Citibank a Liberecký kraj představily novou cobrandovou kreditní kartu Citi Opuscard


03. 10. 2012  13:20     tz     komentáře (0)

Citibank Europe plc uvedla v říjnu 2012 ve spolupráci s Libereckým krajem na český trh cobrandovou kreditní kartu Citi Opuscard, která v sobě slučuje výhody kreditní karty Citi Life a regionální multifunkční karty Opuscard, doposud využívané především ve veřejné dopravě. Jedná se o první takovou multifunkční kreditní kartu svého druhu v České republice.





Počet vydaných karet Opuscard dosahuje téměř 170 tisíc a denně ji používá pravidelně přibližně 60 tisíc držitelů především ve veřejné dopravě.

Nová kreditní karta Citi Opuscard je proto zaměřena především pro toto užití a nabízí svým držitelům možnost rozložení poplatku za roční jízdenku v rámci Integrovaného tarifu veřejné dopravy IDOL v hodnotě minimálně 4 tisíce korun do 12 pravidelných měsíčních splátek, a to zcela bez poplatku a s nulovou roční úrokovou sazbou. Navíc její držitel získá odměnu ve výši
2 % z hodnoty každého nákupu zaplaceného kreditní kartou Citi Opuscard a až 25% slevy u více než 300 partnerů programu Citi Club po celé České republice.

 „Citibank je první bankou v České republice, která klientům umožňuje využívat zároveň výhod kreditní karty a multifunkční karty z oblasti veřejné dopravy. Klienti z Libereckého kraje ocení nejen možnost mít namísto dvou karet v peněžence pouze jednu, ale zejména uvítají benefity a slevy, které jim placení kreditní kartou Citi Opuscard přináší,“ říká Veronika Špaňárová, ředitelka retailového bankovnictví Citibank.

Funkcionalita kreditní karty Citi Life Opuscard je založena na existenci dvou čipů na jedné plastikové kartě, z nichž jeden je bankovní a druhý multifunkční, regionální.

 

„Platby kartami jsou dnes již běžným prostředkem úhrad za zboží a služby,“ říká Jiří Hruboň, ředitel společnosti KORID LK, spol. s.r.o. a dodává: „Liberecká karta Opuscard doposud umožňovala pouze omezenou možnost elektronických plateb ve veřejné dopravě v rámci tzv. peněženky IDOL a její možnosti využití byly velmi limitované. Proto se společnosti Liberecká IS, a.s. a Korid LK, spol. s.r.o. rozhodly nalézt partnera, který by byl schopen a ochoten integrovat regionální bezkontaktní čip MIFARE na svoji platební kartu. Naším partnerem se stala Citibank.“

  Žádost o kreditní kartu Citi Opuscard

Obyvatelé města Liberec a všichni, kteří využívají veřejnou dopravu v Libereckém kraji ve věku od 21 let, mohou zažádat o vydání kreditní karty Citi Opuscard v Klientském centru Opuscard v Liberci. Do budoucna se plánuje rozšíření prodeje i do dalších kontaktních míst v regionu. Stávající držitelé regionální karty Opuscard mohou zažádat o kreditní kartu Citi Opuscard i prostřednictvím online formuláře na internetových stránkách www.citikarta.cz. Po vyplnění a schválení žádosti bude kreditní karta zaslána na doručovací adresu klienta. Po jejím obdržení a aktivaci je možné ji ihned používat. Aktivace je důležitým krokem, který nesmí být opomenut. Kreditní kartu lze aktivovat telefonicky na zákaznické lince CitiPhone, zároveň je však nutné navštívit kontaktní místo Opuscard a nahrát na kreditní kartu dopravní aplikaci IDOL. Při aktivaci dopravní části kreditní karty Citi Opuscard je klientovi vrácen poplatek za vydání regionální karty Opuscard ve výši 140 Kč. Provede-li navíc zákazník kreditní kartou Citi Opuscard platbu u obchodníka do 30 dnů od schválení žádosti o vydání kreditní karty, získá automaticky Extra Citi Life Prémii ve výši 250 Kč.

  Úhrada roční jízdenky

Po uhrazení roční jízdenky IDOL kreditní kartou Citi Opuscard může klient zavolat na zákaznickou linku CitiPhone a požádat o rozložení této platby do 12 měsíčních splátek v rámci Programu splátek. Z hodnoty každého nákupu uhrazeného kreditní kartou Citi Opuscard navíc získají její držitelé 2 % zpět, přičemž měsíčně tak mohou získat až 2 000 Kč, které jim budou připsány ve formě Citi Life Prémií na Citi Life Prémiový účet. Prémie lze následně čerpat ve formě hotovosti v minimální výši 500 Kč, které lze buď připsat zpět na kartový účet nebo je využít na úhradu ročního poplatku za vedení kreditní karty Citi Opuscard. Pokud je však tato kreditní karta použita k jakékoliv transakci v každém zúčtovacím období, je držiteli kreditní karty Citi Opuscard v prvním roce automaticky vrácen padesátikorunový měsíční poplatek za její vedení. Nasbírané Prémie lze případně využít i jiným způsobem uvedeným v Programu výhod pro Citi kreditní karty. Nevyčerpané Prémie jsou automaticky převáděny do dalších období a mají splatnost 36 měsíců od jejich získání.

  Další výhody a slevy

Všichni držitelé kreditní karty Citi Opuscard mohou získat výhody a slevy ve výši až 25 % na zboží a služby zakoupené u partnerů věrnostního programu Citi Club, přičemž věrnostní program BENEFIT zůstává pro držitele Opuscard karet nadále v platnosti. Slevy v rámci programu Citi Club se odečítají přímo z celkové částky, která se platí poskytovateli služby či prodejci zboží. V rámci věrnostního programu Citi Club spolupracuje Citibank s více než třemi sty obchodníky a poskytovali služeb. Výhodné slevy tak mohou držitelé kreditní karty Citi Opuscard získat na více než 900 místech po celé České republice - v mnoha restauracích, u prodejců nábytku, sportovních potřeb či oblečení známých značek. Stejně tak mohou ušetřit při návštěvě fitness centra nebo při nákupu dovolené.

 

Stejně jako všechny ostatní Citi kreditní karty, nabízí i nová kreditní karta Citi Opuscard bezúročné období až 55 dní nebo možnost zvolit si zdarma svůj vlastní PIN. K hlavní kreditní kartě Citi Opuscard může klient získat až čtyři dodatkové karty zdarma, se kterými lze také získávat 2 % z hodnoty každého nákupu zplaceného kreditní kartou a využívat slev v rámci programu Citi Club.

Více informací o kreditní kartě Citi Opuscard je k dispozici na adrese www.citikarta.cz, na zákaznické lince CitiPhone 800 088 088  nebo v Klientském centru Opuscard v Liberci. 



Citibank a Liberecký kraj představily novou cobrandovou kreditní kartu Citi Opuscard

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16385141120

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více