1. pololetí 2019 pro ČSOB:
akvizice ČMSS přispěla k mimořádnému zisku skupiny ČSOB


12. 08. 2019  00:29     Tisková zpráva     komentáře (0)

Čistý zisk skupiny ČSOB činil 10,9 mld. Kč. Objem úvěrů vzrostl na 752 miliard Kč (meziroční zvýšení o 3 %), kvalita úvěrového portfolia zůstává vysoká.

1. pololetí 2019 pro ČSOB: akvizice ČMSS přispěla k mimořádnému zisku skupiny ČSOB




„Skupina ČSOB je největším poskytovatelem úvěrů na bydlení v Česku. Díky akvizici ČMSS jsme tuto naši pozici ještě posílili a můžeme tak našim klientům ještě lépe plnit jejich sny o vlastním bydlení. Více než kdy dříve umíme nyní nabídnout financování přímo na míru. Díky síle a propojení naší skupiny nabízíme služby hypoteční banky, stavební spořitelny a pojišťovny na jednom místě,“ uvedl John Hollows, generální ředitel skupiny ČSOB.

Čistý zisk skupiny ČSOB meziročně vzrostl díky růstu čistého úrokového výnosu, jednorázovému výnosu ve výši 2,1 mld. Kč plynoucímu z přecenění dosavadního 55% podílu v ČMSS v souvislosti s akvizicí zbývajícího 45% podílu, jednorázovému výnosu z odprodeje ČSOB Asset Management, z vypořádání staršího právního sporu a na základě dopadu konsolidace ČMSS (100 %). Tyto faktory převážily pokles čistého zisku z finančních nástrojů vykazovaných v reálné hodnotě a růst nákladů na zaměstnance. Zvýšení úvěrového portfolia se opíralo zejména o růst hypotečních úvěrů, stavebního spoření, úvěrů pro malé a střední podniky a spotřebitelského financování. Nízký poměr úvěrů v selhání odráží setrvale vynikající kvalitu úvěrového portfolia. Objem vkladů meziročně poklesl v důsledku nižšího objemu repo operací s institucionálními klienty. Celková aktiva pod správou vzrostla díky podílovým a penzijním fondům.

V meziročním srovnání stoupl počet aktivních uživatelů mobilního bankovnictví o 24 %. Navýšil se také počet mobilních bankovních transakcí, který meziročně narostl o 32 %. Významně tedy stoupá počet klientů, kteří řeší finanční záležitosti prostřednictvím mobilního telefonu. „Jsme rádi, že naši klienti se s námi postupně přesunují do světa online. Tato řešení zjednodušují lidem život. ČSOB se zároveň maximálně zaměřuje na bezpečnost provedených platebních operací,“ dodává John Hollows.



1. pololetí 2019 pro ČSOB: akvizice ČMSS přispěla k mimořádnému zisku skupiny ČSOB

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15559196480

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více