rozvoj. CITCO – Finanční trhy a.s. se přestěhovalo do nových prostor v Nových Butovicích v Praze, kde sídlíme dodnes.

O dva roky později přicházejí dva zásadní milníky. Jedním je rebrand na dnes známý Citfin – Finanční trhy a.s. a Citfin, spořitelní družstvo začíná nabízet multiměnový účet EASY, který je dodnes nejširším na trhu. Možnost mít až 30 různých světových měn pod jedním číslem účtu, navíc zdarma, se ukázala jako skvělý nápad, který usnadňuje a zefektivňuje firmám život.

Během následující dekády se Citfin postupně stal v české nebankovní sféře jedničkou na trhu v oblasti směny deviz a zahraničního platebního styku. Dnes vysoce stabilní, stále ryze česká a úspěšná firma zaměstnává téměř 100 lidí. Náš obrat směnných obchodů dosáhl v roce 2020 úctyhodných 185 mld. korun. Zrealizovali jsme necelý milion platebních transakcí a naše služby již využilo skoro 17 tisíc spokojených klientů. 

Jsem hrdá na to, co jsme dokázali a že jsem součástí tohoto skvělého příběhu. Čtvrt století je už pořádný kus života a já pevně věřím, že jsme získali dost zkušeností a zároveň neztratili dravost a schopnost mít dobré nápady, které naši klienti ocení. Všem našim zákazníkům, zaměstnancům i partnerům děkuji, že nám věří a že i oni jsou součástí naší rodiny.

Citfine, vše nejlepší k narozeninám. Už 25 let měníme devizový trh a náš příběh pokračuje.


Ing. Tomáš Volf

Project & Communication Specialist

Citfin-Logo_2013_CMYK



Citfin oslavil 25. narozeniny

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15518723248

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2540
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6480
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8380
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4915
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0220
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0751
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více